PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KARMAKUMULATOR / GEN 26 7" (recenzia)
Sky burial
Pod vydanie tohto malého chorvátsko - slovinského posúcha sa podpísalo až šesťnásť firiem a firmičiek, prevažne z Balkánu, ale nadšenci sa našli aj u nás - Pravěk noise section z Prahy alebo Sky burial z Bratislavy.
Začnime Chorvátom KARMAKUMULATOR. Tento experimentálny noise siaha až do roku 2001 a napriek mnohým CD a kazetám je toto jeho prvý lisovaný vinyl. Na skladbe "Tiho / Bajka" spolupracovalo až sedem ľudí a nahrávať sa začala už v roku 2012. Obsahuje hovorené slovo, elektrická gitara a bicie, je tam aj niečo sláčikové, rôzne zvončeky, škrípania a vŕzgania, pílenia a šrubovania a iné elektronické alebo neľudské pazvuky. Dalo by sa povedať, že je to taká mierne úchylna experimentálna kolaborácia .Nasrano - strašidelný rozprávač je s tými navrstevnými hlukmi tak zaujímavo pomixovaný, že by to celé v pohode pasovalo do soundtracku k nejakému balkánskemu hororu. "Smrt!" Z týchto končín som teda ešte žiaden nevidel, ale možno raz, keď už sa začalo makať na hudobnej vložke ...
GEN 26 je odvedľa zo Slovinska a s hlukom začal experimentovať v rovnakom období (od roku 2002). Na konte tiež kopec split CD a kaziet, ale na rozdiel od KARMAKUMULATOR už aj nejaký ten sedempalec. Hudobne je to už ale úplne niekde inde. Niekoľko minútový monotónny šum, ktorý sa takmer vôbec nemení. Anti harsh. Nejak podobne, možno aj veselšie hrá šmirgľový papier. Veselá by z toho nebola akurát prenoska. To je nejaký frekvenčný test? Že to vôbec pochopili v lisovni. Čo ešte k tomu napísať? Je piatok, takmer tma, vidieť už len siluety budov a vo vetre húpajúce sa konáre stromov.
Celá táto noiseová onania je zabalená do jednoduchého véčka z pekného papiera, v ktorom nájdeš krátke info o oboch projektoch a logá všetkých zúčastnených. Vyšlo v náklade 270 kusov (90 čierno-bielych, 90 oranžových a 90 priesvitných plastov), ale vďaka poštovej fóbii hlavného koordinátora vydania je boh vie koľko kusov ešte k dostaniu ...
  1. KARMAKUMULATOR - Tiho / Bajka
  1. GEN 26 - Sonic outbursts of modern-day capitalism

Táto recenzia už bola zobrazená 192 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+R+T
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...