Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BRUNNER TODESMARSCH - LEGÁLNÍ LÁGRY, ILEGÁLNÍ LIDÉ 10"

Autor: Adrik | Počet videní: 1019

Phobia records
Po deme a dvoch split 7" došlo u brnenského pochodu smrti k ďalšiemu výbuchu. Ako deštrukčný formát si na to vybrali sympatický 10". Ideálna stopáž, ideálny formát. Žiadne zbytočné jednostranné srajdy. Naposledy takýto ťažký kaliber zasiahol českú crustovú scénu pri derniére FESTY DESPERATO s ich sedempalcom "Alergie". Odvtedy u našich bratov vyšlo kopec skvelých dosiek, či už sa bavíme o hudobnej alebo textovej stránke. Ale prepojiť tieto oba aspekty dokopy, okoreniť ich správnym pomerom nihilizu a nadhľadu a všetko to vyhuliť na maximum, že by na to nestačila škála celej richterovej stupnice, tak to už sa nevidí, respektíve nepočuje každý deň.
"Ghost tape" Magické ticho pred búrkou. Alebo len oko hurikánu? Už s prvým hrabnutím do strún počuješ, že táto štvorica nepoľavila ani o lahváč, nástroje nehrajú potichšie a kadencia čaugustínpalu sa ani rokmi a hrdzou nespomalila. Výborný ostrý zvuk zo štúdia Davos.
"V oku hurikánu prekvapivo panuje relatívny pokoj, bezoblačno a nízky tlak. Dokonca taký nízky, že patrí medzi najnižšie tlaky vyskytujúce sa na zemskom povrchu pri hladine mora. Ak sa oko hurikánu nachádza nad vodnou plochou, jej hladina môže byť extrémne búrlivá. Oko vyzerá pri pohľade zhora zvyčajne ako kruh s priemerom od 3 do 370 kilometrov. V skutočnosti je to oblasť podobná valcu. Čím bližšie sa blížime k stenám oka, tým sú búrky silnejšie. Tesne okolo nich rotujú najsilnejšie búrky s najvýdatnejšími zrážkami a najsilnejšími vetrami."
"Zatmění" Uwaa! Plná poľná. Miruusove frázovanie a už to lieta do všetkých strán. Skřípot. Stalingrad 1942 alebo BRUNNER TODESMARSCH. Kto je hlasnejší? "To co sluchace, vojnu?"
"Systematické vyvražďovanie sa v prvom rade delilo na mechanické a manuálne. Za mechanické sa pokladalo vraždenie v plynových komorách a spaľovniach. Hrôzostrašná je však ďalšia z bežných ustašovských praktík. Keď už mali dozorcovia plné zuby vypichávania očí, sťahovaní ľudí z kože a vyrezávania orgánov zaživa, uchýlili sa ďaleko za hranice všetkej ľudskosti. Do spaľovní sa totiž nehádzali len mŕtvoly, ale aj ľudia plne pri vedomí. Šetrili sa tak peniaze."
"Prostě moc" Nočná mora neskončila, aj keď sa môže zdať, že sa ide v strednom rytme. Brutálne prelínanie refrénu a slohy. Na stotiny dostane sólovo priestor aj gitara alebo basa. Čo všetko sa dá stvárať s tými strunami? Mangel!
"Oligarchia v Rusku sa zrodila pri páde komunizmu. V roku 1987 bol vydaný Zákon o družstvách, ktorý umožňoval súkromné vlastníctvo, ale zároveň bolo Rusko zviazané veľkými tržnými obmedzeniami, preto takmer okamžite vznikol i čierny trh. Oligarchia teda môže prekvitať i v politicky regulovanom kapitalisme (s prvkami korporativizmu), kde sa záujmy monopolných korporácii prelínajú s politickou mocou, pričom narastá miera materiálnej a společenskej polarizácie."
"Bratr č. 1" Klasický nástup a lá FESTISPOSMARSCH. A to si normálne dovolia v skladbách, ktoré len o málo prekročia dĺžku 60 sekúnd. Vysype sa za tatrovka slôh a život plynie ďalej.
