PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SUPPRESSION / SEDEM MINÚT STRACHU 7" (recenzia)
RSR
Najväčšou motiváciou pre túto recku bolo trocha rozvíriť nevedno prečo mŕtvolne nehybnú hladinu obkolesujúcu toto hodně podarené splitko. SEDEM MINÚT STRACHU sa podaril husársky kúsok vydať spoločný asfalt s takou prvoligovkou ako SUPPRESSION. Jasné, to meno možno nie je také vykričané ako SPAZZ, LACK OF INTEREST etc., ale história hovorí jasne a pojem SUPPRESSION je možné nájsť na všetkých dobových kompilačkách. Z pôvodnej zostavy síce ostal už len Jason Hodges, no všetci vieme, že v týchto vodách aj jedno či dvojčlenné orchestre narobia šarapaty, že sa z toho človek nevie pozbierať.
7MS. Oriešok. A pekne natvrdlý :-). Prehrabať sa ich diskografiou na bandcampe je už tak trochu na hranici sebapoškodzovania, ale nedá sa povedať, že by to nestálo za to. Od nahrávok, ktoré vyslovene lezú na nervy, resp. ktoré síce začnú ako také zaucho na prebudenie, no po pár momentoch zdegenerujú na hlučnú esenciu monotónnosti, ktorá ale zase nemusí byť vždy nudná. Pri niektorých momentoch sa ale pristihujem ako pri tých lepších počúvaniach SETE STAR SEPT, kde z toho bahna vystreľujú také prefackávacie chápadlá nejakého mentálneho monštra. To je ten asi najlepší prípad. No a potom tam sú niektoré kolaborácie, ktoré žerem, ako napr. so SUPRAPHON FAMILY, MASSOLA alebo DRÉN. Tam niet čo vytknúť, ale treba brať v úvahu, že tam na seba berú pozornosť rôzne efektné serepetičky. No do akej kategórie patrí tento humbuk? No do monotónnosti to neskĺzava. A na nervy to lezie iba tak miestami trocha. JanIP sa fakt snaží. Smaží to v nejakom zvláštnom strednom tempe pričom priťahuje a povoľuje ventil. Hodne zaujímavé. Hlukoidné a naväzbené to je, že až (fajne) plano miestami, ale nie až tak, že by sa to tam všetko stratilo. Viete jak každé druhe jazzové album sa volá, že conversations. Tak aj toto sa tak mohlo volať. Tie vokále tu sú jak rozhovory štamgastov zo staničného výčapu, čo ešte podkresľujú tie ultra čudné zmeny tempa, ktoré sa myslím dajú počuť u NEW YORK AGAINST BELZEBU, ale asi v tomto noizkor lese na to nemajú patent. Takže až obľubujete toto opité vykročenie z radu sprevádzané piruetou a lá výčap Dúha na stojáka (inak intro ppč), tak smelo smelo. Čo sa týka obalu tak podľa mňa je trocha škoda tej infantilnej kresby na strane 7MS (ale zase pasuje to k muzike). Grafická prezentácia rozhodne patrí k silným stránkam 7MS. Záverom, určite na to treba žalúdok, ale po prvom strasení príde pocit príjemnej bezstarostnosti či čo. Čo sa bude diať ráno, necháme na ráno, lebo ráno je múdrejšie večera.
SUPPRESSION. Tu sa hudobne deje skoro úplný opak toho čo na predchádzajúcej strane. Všetko narátané na mikrosekundy. Všetko sedí jak rite na šerbľoch. Jason Hodges akoby po tých všetkých rokoch už vyladil zvuk SUPPRESSION do neskutočna. S obrovskou pomocou Ryana Perrisha na bicích, ktoré dokresľujú vo všetkých smeroch namakané skladby do absolútnej dokonalosti. Od zvuku cez techniku, texty až po dizajn. Ten ich artwork na obale. No proste bezchybné no.

sedemminutstrachu.bandcamp.com
  1. SUPPRESSION - Blind faith
  2. SUPPRESSION - Portrait of success
  3. SUPPRESSION - Young life
  4. SUPPRESSION - Contaminated
  5. SUPPRESSION - Rotting from the inside
  6. SUPPRESSION - Beyond all recognition
  7. SUPPRESSION - Dr feelgood
  8. SUPPRESSION - Marked off the list version
  9. SUPPRESSION - Facade
  10. SUPPRESSION - Fucking parasites
  11. SUPPRESSION - Henchmans explanation
  12. SUPPRESSION - Cartoon con
  13. SUPPRESSION - Of life
  14. SUPPRESSION - No results
  15. SUPPRESSION - Experts agree
  16. SUPPRESSION - Fast track
  17. SUPPRESSION - Bleached assholes
  18. SUPPRESSION - In my humble opinion
  19. SUPPRESSION - Valued customer
  20. SUPPRESSION - The war on tolerance
  21. SUPPRESSION - Amateur shit
  22. SUPPRESSION - Malignant transmission
  23. SUPPRESSION - Off to mars
  24. SUPPRESSION - Fecalized
  25. SUPPRESSION - Strange brew
  26. SUPPRESSION - Ridden with maggots
  27. SUPPRESSION - Courtesy flush
  1. SEDEM MINÚT STRACHU - Thy onion come

Táto recenzia už bola zobrazená 197 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+2+B
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.23%]
Má!

[12/4.24%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.83%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 283

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...