PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Falošné bravčove mozgy na topinke


KULLERVO - VÍTEJTE NA VĚČNOSTI! 7" (recenzia)
Ultima ratio
"Vítam tě na věčnosti." Brnenské vydavateľstvo Ultima ratio potajomky uvrhlo medzi ľudskú splodinu ďalšie dlhopripravované vydanie. Ani za tých tisíc premárnených východov slnka sa na tomto poli absolútne nič nezmenilo. Ale kto chce, alebo skôr hľadá, už dávno vie a má. KULLERVO je nová smečka, no nová je asi zavádzajúce slovo, keďže hluková stopa je ešte z augusta 2014, tak sa dohodnime na slove neokúkaná. Osa zla Černovice, Marefy a Vranovice a nezmerateľne rýchly a nepočuteľne hlučný hard core punk. Myslím, že lokálne kapely tu stále na to mali copyleft. Aj chronický papierový fetiš, ináč sa takéto pohrávanie sa s obalmi pri drvivej väčšine vydaní tohto labelu ani nedá pomenovať, ostal neliečený. Päťpanelový rozkládací čierno-biely obal s azúrovo-modrou provokáciou z lesklého papiera sa hemží kostlivcami, lebkami a nábojmi. V tomto ľudskom komposte sú dosť neprehľadne zasadené i textami s prekladmi do anglického jazyka. Chaos original by Mirek Kokavec. A je potrebné písať, že potlačená je ešte aj kapsička na sedempalec? Najprv som nemilo šokovaný, čo v prvých sekundách vychádza z asfaltu von. Kontrolujem káble, repráky, ekvalizér a aj samotnú prenosku, či pod sebou neskrýva chumáč prachu. Zvuk je divokejší aj na moje štandarty. A tiež bordeloidný a možno až moc výškový. Skúšam konkurenčný crust a hrá to normálne, pre mnohých normálne určite nie, ale lepšie :D Dávam teda opäť KULLERVO. Hudobné teleso zvané KORUBO na výlete v roku 2003 v štúdiu Moc plevele, kde sa práve nahráva kazeta "Prvních ..." od FESTY DESPERATO. Tento rachot (beriem späť, v piesni "Blesky z čistého nebe" padne aj nejaký neidentifikovateľný akord) ešte podrývajú guľometné bicie nahrávané kdesi v plesnivej garáži. Nebudem chodiť okolo vriaceho abinthu, je to KORUBO a aj nie je to KORUBO. Vo frázovaní a textoch (starého psa Mirka novým kúskom nenaučíš - a to je len dobre!) a aj niektorých pomalších riffoch (napríklad v "Není čas ztrácet čas". A možno ešte v jednom. Určite by u nás v centre Zakarpatskej Rusi padol rekord v účasti na koncerte (6.6.2009 ich bolo práve na KORUBO a SCARTO 16!!!), hoci som už počul aj o koncertoch s jednociferným počtom platiacich. Ale čo nebolo, môže byť, že? Nice to hear you páni a dúfam, že čoskoro na koncerte, kde nebudem platiť najvyššie vstupné!

bandzone.cz/kullervo
  1. Intro
  2. Poter libovůle bezpráví
  3. Koloběh konců
  4. Palte knihy
  5. Živočíšná výroba
  6. Blesky z čistého nebe
  7. Věri diktuj mi to
  8. Ako
  9. Ku pomoci
  10. Střecha svobody
  11. Není čas ztrácet čas
  12. Konec už máme

Táto recenzia už bola zobrazená 468 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+O+R
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
02.04. 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com