"Šestý den Týdne nenávisti, po průvodech, projevech, po všem tom křiku, transparentech, plakátech, filmech, výstavách voskových figurín, po víření bubnů a vřeskotu trubek, dupotu pochodujících nohu, rachotu tankových pásů, po všem tom řevu letadel jednotlivých perutí, po dělostřelbě, po šesti dnech, kdy se velký organismus křečovitě chvěl k vyvrcholení a všeobecná nenávist k Eurasii vyvřela do takového deliria, že kdyby dav dostal do rukou dva tisíce eurasijských válečných zločinců, kteří měli být veřejně pověšeni v poslední den Týdne, byl by je nepochybně roztrhal na kusy - právě v tomto okamžiku bylo oznámeno, že Oceánie vlastně nevede válku s Eurasií. Oceánie je ve válce s Eastasií. Eurasie je spojenec."
"Loajalita" Znovu mám nabité. Bicie šľapú ako dobre premazaná mašina. Nezaložíme kapelu Gusto? Koľko chceš za presťahovanie sa k nám do Bieloruska? Normálne si kúpim ľudskú bytosť. Bude za to zvyšok kapely nasraný? Zaujímavé otázky v texte. Žiaľtofu všetky majú odpoveď NIE. Zatiaľ. Nie navždy.
"Revolúcia sa postupne rozšírila aj do Bukurešti, kde sprisahaneckí činitelia Securitate podnecovali masy ľudí k odporu proti Ceausescovmu režimu. Protestujúci sa zhromaždili pred budovou ústredného výboru. Ceausescu sa niekoľkokrát pokúsil prihovoriť davu, no ten nekompromisne žiadal jeho odstúpenie, a keď sa 22. decembra 1989 k revolúcii pripojila aj armáda, Ceausescu sa spolu s manželkou Elenou pokúsili utiecť na helikoptére, ktorá bola na streche budovy ústredného výboru. Po krátkom procese, v ktorom boli obvinení z genocídy a iných zločinov, boli spolu zastrelení popravnou čatou 25. decembra 1989 v Targovisti."
"Rozsekali zem" Tlak stabilizovaný, posádka pripravená, torpéda sú von. Beštialita: "A ten zbytek ať se třeba zabije". To doznievanie basy na úplnom konci je božské. Toto mala byť ako posledná skladba s nekonečnou drážkou.
"“V posledných štyroch rokoch od zverejnenia správy UNEP-u sme sa stali svedkami barbarského zväzku medzi nigérijskou vládou a firmou Shell, ktorého výsledkom boli polovičaté riešenia, systematické pokusy o zahmlievanie problémov a vytvorenie projektu na odstránenie ropného znečistenia, ktorý mal popliesť ľudí z národa Ogoni.
"Ještě smíš" Najkratší pal na doske. Až 19 sekúnd. Žiadna predohra ani rozmaznávanie. Rýchla smrť.
"Ozó­nová diera, kli­ma­tické zmeny, úby­tok bio­di­ver­zity a iné en­vi­ron­men­tálne prob­lémy sú vý­sled­kom spo­loč­nosti ma­so­vého kon­zumu. Jed­no­ra­zové pred­mety den­nej spot­reby z nás ro­bia tých, ktorí za­ťa­žujú ži­votné pro­stre­die, a to na úkor še­tr­nej­ších ná­ro­dov a kul­túr."
"Kuratorium" Typicky brunnerovské riffy, ktoré musíš spoznať, aj keď si práve vyliezol z masového hrobu. Neutíchajúca paľba od začiatku do konca a poriadne si zakričí i Mirrus. Nie že by doteraz mlčal.
"Výrazně přibylo i lidí, kteří chtějí obnovit plošné kontroly na českých hranicích, a to na současných 47 % oproti 32 % v dubnu letošního roku. Naopak lidí jednoznačně rozhodnutých, že by Česká republika kontroly na hranicích rozhodně obnovovat neměla, výrazně ubylo a nyní má tento názor pouze 6 % dotázaných."
"Jídelní lístek" A už sme na béčku. Stále sa pohybujeme v surovom minútovom cruste s krkolomným striedaním slôh a tempa. Neposední junáci.
"Zistili sme, že psy zabíjali palicou, niektorým podrezávali hrdlá a objavili sa aj prípady psov, ktorých sťahovali z kože zaživa. Jeden zo zamestnancov bitúnku prezradil, že denne zabijú 100 až 200 psov a v danom momente sa na bitúnku nachádzali stovky zvierat čakajúcich na smrť."
"Podřezat kozu, potěšit bůžka" Určite najdlhší text na albume. Miruus sype slová ako sa mu zachce, raz dá pomaly len jedno, inokedy naraz vypľúje celú vetu, ale všetko pasuje a všetkému rozumieť aj bez textovej prílohy. Dril pred súťažnými recitálmi na zédeeške práve prináša sladké ovocie.
