PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 11.8.2017 - 13.8.2017
Ffud fest VIII:
NOT ON TOUR (Izrael), the BORING (Francúzsko), HOBOS (Taliansko), SLANDER (Taliansko), DON VITO (Nemecko), HIRNSÄULE (Nemecko), NOVIOT POCHETOK (Macedónsko), PASMATERS (Chorvátsko), NO TRIVIA PEDDLERS (Chorvátsko), VVVLV (Rumunsko), BURN THE CROSS (Poľsko), RUTKA LASKIER (CZ), EMPTY HALL OF FAME (CZ), JET8 (CZ), GODOT YOUTH (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ), ILEGALITY (SK), the PUBLIC (SK), BETON (SK), the CITADEL (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), the WILDERNESS (SK), ZOZOO (SK), SAMORAST (SK), RIGHT TO KILL (SK)
Fast´n´noise tent: SIST EN 343 (Slovinsko), CHRUP (CZ), UNCLE GRASHA´S FLYING CIRCUS (CZ), SEDEM SUPRAPHON MINÚT (SK), MASSOLA (CZ), SxOxTxE (Maďarsko), PRÜGELKNABE (CZ), KARAK (Maďarsko), RABIES (CZ), MEDICATION TIME (CZ), CARL GUT (CZ), PANZER THANATRON (CZ)
Akustické triezvenie: TED MOODY (Francúzsko), MIŠO ŠTICH (SK), SAMOTÁR (SK)
afterpárty: JUNIOR BENGEL, DJ GONZO, TEMNÉ MELÓDIE - GARGAMEL, TRASHMAN, HELLHOUND
Prednášky, diskusie, chilli contest, diy dielňa v réžii trnavského Kubíku

Sereď, Kemping

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DESPISE YOU - ALL YOUR MAJESTIC BULLSHIT (INSTITUT FÜR MENTALE HYGIENE)
4.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
THORWALD, ATARAXIA, SUPPRESSER, FULL OF HELL (7.7.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
TEMNOHOŇ, SEDEM MINÚT STRACHU, DE BLENDERS, VRV, HAKES (13.7.2017, Zvolen, areál Osko)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LISHYNEEC - Iba pre mňa! CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











SAME RIVER TWICE - ALL THOSE MOMENTS 12" (recenzia)
DIY
Nespomínam si, že by som niekedy predtým počul názov SAME RIVER TWICE. Dokonca som nezaregistroval ani ten (údajne) obrovský boom kapiel hrajúcich post hardcore, či emocore, ktorý sa za posledné roky udial v Českej republike a ktorý stále spomínajú naši západnejší susedia s kyslým výzarom v tvári. Ja som sa naopak tohoto štýlu ešte nepresýtil a (skoro) každú novú kapelu vítam s otvoreným náručím. Po prvom vypočutí na bandcampe mi album "All those moments" presvišťal hlavou bez nejakého výraznejšie zapamätateľného momentu a s malou obavou som si hovoril - čo teda teraz s tým? Nahrávke som ale dal šancu a stala sa na najbližiše 2 týždne mojou najprehrávanejšou doskou a hádajte čo sa udialo?
Prvé čo musím pochváliť je samotný obal a booklet. Mám strašne rád, keď to kapela neodflákne strohým insertom jednej farby s textami a maximálne jednou kapelnou fotkou. Tu mi tá hra modrej a krémovej farby dokonale sadla a s úsmevom prechádzam všetky obrazce zapracované do grafiky bookletu. Ďalšie plus sú české preklady anglicky spievaných textov. To poteší hlavne nás cudzojazyčne nezdatných. Priesvitný splatter s modrými fŕkancami je len čerešničkou na torte.
A teda čo očakávať od samotnej muziky? Na prvý posluch jednoduché riffovačky s drobnými rozkladmi harmonických akordov dotvárajúcich tak tú správne melancholickú náladu piesní. Krásne nazvučeným bicím sekunduje miestami nevýrazná basa, no nádherne zašpinená gitara. Ako celok to ale funguje dokonale a spolu so záhrobnými vokálmi tomu nie je čo vytknúť. Najmä rýchlejšie pasáže tu znejú obzvlášť dobre. Musím uznať, že so zvukom sa páni vyhrali excelentne. Je to hutné a vďaka už spomínanej špinavej gitare to má taký garážový nádych, ktorý znie autenticky živo! Najvýraznejšie songy z LP sú úvodná "Tax the life" a posledná "Plans". V druhej spomínanej je základná trojka gitata-bicie-basa doplnená o violu, ktorá k tomu všetkému dokonale zapadla a dodala ich muzike úplne nový rozmer. Skvelé! Viola zaznie aj v piesni "Trees", ktorá po pomalom rozbehu v úvode naberie na obrátkach. Keď som na úvode spomínal ako mínus jednoliatosť a nevýraznosť skladieb, tak s odstupom času musím túto obavu rezolútne zamietnuť. Dostalo sa mi to pod kožu, len som tomu musel dať trošku času.
Po všetkých tých palbách, ktorými nás Brno roky zásobuje, je SAME RIVER TWICE príjemné osvieženie (i keď neviem, či je to slovo pri tejto produkcii vystihujúce :-) ) a ak holduješ pomalšej melancho hardcorovej muzike, je to presne pre teba. Na bandcampe, či bandzone je celá doska k vypočutiu. Album si kapela vydala na vlastné náklady a svoj kus si kúpiš asi len priamo od nich, nezaznamenal som túto dosku zatiaľ v žiadnom slovenskom distre (kludne ma opravte, ak sa mýlim).

