PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7" (recenzia)
Analog freaks
Analog freaks by s počtom vydaní žiadne preteky nevyhrali, ale ak raz niečo do sveta vypustia, je to sviatok pre všetkých hlukových fetišistov. Ich zatiaľ posledným počinom je split 7" MEDICATION TIME / MENTAL TENSION, ktorý vyšiel v kolaborácii s Badluck records, čo je mini vydavateľstvo Foga z prvej menovanej kapely. Takže MxTx / MxTx. Tieto pomerne mladé kapely s rovnakými iniciálkami sa naozaj našli. Nie že by u nás bolo toľko kapiel, ale takéto osudové stretnutie by nevymysleli ani v srdcových záležitostiach.
Prvá pristáva na tanier strana LC X PV. Už na demokazete zdvihli laťku poriadne vysoko, ale to, čo predvádzajú tu, nemá v našich končinách obdoby. Zvuk je menej zahuhlaný, sviežo a ľahko to odsypáva, bicie šli viac do popredia a spev je úplne naechované a sprasený. Takto to má taťka poslednú dobu veľmi rád. S kľudom by som to ešte ohúlil až k bolesti. Páči sa mi, že z nezastaviteľného buldozéru sa za sekundu stane sekačka na trávu, aby sa v zápätí z nej stal mínomet z druhej svetovej vojny. A tie parádne minužáže! K textom plných piluliek, metamfetamínov a záložní sa kurevsky hodí fotka miestneho živáňa na obale. Ten by asi vedel rozprávať ...
Otáčam na druhú stranu a už vidím skicár na etikete. Veľmi sa mi ľúbi označenie stredoveký power violence, ktoré túto kapelu vystihuje do bodky. Hudobne, prejavom, grafikou, primitívnosťou. S tým stredovekom to asi bude pravda, vraj presne takto už hrali ČAD v 98-om. Autor tohto výroku by sa mal urgentne objednať k niekoľkonásobnému ušnému preplachu a opustiť pomyselnú bublinu štyroch kapiel, za ktorými už nič iné nie je. Je to bordel a chaos, ale narozdiel od produkcie ČADu v 90-tych rokoch, ktorí produkovali hluk, pretože ešte na nič iné nemali, je toto organizovaný bordel od ľudí, čo už čo-to prežili s kapelami FYASCO, BOILING POINT alebo DOWNSTREAM. Ten rozdiel je, že MENTAL TENSION to tak chcú. Dosť o koninách. Oproti parťákom z druhej strany je to zreteľne pomalšie a viac lopaťácke, ale zato sa im toho podarilo viac vytiahnúť z dnešnej infantílnosti sveta. Nahrávka super, ale toto treba zažiť naživo niekde spučený v kotli!
Husté nahrávky, ktoré by sa nestratili ani na jednom pobreží USA, dopĺňa sieťotlačový obal, vnútro s textami a ďakovačkami od oboch kapiel a biely vinyl. Vydaných len 300 ručne číslovaných kusov.
Aj na Slovensku máme svetové kapely!
Power-violence responsibly!

medicationtime.bandcamp.com

  1. MEDICATION TIME - What time it is
  2. MEDICATION TIME - Tramal execution
  3. MEDICATION TIME - Strictly stupid
  4. MEDICATION TIME - Meth vaporizer
  5. MEDICATION TIME - Colors in
  6. MEDICATION TIME - Spritz mir ein Autogram
  7. MEDICATION TIME - Web
  8. MEDICATION TIME - Vicious circle
  9. MEDICATION TIME - Daily basis pawn shop visitor
  1. MENTAL TENSION - Intro
  2. MENTAL TENSION - Don´t care
  3. MENTAL TENSION - Horseface
  4. MENTAL TENSION - Jackpot
  5. MENTAL TENSION - Crackhouse blues

Táto recenzia už bola zobrazená 534 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+H+X
TEXT:


 #7437 fog   napí­sal/a 03.07.2018 13:29:15
pekna recka. diky. zaplesalo mi srdiecko
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com