Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SAME RIVER TWICE - ALL THOSE MOMENTS 12"

Autor: Wrbo | Počet videní: 839

DIY
Nespomínam si, že by som niekedy predtým počul názov SAME RIVER TWICE. Dokonca som nezaregistroval ani ten (údajne) obrovský boom kapiel hrajúcich post hardcore, či emocore, ktorý sa za posledné roky udial v Českej republike a ktorý stále spomínajú naši západnejší susedia s kyslým výzarom v tvári. Ja som sa naopak tohoto štýlu ešte nepresýtil a (skoro) každú novú kapelu vítam s otvoreným náručím. Po prvom vypočutí na bandcampe mi album "All those moments" presvišťal hlavou bez nejakého výraznejšie zapamätateľného momentu a s malou obavou som si hovoril - čo teda teraz s tým? Nahrávke som ale dal šancu a stala sa na najbližiše 2 týždne mojou najprehrávanejšou doskou a hádajte čo sa udialo?
Prvé čo musím pochváliť je samotný obal a booklet. Mám strašne rád, keď to kapela neodflákne strohým insertom jednej farby s textami a maximálne jednou kapelnou fotkou. Tu mi tá hra modrej a krémovej farby dokonale sadla a s úsmevom prechádzam všetky obrazce zapracované do grafiky bookletu. Ďalšie plus sú české preklady anglicky spievaných textov. To poteší hlavne nás cudzojazyčne nezdatných. Priesvitný splatter s modrými fŕkancami je len čerešničkou na torte.
A teda čo očakávať od samotnej muziky? Na prvý posluch jednoduché riffovačky s drobnými rozkladmi harmonických akordov dotvárajúcich tak tú správne melancholickú náladu piesní. Krásne nazvučeným bicím sekunduje miestami nevýrazná basa, no nádherne zašpinená gitara. Ako celok to ale funguje dokonale a spolu so záhrobnými vokálmi tomu nie je čo vytknúť. Najmä rýchlejšie pasáže tu znejú obzvlášť dobre. Musím uznať, že so zvukom sa páni vyhrali excelentne. Je to hutné a vďaka už spomínanej špinavej gitare to má taký garážový nádych, ktorý znie autenticky živo! Najvýraznejšie songy z LP sú úvodná "Tax the life" a posledná "Plans". V druhej spomínanej je základná trojka gitata-bicie-basa doplnená o violu, ktorá k tomu všetkému dokonale zapadla a dodala ich muzike úplne nový rozmer. Skvelé! Viola zaznie aj v piesni "Trees", ktorá po pomalom rozbehu v úvode naberie na obrátkach. Keď som na úvode spomínal ako mínus jednoliatosť a nevýraznosť skladieb, tak s odstupom času musím túto obavu rezolútne zamietnuť. Dostalo sa mi to pod kožu, len som tomu musel dať trošku času.
Po všetkých tých palbách, ktorými nás Brno roky zásobuje, je SAME RIVER TWICE príjemné osvieženie (i keď neviem, či je to slovo pri tejto produkcii vystihujúce :-) ) a ak holduješ pomalšej melancho hardcorovej muzike, je to presne pre teba. Na bandcampe, či bandzone je celá doska k vypočutiu. Album si kapela vydala na vlastné náklady a svoj kus si kúpiš asi len priamo od nich, nezaznamenal som túto dosku zatiaľ v žiadnom slovenskom distre (kludne ma opravte, ak sa mýlim).

PS: Len zo zvedavosti som si pozrel aj ostatné recenzie dostupné na webe a kdesi som sa dočítal, že celý pôrod tejto nahrávky trval dlhé 3 roky. Stálo to čakanie za to? U mňa je odpoveď jasná.

samerivertwice.bandcamp.com

  1. Tax the life
  2. Tax the death
  3. The source
  4. Breath
  5. Trees
  6. That wall
  7. Plans
  8. Outro

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 1+Z+E

Správa:

#7184 Twg napí­sal/a: 21.05.2017 12:09:44

prave pozeram ze to nemam nahodene na stranke idem to napravit

#7183 dáša f.f. @ napí­sal/a: 21.05.2017 11:52:49

BURINA RECORDS: už od marca to mám v ditre a posunul som aj do Heavy Metal Vomit Party distra. takže kto chce, svoj kus si nájde. je to po všetkých stránkach do posledného detailu dotiahnutá doska.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)