PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Pi 12.6.2020

DÁŠA FON FĽAŠA (SK), MY O VLKOCH (SK)
DJ Paly & Ted
benefit na VLKa

Košice, Pokhoi

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


999 - DEATH IN SOHO 12" (recenzia)
PHR
Aj keď sedemdesiatsedmičkový punk rock počúvam stále čoraz menej, nedočkavo vyberám dosku z obalu a dávam ju na gramofón. A už sa to točí. Album som už stihol počuť aj predtým na CD verzii, ktorá vyšla na Overground records, takže nešlo pre mňa o žiadne veľké prekvapenie. Trojčíslie 999 nie je asi bežnému čitateľovi tohto webu žiadnou veľkou neznámou. Za sebou už majú nespočetné množstvo albumov a singlov ako na CD, tak aj na doskách. Veď aj kurva hrajú od roku 1976. Že si tento rok nepamätáš? Ani ja a nevadí mi to, pretože ani po toľkých rokoch však nestratili šmrnc a nápady, čoho dôkazom sú budúce hity na tejto doske, ktoré sa Vám pokúsim predstaviť. Rozhodne nežijú len zo svojej slávnej minulosti. Doska ukrýva 15 skladieb v 40 minútach. Všetko začína klasickou vypaľovačkou "Gimme the world", ktorej refrén "Gimme gimme gimme gimme the world" sa Vám bude určite ešte dlho ozývať v palici. V ďalších určite zacítite tradičný gitarový sound tejto kapely, hlavne v pomalších skladbách "Innocent" alebo "Last breath" a vlastne až do konca to tiahne na pomalší, ale energický punk rock plný nápadov, sól a rôznej hlasovej intonácie. Takže určite nečakajte od začiatku do konca jeden a ten istý monotónny hlas. Ešte "Get of the phone" a už otáčam krásny žltý vinyl na druhú stranu, kde z reprákov vychádzajú psychadelické zvuky u nie náhodou nazvaného songu "Horror story". Potom to opäť prechádza do klasickej línie v duchu 77 a lá "What do you now" alebo "Too much money". Asi sa budem ešte opakovať, ale nová doska je plná nápadov a melódii, ktoré si budete ešte dlho hmkať a spievať. Komu sa tak nestalo, nech pýta peniaze spať od svojej trafikantky. Ešte pridám, že vydavateľstvo Papagájův hlasatel records pustilo do sveta tri verzie, 50 kusový limit na žltom vinyle v textilnej taške s potlačou, nejaké kusy na žltom vinyle a pre klasikov väčšina nákladu vyšla na čiernom asfalte. Odporúčam do každej domácnosti! Gimme gimme the world!

Táto recenzia už bola zobrazená 902 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+H+T
TEXT:


 #505 Vladino   napí­sal/a 13.11.2008 20:20:12
a uz aj mne sa to toci a toci gimme gimme gimme gimme the world. ale ta specialna taska pre vinil je fakt specialna:D
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[274/91.64%]
Má!

[13/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.34%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 299


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com