Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KARMAKUMULATOR / GEN 26 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 361

Sky burial
Pod vydanie tohto malého chorvátsko - slovinského posúcha sa podpísalo až šesťnásť firiem a firmičiek, prevažne z Balkánu, ale nadšenci sa našli aj u nás - Pravěk noise section z Prahy alebo Sky burial z Bratislavy.
Začnime Chorvátom KARMAKUMULATOR. Tento experimentálny noise siaha až do roku 2001 a napriek mnohým CD a kazetám je toto jeho prvý lisovaný vinyl. Na skladbe "Tiho / Bajka" spolupracovalo až sedem ľudí a nahrávať sa začala už v roku 2012. Obsahuje hovorené slovo, elektrická gitara a bicie, je tam aj niečo sláčikové, rôzne zvončeky, škrípania a vŕzgania, pílenia a šrubovania a iné elektronické alebo neľudské pazvuky. Dalo by sa povedať, že je to taká mierne úchylna experimentálna kolaborácia .Nasrano - strašidelný rozprávač je s tými navrstevnými hlukmi tak zaujímavo pomixovaný, že by to celé v pohode pasovalo do soundtracku k nejakému balkánskemu hororu. "Smrt!" Z týchto končín som teda ešte žiaden nevidel, ale možno raz, keď už sa začalo makať na hudobnej vložke ...
GEN 26 je odvedľa zo Slovinska a s hlukom začal experimentovať v rovnakom období (od roku 2002). Na konte tiež kopec split CD a kaziet, ale na rozdiel od KARMAKUMULATOR už aj nejaký ten sedempalec. Hudobne je to už ale úplne niekde inde. Niekoľko minútový monotónny šum, ktorý sa takmer vôbec nemení. Anti harsh. Nejak podobne, možno aj veselšie hrá šmirgľový papier. Veselá by z toho nebola akurát prenoska. To je nejaký frekvenčný test? Že to vôbec pochopili v lisovni. Čo ešte k tomu napísať? Je piatok, takmer tma, vidieť už len siluety budov a vo vetre húpajúce sa konáre stromov.
Celá táto noiseová onania je zabalená do jednoduchého véčka z pekného papiera, v ktorom nájdeš krátke info o oboch projektoch a logá všetkých zúčastnených. Vyšlo v náklade 270 kusov (90 čierno-bielych, 90 oranžových a 90 priesvitných plastov), ale vďaka poštovej fóbii hlavného koordinátora vydania je boh vie koľko kusov ešte k dostaniu ...

  1. KARMAKUMULATOR - Tiho / Bajka
  1. GEN 26 - Sonic outbursts of modern-day capitalism

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+Q+T

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)