PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES / BARBAR 7" (recenzia)
DIY
Jou, ako ma tento materiál dokázal posadiť na prdel pred tromi rokmi, tak sa mu to darí aj teraz, keď ho konečne držím doma v rukách. Po troch rokoch opakujem. Ale už si zvykám. Tu už asi len 7MS chrlia svoje releasy hneď po nahratí. No trochu to upresním, od BARBARu som počul vtedy len demo a o LEADERS som si myslel, že sú takisto len jednočlenný projekt. Ale to bolo fakt pred tromi rokmi. Teraz veci znalejší tu už okolo tohto sedempalca môžem frajeriť a mudrovať.
Chápem, že lathe cut je v našich končinách celkom vhodná alternatíva pre začínajúce kapely s neistým predajom, no tomuto splitu by fakt svedčil vinyl, čierny samozrejme. Prečo? Lebo si myslím, že má silné tendencie nadobudnúť kultového statusu. Ak sa samozrejme chápeme, čo sa pod pojmom kult predstavuje. Úderná jednotka z maringotky sa rozhodla oživiť dizbítového ducha Bratislavy. A to spôsobom, ktorý stojí najmenej za pozornosť.
Už dávno u nás nešiel niekto na disbeat tak špinavo a s poriadnou dávkou invenčnosti ako práve LEADERS. Má to svoj vlastný ksicht, zdravé nápady, vysoký nadhľad a stále jasný ťah na bránu. A pôsobí to na mňa naozaj sviežo, čo je výraz, ktorý pri d-beate veľmi nepoužívam. Však ich stranu poznám v podstate už naspamäť. Je to skvele namixované (nie, nie je to techno zatiaľ) a má to správne špinavý a ostrý zvuk. Ale prečo som si myslel, že je to one-man záležitosť, to si už nespomínam. Hufnágel a Vrabec sa po skúsenostiach v iných kapelách celkom našli a Adam hrá na bicie hádam v každej druhej bratislavskej kapele. Čiže žiadny holobriadkovia. Skladieb tu je síce päť, ale v podstate sú to štyri. Témy sú viac než závažné, angažovaní pankáči majú radosť. Dokonca mi nevadí ani použitá angličtina. A song č. 3 už propagoval aj samotný Rudy.
Hufnágelov samostatný projekt BARBAR má už aj svoju live verziu, no nahrávky chce vraj autor naďalej produkovať sám. Aspoň tak sa kade-tade čviriká. Matúš si tu ide metal/punk v d-takte poriadne ošľahaný severskými ostrými prúdeniami, kde stavia viac na atmosférickú stránku s miernymi melodickými dávkami. Ikeď sa jedná o priamu jazdu, gitarové pasáže sú poriadne prepracované a zvuk je oproti demu celkom slušne vytunovaný. Celú atmosféru navyše dotvárajú jednoduché zvonivé klávesy. Že by bu-bu-bu Burzum? Kvalita. Treba spomenúť, že spolu s týmto splitom vyšiel BARBAR aj na rezanom 10" v taktiež veľmi malom náklade.
Hneď od začiatku sa pomaly začali šíriť správy o možnom koncertovaní oboch kapiel, navyše som v tom čase býval dokonca v hlavnom meste, takže moja nadržanosť len stúpala. No akosi som sa vtedy nedočkal. Až keď som bol už ďaleko na severe.
Som rád, že záchrana domáceho rokenrolu nemusí byť len na pleciach Ťemnohoňu.

leadersofthefuckingassholes.bandcamp.com
truebarbar.bandcamp.com
  1. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Burn fitcenter burn
  2. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Nightmare from tatto studio
  3. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Die Rudy Hnus
  4. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - From ass shit rise
  5. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Esir tihs ssa morf
  1. BARBAR - Last battlecry

Táto recenzia už bola zobrazená 758 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+1+N
TEXT:


 #7333 -SH-   napí­sal/a 28.02.2018 20:18:40
Ducháček from the Garage
https://www.youtube.com/watch?v=bmP1eGkEQEo
 #7331 Mišo Štich   napí­sal/a 27.02.2018 19:17:35
L.O.T.F.A. - videl som túto kapelu naživo na garážach v Blave. Bol to tuším ich prvý koncert. Trvalo to necelých 10 minút a znelo mi to, ako keby GAI hrali skladby z prvých demáčov DOOM !!!
 #7330 bratislava disbeat city bratislava.disbeat.city@gmail.com   napí­sal/a 26.02.2018 17:29:13
EP Leaders/Barbar, alebo EP Krutá Zima
objednávaj na emaili >>
bratislava.disbeat.city@gmail.com
Posielame úplne všade
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com