PS: Len zo zvedavosti som si pozrel aj ostatné recenzie dostupné na webe a kdesi som sa dočítal, že celý pôrod tejto nahrávky trval dlhé 3 roky. Stálo to čakanie za to? U mňa je odpoveď jasná.

samerivertwice.bandcamp.com
  1. Tax the life
  2. Tax the death
  3. The source
  4. Breath
  5. Trees
  6. That wall
  7. Plans
  8. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 263 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+5+Q
TEXT:


 #7184 Twg   napísal/a 21.05.2017 12:09:44
prave pozeram ze to nemam nahodene na stranke idem to napravit
 #7183 dáša f.f. klemodasa@gmail.com http://burinarecords.blogspot.sk/  napísal/a 21.05.2017 11:52:49
BURINA RECORDS: už od marca to mám v ditre a posunul som aj do Heavy Metal Vomit Party distra. takže kto chce, svoj kus si nájde. je to po všetkých stránkach do posledného detailu dotiahnutá doska.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.07. 07:36
dro: No v tomto pripa >> (novinka)
19.07. 22:45
Dodo: Btw co znamena t .. >> (novinka)
18.07. 18:19
doktor: super report a e >> 7-8.7.2017 Opičí bál 3 Sklabiňa (report)
12.07. 22:41
ramone-romane: ja chapem to tvo .. >> 28.6.2017 ĎAS, ESAZLESA Banská Bystrica, Kaktus (report)
11.07. 15:57
Rodrigez: kapela salala to .. >> RAGANA (fotka)

PREBIEHA SÚŤAŽ:
Súťaž o 3x2 lístky na festival Ffud fest v Seredi (trvá do 5.8.2017)


ANKETA:
Tvoj najobľúbenejší nepofiderný slovenský vinyl z roku 2016?

[11/15.71%]
ABORTION / Sram 7"

[2/2.86%]
BLIND RÄTTVISA - Bury your stupid days 12"

[4/5.71%]
CATASTROFY / Exorcisphobia / Kaar 12"

[2/2.86%]
FYASCO - Pod nechtom býva najvacsia tma 7"

[2/2.86%]
JEŽIŠOVI PIVO NELEJ / ERIKAJEMOJA 12"

[4/5.71%]
NIČITEĽ - Matka 12"

[25/35.71%]
PUBLIC - No grave is deep 12"

[0/0%]
RATS GET FAT - Hnev 12"

[1/1.43%]
ROZPOR - Radikálna ľudskosť 10"

[2/2.86%]
RÚBANISKO - Keď zvoní kosa / Čistý hnev 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU - Sedem minút samurai 7"

[2/2.86%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Erectile dementia 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Unconscious disharmonic malfunction 7"

[3/4.29%]
TENDENCIE / Rosa parks 10"

[12/17.14%]
WILDERNESS - III 12"


Počet hlasov: 70

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...