PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


INNOXIA CORPORA - HRUBÉ DOMÁCÍ ŠTĚSTÍ 10" (recenzia)
DIY
Že posledná LP INNOXIE vyšla v roku 2013 a posledný samostatný album ešte v roku 2010? Čo to je za blbosť? To sme až takí starí? Alebo si toho len veľa pamätáme? Verím, že bé je správne. Vidím to ako včera, keď ich na koncerte TELEFONU Ctib ešte horúce vybaľoval zo škatúľ. Zabudol som spomenúť medzitým nikde nevydané dve skladby na kompilačke "Na krev", ale to bola iba jednohubka. Po tých rokoch, budeme tomu radšej vravieť dlhšom čase, takže po dlhšom čase si svojpomocne vydali sedemskladbový desaťpalec, ktorý pomenovali "Hrubé domácí štěstí". Môžeme to brať ako minialbum? Budiš. Jednoduchý roztvárací čiernobiely obal, v ktorom nechýbajú texty a ich preklady, download kupón (ten som asi na žiadnej doske nepoužil) a šedý vinyl. Už v prvej rýchlovke "Z cizího krev neteče" je počuteľný hudobný posun. Zdá sa mi to melodičnejšie ako kedykoľvek predtým, až sa mi chce napísať, že INNOXIA zCO-CAtela. To je veta. V búklete nie je uvedené, koho z tejto kapely uniesli :) , ale je to tam naozaj počuť. Juj a tie vyhrávky! Geniálne textové zvraty, ktorými sa musíš sám v kľude prelúskať a rozšifrovať však ostali. "Máme se tak dobře až je mi z toho špatně ... Je to dobře? Že se máme takhle dobře?" alebo "Každý den stejný, je tomu předešlému věrný, je to život, jaký sis přál?" alebo najbrutálnejšia pasáž "Olej - přilej do síta i do ohně. Písek sitem neprošel. Víno - nelej, nesvatému, nekřtěnému. Lidé sitem neprošli." alebo ... alebo tu nebudem rozoberať všetky skladby, je to stále stará dobrá INNOXIA, ktorá vie vo svojich ozubených kolesách zomlieť melódie, poetiku aj nevypočutú naliehavosť. Odporúčať kapelu, ktorá hrá takto skvelo dve desaťročia je asi blbosť, svojich poslúchačov si už isto dávno našla a ináč to už zrejme nebude ani s tými desaťpalcom.
Apropo na bandcampe majú ešte jednu novú a nevydanú skladbu, po viac než osemdesiatich rokoch stále aktuálny cover od trojice Voskovec, Werich a Ježek. Neviem, či sa na desiatku iba nezmestil, alebo s ním majú iné plány. Dúfam v to druhé.
PS 2: V celej recenzii som nikde nepoužil výraz Rožnovsko.

innoxiacorpora.bandcamp.com
  1. Z cizího krev neteče
  2. Prázdná srdce
  3. Otázka přístupu
  4. Až sůl ...
  5. Šel napřed
  6. Síto v hlavě
  7. Dobrý skutek

Táto recenzia už bola zobrazená 238 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+U+L
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com