PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.2.2019
CTIB (SK), JEŽIŠOVI PIVO NELEJ (SK), VLOČKA (SK), DISKOTERROR SS (SK)

Žilina, Hájovňa

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

WARCOLLAPSE - DESERT OF ASH LIMIT (INSANE SOCIETY)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
OUT OF PHASE (19.2.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Peter Balázs (P.I.N.A.)

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, NABOSOPOSKLE, INCRIMINATE (25.1.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FEROCIOUS X - Den grå sanningen E.P. 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC (recenzia)
SSGC
Dnes ma tak napadlo, že čo keby oslava mojich narodenín potrvala aj dlhšie ako jeden trápny deň. Týždeň aspoň. Jak cigánska svadba (aspoň teda v Španielsku sa to tak zvykne hovorievať). Tak čo by sme si dali na dnes? A čo tak kazetové 4splitko "Loudest cabaret ever" od NAPALM DEATH IS DEAD, SPACEGRINDER, CUNTS a SEDEM MINÚT STRACHU. Keď som dcére vystrihoval z vlasov žuvačku, tak som jej vravel, že ju ostrihám na pankáča. Povedala, že: "Pankáče pankáče, pečú fajné koláče". Dobre prejdime viac k veci. Viete čo som dostal na narodky? Od mojej krajšej polovičky som dostal stručný etimologický slovník. Pank je podľa neho nehodnotný rock, zbavený hodnoty, zmyslu, majúci nízku kvalitu, vzbudzujúci sklamanie, nezmyselný, spráchnivený. Trochu srandovné nie? Noisecore tam nie je. Ale napríklad iný význam slova hluk je zhromaždenie, ako napr. hlúčik ľudí.
Začnime s huncútmi CUNTS. Jak je toto možné? Úplne fenomenálne. V najkrajšej tradícii toho, čo kedysi stváral Yamantaka EYE. Treba to brať tak, že Japonci to majú kdesi v genetickej výbave. Nejaký jeden závit v DNA navyše alebo ja neviem. Vlastne trochen viem. Raz som bol služobne v japanu a tam sme mali počas slávnostnej večere kultúrny program tradičnej hudby a spevu. Gejše našminkované jak štetky, chlapíci v kvetovaných županoch, šamizeny (také japonské balalajky) a také bubny obrovské taiko a to bol na jednej strane, keď spievali gejše s vejaríkmi to bol taký škrípot a potom keď hrali chlapíci na šamizenoch a na Taikoch tak to bol taký metal, že čauparky. Dajte do yt shamisen taiko. A to bolo viete, len taký ten nablýskaný tradičný folklór. Tiež keď prídu turisti hľadať tradičnú slovenskú kultúru, tak idú do východnej a nie na svadbu pozerať ako sa hrajú ľudovky na šesťhranných elektrických bicích a la 80te roky sklíčka dotykov. Takže myslím, že keby sa v japonskej kultúre lepšie pohľadalo, tak by sa to tam, myslím nejaké náznaky, niekde našlo (čo ja vím napr. tanec Butoh) a toto je vlastne len nejakou odozvou a možno aj nejakým odrazom, či reakciou na japonský povestný perfekcionalizmus. A čo je na tom to najparadoxnejšie, tak keď sa lepšie započúvate, tak zistíte, že aj ten japonský noisecore je vlastne úplne vymakaný a perfektný. CUNTS sú toho super príkladom, a keď ste si mysleli, že keď je v kapele len spev a bicie a navyše bez akýchkoľvek šľapiek (efektov) a serepetičiek, že to môže byť nejaké prázdne či čo, tak ja sa tu verejne a čestne prehlasujem, že nie. V žiadnom prípade. Najlepšie urobíte, keď si kuknete ich live videjá na jutube. Prosto bez výhrad.
Na rad prichádzajú naši chlapci noizkorovskí SEDEM SAMURAJOV, brrrb už sme na Slovensku, trio či už kvarteto SEDEM MINÚT STRACHU (tri a štyri je sedem, je to náhoda či sprisahanie?). Chlapíci sa tu na tejto kazete stretli s kurva ťažkými sparing partnermi, ale ustáli to so cťou. Trocha po tichu to je celé oproti ostatnému materiálu z krajín vychádzajúceho slnka. Ešte aj keď sa to dzigne hlasnejšie, tak bustrované bassy vyrábajú len také křovíčko a celé je to viacmenej len o tých jaskynných boj o oheň baritónoch a sopránoch a hlavne o fajnových bicích. Tu by som tento kúsok si dovolil fakt pochváliť. Ani na chvíľu to neskĺzne do nudy. Je to také fajn nepredvídateľné. V porovnani s Japoncami je to ako keby medzi surikaty nabehli tri sfetované medvede broukajíci si Manfred Mann - "Doo wah diddy diddy", a dýcha z toho to čaro (čaro biele) vychádzajúce z nášho kultúrneho dedičstva (ohh, ta som zajebal teraz).
NAPALM DEAD IS DEAD tu naložili asi to najlepšie čo som od nich počul. Prvýkrát som ich zaregistroval na 4splitku "Human skin laterns" a následne na výberovke Lazy bastards, kde ma teda hodne zaujali svojou zanietenou chuťou improvizovať na poli bassa bicie. Inak ale napríklad na splitku s FACEPALM DEATH nejak veľmi (ba vôbec) neohúrili. Ale tu. Masaker. Normálne ten ich trek (startrek) to jeucelené dielko, hlava päta, aj všecko medzi tým. Najskôr kľudnejšie, normálne melodické (iba ja tam počujem the DOORS - "The end"?) a potom taký fajn výsypový preplesk, ktorý skončí takým prehuleným mozgojebom, že nádhera. Tu fakt, ako toto je moja najobľubenejšia časť tejto kazety. Ona za to môže, že sa proste z niečoho skvelého stala srdcovka. Vrelo odporúčam.
Poslednú časť tejto super skladačky položil SPACEGRINDER a ide o totálne vyvrcholenie tejto kazety. Inak schválne som trocha prehodil poradie a začal stranou B, pretože tak mi to proste dáva zmysel. SPACEGRINDERa som si predstavoval o trocha inak. Nič iné som od neho zatiaľ nepočul a neviem prečo, ale tá noizová víchrica ma vcelku prekvapila. Z pod nej sa na svet predierajú riadne temné vokále. Apokaliptická atmosféra jak bejk. A ten saxofón na konci? Popiči! Skončí to ako keď utne. Počúval by som to až do ošalenia. Ale nesmútim. Stačí otočiť kazetu a jede se dál!!!
Nádherná kazeta!! Číra radosť!! Skvelá oslava (života)!!

spacegrinder.weebly.com
sedemminutstrachu.bandcamp.com
  1. NAPALM DEATH IS DEAD - "We don´t care person who passed away" session
  1. SPACEGRINDER - RxRxOxR
  1. CUNTS - Norma bates
  1. SEDEM MINÚT STRACHU - "Fuck your music!!" rehewwaaaarrrsal session

Táto recenzia už bola zobrazená 160 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+3+K
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.02. 15:16
Mad Mechanic Deluxe: Peto ty spinavy .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
17.02. 11:04
axc: Super album a pe >> (novinka)
15.02. 19:46
Edùv syn: Zamiešam tu troc .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 17:15
Roman.Véé: V Lučenci to bol .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 16:33
fog: ak narazas na ti .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[243/92.4%]
Má!

[11/4.18%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.76%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.66%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 263

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...