PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Ne 2.2.2020

UK SUBS (UK), TVOI POSTOI (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RANA - NESPRÁVNE OTÁZKY CDr (recenzia)
DIY
Ani neviem, kedy sa zo slovenskej scény prestal vytrácať poctivý hc/punk a začali ho nahrádzať rôzne fúzie ema, či power violence. Na Morave, či v Čechách sú tieto subžánre momentálne na vrchole a mám taký pocit, že aj na domácej pôde sa postupne začínajú zarývať do tvorby jednotlivých kapiel. Toho pévéčka je pomenej, no emíčko zasahuje naše srdiečka až v prudkých dávkach. Síce už bez mastných čiernych ofín, ale o to viac srdečnejšie a odpodlahy.
Formáciu RANA som už párkrát naživo zažil, dokonca sme im munulý rok spravili pár koncertov. Set, čo predviedli v Bystrici bol vyslovene epický (až na občasné opilecké popevky zvXhc). Navyše to boli (a stále sú) chalani sympatickí, takže ideálna kombinácia, kde nie je čo riešiť. Po demáči, ktorý vyšiel, ak sa nemýlim v 2017 a bol nahrávaný na skúšobni je toto prvá oficiálna štúdiová nahrávka, ktorá vyšla na profi potlačenom CDrku zabalená v luxusnom digipacku. Album je už nejaký čas von a celkom sa čudujem, že sa okolo nej nestrhla žiadna väčšia debata, pretože to, čo sa po vložení cdčka do rádia značky Daewoo začalo valiť z reprákov, som ešte s prepáčením nežral. Hutný zvuk prepracovaných gitár a krásne cinkavých činelov. Wau, až sa čudujem, pretože to rádio som nikdy nepočul hrať až takto tučne. Najviac ma z celej nahrávky bavia tie zasnené post plochy, kde krásne vyznejú hlavne čisté gitarky podfarbené strohým echom. Navyše sa pekne hrajú s melódiami a navzájom sa veľakrát dopĺňajú, čo mi osobne neraz spôsobuje zimomravé stavy. Tu nehrozí žiadna prvoplánovosť, tu sa ide na istotu. Texty sú tiež osobitná kapitola. Niekde osobnejšie a niekde zasa adresnejšie. Napr. pieseň "Zbohom" je zhudobnený Mečiarov prejav z 90 rokov. Fuj, ešte stále mám pred očami tú bravčovú tvár, ktorá sa snaží nasilu vytlačiť slzičku úprimnosti. 8 piesní, z toho jedna inštrumentálka ubehne ako voda a garantujem ti, že toto CD z prehrávača len tak skoro nevytiahneš. Ok, ale aby som zasa nebol až tak prehnane pozitívny, tak mi tu občas chýbajú nejaké zbory, či zvraty, ktoré by miestami okorenili trochu monotónny spev. Inak nemám výhrad. Ak si ideš uplakance, ktoré sa radi hrajú s rytmami a melódiami, tak je tento matroš práve pre teba. Celý náklad si vydala kapelka sama, takže sa nehanbi napísať o svoj kúsok. Ak chceš len sebecky a pasívne konzumovať - mrkni na ich bandcamp :-).

rana.bandcamp.com
  1. Aj tak
  2. Zbohom
  3. Bez pokory
  4. Nádej?
  5. Odpovede
  6. Reťaze
  7. Otázky
  8. Maska

Táto recenzia už bola zobrazená 488 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+Z+U
TEXT:


 #7579 justo   napí­sal/a 20.03.2019 17:48:35
a ešte oprava,
chalani=chalani a baba/partija
 #7578 Wrbo   napí­sal/a 20.03.2019 16:57:04
Pár opráv:
prestal=začal, munulý=minulý
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[269/91.81%]
Má!

[12/4.1%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.41%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 293


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...