PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.7.2018 - 22.7.2018
Zine fest vol. 1:
sobota: NABOSOPOSKLE (SK), RANA (SK), SHALLOV (SK)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia
nedeľa: DÁŠA FON RÚBANISKO (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MÄLAD (Ukrajina), SETE STAR SEPT (Japonsko), TRANSHUNTER (Macedónsko)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia ...

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT #8
3.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Opičí bál 4 (13 - 14.7.2018, Sklabiňa)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DAMATO, BOILING POINT, SHEEVA YOGA (12.5.2018, Sereď, Kemping)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Balkánsky syr











HT - PREDSTIERANIE ŠŤASTIA & HOTENTOT´N´ROLL! 12" (recenzia)
PHR
Kto by si nepamätal na posprejované hydranty pripomínajúce logo kapely HT.
Táto zabudnutá kapela, pôsobiaca na hudobnej scéne viac ako dvadsať rokov, má za sebou mnohé zmeny v zostave, a aj keď sa drží svojich punk rockových koreňov, v ich hudbe sa odrážajú rôzne hudobné žánre od punku, cez HC, grunge a celé to doplňajú temné a často aj depresívne texty. Niekedy si poslucháč pomysli, že sami nevedia čo chcú.
Ich počiatky spadajú do roku 1990 a dokopy sa im podarilo nahrať deväť albumov. Ako prvý bol album "Predstieranie šťastia" a hneď na to "Hotentot´n´roll".
Práve v týchto dňoch, k príležitosti 30-tich rokov kapely a 20 rokov od ich vydania im vychádza reedícia na asfaltovej verzii. O tento čin sa nepostaral nik iný ako PHR.
Obaly pre oba vinyly prešli menšou grafickou úpravou a vo vnútri každého nájdeš jednoduché booklety obsahujúce texty a čo-to o historii kapely.

"Predstieranie šťastia"
Po otvorení obalu ti do ruky vypadne pekný žlto-medený vinyl, ktorý obsahuje 12 skladieb. Tu nájdeš znovu nahrané skladby, pochádzajúce ešte z doby, keď HT vystupovali ako HOTEN TOTEN. Stranu H otvára skladba "Krvavý anjel" a zisťujem, že grunge nie je moja šálka kavy. Celá prvá strana pokračuje v rovnakom duchu. Pre mňa nemastné, neslané. Napriek tomu rád vypichnem vydarený song "Odkopnutý", ktorý poznamenáva, že každý si je strojcom svojho šťastia. Prvým songom na strane T je "Harmónia zla" a v podstate celá druhá strana je ladená do depresívnej harmónie v rychlom tempe.
Ako som spominal vyššie, v kapele sa odrážajú viacere hodobné štýly a na ich prvom albume je to dosť počuť. Hľadanie vlastného smerovania skrze prvého albumu, je podľa mňa normálna vec a tu je to skutočne počuť.

"Hotentot’n’roll!"
Obal pripomínajúci znamy hydrant a do červena ladený vinyl. Tu HT prichádza s novým zvukom, ktorý je hutnejší a plnší. Texty tu tentokrát prechádzajú od klasických pankových tém cez rebéliu až po boj s vlastným osudom. Prvú stranu otvára tvrdo roková "Ena" a za ňou grungeová "Deti zla". Najviach melodicky vydarená skladba "Stena" ladená do punkového rytmu s textom o boji proti systému. Konečný song "Špliechajúca garniža", námornícka balada, ktorá pôsobí ako z úplne iného albumu s nadhľadom a so zaujímavou poetikou.
Prvá strana H obsahuje sedem skladieb a možem povedať že vačšia polka je vydarená.
Druhá strana T opäť obsahuje mix žánrov, od metalu, kde je reprezentačný song "Kafka", cez hard core punkový miešanec "Prasobiphonia". Najväčší hit tejto kapely sa nachádza práve tu. Je to "Pravá tvár". Tu sa formuluje politická téma s punkovým aktivizom. "Fašisti, rasisti, pozrite sa do riti ..." Určite známy song pre všetkých.
HT - kapela s veľmi širokým hudobným záberom, ktorú je veľmi ťažko zaškatulkovať do konkrétneho žánru. Veľakrát nepochopená kapela, ale aj napriek tomu ovplyvnila dosť ludí. Aj po 20-tich rokoch tieto albumy posobia trocha schizofrenicky, nepochopene a nezaradene.

hotentoten.sk
  1. Krvavý anjel
  2. Odkopnutý
  3. Smútok
  4. Bábika
  5. Hrdina
  6. "On"
  7. Kóma
  8. Harmónia zla
  9. Kto som ja?
  10. Nerozumiem
  11. Betónová záhrada
  12. Predstava
  13. Cudzí medzi cudzími
  1. Ena
  2. Deti zla
  3. Nikdy viac
  4. Mosty
  5. Ži pre svoje drogy
  6. Stena
  7. Špliechajúca garniža
  8. Kafka
  9. Prasobiphonia
  10. Pravá tvár
  11. Nestarajte sa
  12. Preč
  13. Škola
  14. Berry
  15. Stále sme v hovne

Táto recenzia už bola zobrazená 252 krát!
 Autor: Vlado
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+V+L
TEXT:


 #7396 Deadbush   napísal/a 08.04.2018 09:43:31
No tak stouto recenziov suhlasim tak na 15% aj to možno)toto je presny priklad toho že recenzia je vždy len názor človeka ktorý ju piše(pochopiteľne),ja som v tomto prípade niekde úplne inde,takže pred.šťastia 95 bodov a hydrant 70bodov odomňa
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 12:13
ctib: Zdar a sílu, < .. >> (guestbook)
12.07. 11:36
justus: Fajne reporty, p >> 6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO Banská Bystrica, Farhof (report)
11.07. 18:10
Marc : Adrik see thee-m >> (guestbook)
03.07. 18:25
hedrik: wtf je grand mas >> Baklažán a cícer na indický spôsob (recept)
03.07. 13:29
fog: pekna recka. dik >> MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.84%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[68/25.47%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.12%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[63/23.6%]
Mne varí mama

[48/17.98%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 267

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...