PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 13.10.2018
SYSTEMIC DAMAGE (SK), DISTAX (SK), CONCUSSA (SK), DIKTÄT (SK)

Spišská Nová Ves, Pinocchio

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KACZYNSKI / AUGUST LANDMESSER (BLACK WEDNESDAY RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, MITE DE CIMETIÉRE (15.9.2018, Bratislava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HYDRAULITER 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #8 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES / BARBAR 7" (recenzia)
DIY
Jou, ako ma tento materiál dokázal posadiť na prdel pred tromi rokmi, tak sa mu to darí aj teraz, keď ho konečne držím doma v rukách. Po troch rokoch opakujem. Ale už si zvykám. Tu už asi len 7MS chrlia svoje releasy hneď po nahratí. No trochu to upresním, od BARBARu som počul vtedy len demo a o LEADERS som si myslel, že sú takisto len jednočlenný projekt. Ale to bolo fakt pred tromi rokmi. Teraz veci znalejší tu už okolo tohto sedempalca môžem frajeriť a mudrovať.
Chápem, že lathe cut je v našich končinách celkom vhodná alternatíva pre začínajúce kapely s neistým predajom, no tomuto splitu by fakt svedčil vinyl, čierny samozrejme. Prečo? Lebo si myslím, že má silné tendencie nadobudnúť kultového statusu. Ak sa samozrejme chápeme, čo sa pod pojmom kult predstavuje. Úderná jednotka z maringotky sa rozhodla oživiť dizbítového ducha Bratislavy. A to spôsobom, ktorý stojí najmenej za pozornosť.
Už dávno u nás nešiel niekto na disbeat tak špinavo a s poriadnou dávkou invenčnosti ako práve LEADERS. Má to svoj vlastný ksicht, zdravé nápady, vysoký nadhľad a stále jasný ťah na bránu. A pôsobí to na mňa naozaj sviežo, čo je výraz, ktorý pri d-beate veľmi nepoužívam. Však ich stranu poznám v podstate už naspamäť. Je to skvele namixované (nie, nie je to techno zatiaľ) a má to správne špinavý a ostrý zvuk. Ale prečo som si myslel, že je to one-man záležitosť, to si už nespomínam. Hufnágel a Vrabec sa po skúsenostiach v iných kapelách celkom našli a Adam hrá na bicie hádam v každej druhej bratislavskej kapele. Čiže žiadny holobriadkovia. Skladieb tu je síce päť, ale v podstate sú to štyri. Témy sú viac než závažné, angažovaní pankáči majú radosť. Dokonca mi nevadí ani použitá angličtina. A song č. 3 už propagoval aj samotný Rudy.
Hufnágelov samostatný projekt BARBAR má už aj svoju live verziu, no nahrávky chce vraj autor naďalej produkovať sám. Aspoň tak sa kade-tade čviriká. Matúš si tu ide metal/punk v d-takte poriadne ošľahaný severskými ostrými prúdeniami, kde stavia viac na atmosférickú stránku s miernymi melodickými dávkami. Ikeď sa jedná o priamu jazdu, gitarové pasáže sú poriadne prepracované a zvuk je oproti demu celkom slušne vytunovaný. Celú atmosféru navyše dotvárajú jednoduché zvonivé klávesy. Že by bu-bu-bu Burzum? Kvalita. Treba spomenúť, že spolu s týmto splitom vyšiel BARBAR aj na rezanom 10" v taktiež veľmi malom náklade.
Hneď od začiatku sa pomaly začali šíriť správy o možnom koncertovaní oboch kapiel, navyše som v tom čase býval dokonca v hlavnom meste, takže moja nadržanosť len stúpala. No akosi som sa vtedy nedočkal. Až keď som bol už ďaleko na severe.
Som rád, že záchrana domáceho rokenrolu nemusí byť len na pleciach Ťemnohoňu.

leadersofthefuckingassholes.bandcamp.com
truebarbar.bandcamp.com
  1. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Burn fitcenter burn
  2. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Nightmare from tatto studio
  3. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Die Rudy Hnus
  4. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - From ass shit rise
  5. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Esir tihs ssa morf
  1. BARBAR - Last battlecry

Táto recenzia už bola zobrazená 532 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+Q+R
TEXT:


 #7333 -SH-   napísal/a 28.02.2018 20:18:40
Ducháček from the Garage
https://www.youtube.com/watch?v=bmP1eGkEQEo
 #7331 Mišo Štich   napísal/a 27.02.2018 19:17:35
L.O.T.F.A. - videl som túto kapelu naživo na garážach v Blave. Bol to tuším ich prvý koncert. Trvalo to necelých 10 minút a znelo mi to, ako keby GAI hrali skladby z prvých demáčov DOOM !!!
 #7330 bratislava disbeat city bratislava.disbeat.city@gmail.com   napísal/a 26.02.2018 17:29:13
EP Leaders/Barbar, alebo EP Krutá Zima
objednávaj na emaili >>
bratislava.disbeat.city@gmail.com
Posielame úplne všade
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.09. 22:44
cinter: Hej MOR je bruta >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 21:55
elramon: typek to teraz r .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 19:54
Wrbo: Ten refrén v pie >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 17:18
Wrbo: Ahoj, v prvom ra .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 14:51
nelo paštrnák z pekla: Kazeta vyšla na >> HYDRAULITER 12" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[6/8%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[6/8%]
ČAD - Bastard 12"

[1/1.33%]
EXTIP 12"

[1/1.33%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[2/2.67%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[14/18.67%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[31/41.33%]
SAMORAST 10"

[3/4%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/1.33%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[2/2.67%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[4/5.33%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[4/5.33%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 75

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...