"Pravdy viery nie sú návody, nadiktované dajakou najvyššou autoritou, sú to posolstvá nekonečnej lásky, obsahujúce všetku nádej. Môžeme ich prijímať i čítať rozličnými spôsobmi. Majú tú vlastnosť, že každý ich uvedomelý príjemca sa stáva jedinečnou, nenahraditeľnou a odlišnou osobou. Môžeme ich prijať ako prísľuby, alebo ich môžeme zavrhnúť."
"Oběti a vrazi" Kolotočársky krast. Našťastie sa rozheganý kolotoč roztočí. Idem vyskúšať prehrať ten začiatok na 78 rpm, či to bude znieť ako CHARLES BRONSON.
"Nakonec se sociologové ptali lidí, jaké mají vyhlídky do budoucna. Zjistili, že stabilně optimisticky hledí lidé ve vztahu k sobě a svým blízkým a ve vztahu k České republice. Už patnáct let vidí pozitivně své zítřky i budoucnost české společnosti dvě třetiny lidí."
"Východní systém 2017" Upgradeovaná skladba z dema. Lepší zvuk, nezmenilo sa však totálne nasadenie a po rokoch ani jedno písmenko, o čom sa spieva. Dokonca by sa dali "miesta činu" podoplňovať, ale to by bolo aj na celý ďalší album.
"Erdoganov režim vyháňa z Turecka čoraz viac bývalých štátnych zamestnancov. V Nemecku v poslednej dobe o azyl požiadalo okolo 450 tureckých diplomatov, sudcov, vojakov a úradníkov. Do krajiny prichádzajú aj s rodinami. V Turecku z politických dôvodov od minulého leta suspendovali alebo prepustili okolo 130 tisíc úradníkov."
"Nukke" Výlet Brňákov do Fínska. Aj keď KAAOS mám rád, musím napísať, že toto je najslabší kúsok celej nahrávky. Aj čeština z toho dosť vytŕča. KAAOS 1993 0:10 BRUNNER TODESMARSCH 2018.
"V mnohých krajinách sú ženy vychovávané tak, aby telesné a citové tresty považovali za manželovo neodňateľné manželské právo, čím sa vymedzuje rozsah správania, ktorý sa pokladá za týranie. Navyše sa ženy niekedy veľmi neochotne priznávajú k tomu, že sú týrané, pretože sa hanbia, alebo sa boja obviniť niektorého člena rodiny. Obidve skutočnosti vedú k tomu, že je veľmi ťažké zachytiť skutočný rozsah násilia. Násilie v intímnom vzťahu je závažný problém, ktorého korene siahajú k nerovnému rozdeleniu moci medzi mužmi a ženami v spoločnosti."
"Smrt nepřátelům" Grandiózne finále, ktoré vygraduje Ádovou hrou na saxofón. Rana istoty do zátylku. Krutosť!!!
"Približne päť rokov po reálnom konci vojny sa Onoda spolu s ostatnými členmi jednotky stále snažili o diverzný boj. Čo znamenalo pálenie úrody domorodcom, obranu "vlastného" územia a pod. V tomto boji padlo za obeť "vojny" vyše 30 obyvateľov ostrova Lubang. Z celej situácie sa stal zamotaný kruh, pretože vždy keď Onoda spolu so svojimi spolubojovníkmi obraňoval "svoje územie voči nepriateľským vniknutiam", začala ich hľadať polícia. Čo bolo opätovne vyhodnocované ako nepriateľský vojenský zásah."
Vyšlo v striktne čierno-bielych farbách s nečierno-bielym pohľadom na svet. Lepená kapsa, roztváracia textová príloha v češtine s kolážou, áštvorka s preloženými textami, čierny vnútorný papierový sáčok, čierno-biele etikety (pozor, nehrá to na 33 rpm!) a pre prvých sto najrýchlejších aj polený čierno-biely vinyl. Skvelá práca od Phobia records! Pre mňa česká doska za rok 2017!!

brunnertodesmarsch.bandcamp.com

  1. Ghost tape
  2. Zatmění
  3. Prostě moc
  4. Bratr č. 1
  5. Loajalita
  6. Rozsekali zem
  7. Ještě smíš
  8. Kuratorium
  9. Jídelní lístek
  10. Podřezat kozu, potěšit bůžka
  11. Oběti a vrazi
  12. Východní systém 2017
  13. Nukke (KAAOS cover)
  14. Smrt nepřátelům

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: C+K+H

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)