PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 24.2.2018
SEE YOU IN HELL (CZ), ADACTA (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), KONTRA (SK)

Banská Bystrica, Kaktus

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ABSOLUT / SVAVELDIOXID (PHOBIA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SHITNECK, STATE FUNERAL, RAT CAGE, the WANKYS, MOB 47 (16.2.2018, Sheffield)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BALKI: "To, že niekto pomaly schválne spieva falošne, prípadne vedome generuje otrasný zvuk, to nie je autentický punk, to je z hudobného hľadiska jednoducho pičovina."

NAJNOVŠÍ REPORT:
SHITNECK, STATE FUNERAL, RAT CAGE, the WANKYS, MOB 47 (16.2.2018, Sheffield)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES / BARBAR 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Purulent grind #1 / 1999

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











SAME RIVER TWICE - ALL THOSE MOMENTS 12" (recenzia)
DIY
Nespomínam si, že by som niekedy predtým počul názov SAME RIVER TWICE. Dokonca som nezaregistroval ani ten (údajne) obrovský boom kapiel hrajúcich post hardcore, či emocore, ktorý sa za posledné roky udial v Českej republike a ktorý stále spomínajú naši západnejší susedia s kyslým výzarom v tvári. Ja som sa naopak tohoto štýlu ešte nepresýtil a (skoro) každú novú kapelu vítam s otvoreným náručím. Po prvom vypočutí na bandcampe mi album "All those moments" presvišťal hlavou bez nejakého výraznejšie zapamätateľného momentu a s malou obavou som si hovoril - čo teda teraz s tým? Nahrávke som ale dal šancu a stala sa na najbližiše 2 týždne mojou najprehrávanejšou doskou a hádajte čo sa udialo?
Prvé čo musím pochváliť je samotný obal a booklet. Mám strašne rád, keď to kapela neodflákne strohým insertom jednej farby s textami a maximálne jednou kapelnou fotkou. Tu mi tá hra modrej a krémovej farby dokonale sadla a s úsmevom prechádzam všetky obrazce zapracované do grafiky bookletu. Ďalšie plus sú české preklady anglicky spievaných textov. To poteší hlavne nás cudzojazyčne nezdatných. Priesvitný splatter s modrými fŕkancami je len čerešničkou na torte.
A teda čo očakávať od samotnej muziky? Na prvý posluch jednoduché riffovačky s drobnými rozkladmi harmonických akordov dotvárajúcich tak tú správne melancholickú náladu piesní. Krásne nazvučeným bicím sekunduje miestami nevýrazná basa, no nádherne zašpinená gitara. Ako celok to ale funguje dokonale a spolu so záhrobnými vokálmi tomu nie je čo vytknúť. Najmä rýchlejšie pasáže tu znejú obzvlášť dobre. Musím uznať, že so zvukom sa páni vyhrali excelentne. Je to hutné a vďaka už spomínanej špinavej gitare to má taký garážový nádych, ktorý znie autenticky živo! Najvýraznejšie songy z LP sú úvodná "Tax the life" a posledná "Plans". V druhej spomínanej je základná trojka gitata-bicie-basa doplnená o violu, ktorá k tomu všetkému dokonale zapadla a dodala ich muzike úplne nový rozmer. Skvelé! Viola zaznie aj v piesni "Trees", ktorá po pomalom rozbehu v úvode naberie na obrátkach. Keď som na úvode spomínal ako mínus jednoliatosť a nevýraznosť skladieb, tak s odstupom času musím túto obavu rezolútne zamietnuť. Dostalo sa mi to pod kožu, len som tomu musel dať trošku času.
Po všetkých tých palbách, ktorými nás Brno roky zásobuje, je SAME RIVER TWICE príjemné osvieženie (i keď neviem, či je to slovo pri tejto produkcii vystihujúce :-) ) a ak holduješ pomalšej melancho hardcorovej muzike, je to presne pre teba. Na bandcampe, či bandzone je celá doska k vypočutiu. Album si kapela vydala na vlastné náklady a svoj kus si kúpiš asi len priamo od nich, nezaznamenal som túto dosku zatiaľ v žiadnom slovenskom distre (kludne ma opravte, ak sa mýlim).

PS: Len zo zvedavosti som si pozrel aj ostatné recenzie dostupné na webe a kdesi som sa dočítal, že celý pôrod tejto nahrávky trval dlhé 3 roky. Stálo to čakanie za to? U mňa je odpoveď jasná.

samerivertwice.bandcamp.com
  1. Tax the life
  2. Tax the death
  3. The source
  4. Breath
  5. Trees
  6. That wall
  7. Plans
  8. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 326 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+9+Q
TEXT:


 #7184 Twg   napísal/a 21.05.2017 12:09:44
prave pozeram ze to nemam nahodene na stranke idem to napravit
 #7183 dáša f.f. klemodasa@gmail.com http://burinarecords.blogspot.sk/  napísal/a 21.05.2017 11:52:49
BURINA RECORDS: už od marca to mám v ditre a posunul som aj do Heavy Metal Vomit Party distra. takže kto chce, svoj kus si nájde. je to po všetkých stránkach do posledného detailu dotiahnutá doska.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 20:57
drro: shitty neck :-) >> SHITNECK (fotka)
22.02. 15:53
kočo/kubík TT: čáute,
v .. >> (guestbook)

20.02. 19:32
kočo: spravíme benefit >> (novinka)
20.02. 19:10
deegee: Hej Adrik nerob .. >> (novinka)
19.02. 18:01
dáša f.f.: adrik: chodím se .. >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[2/8.33%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[3/12.5%]
ČAD - Bastard 12"

[0/0%]
EXTIP 12"

[1/4.17%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[0/0%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[4/16.67%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[7/29.17%]
SAMORAST 10"

[2/8.33%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/4.17%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[1/4.17%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[1/4.17%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[2/8.33%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 24

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...