PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KAZOSTROJ - PROMO 2019 7" (recenzia)
Pank inak
Že promo na vinyle ééhm lathé cute. Neviem, prečo každý nadáva na náš sociálny štát. Vlaky zadarmo, dovolenkové preukazy zadarmo, promá na vinyle zadarmo. Dúfam, že je toto príprava na nový album, pretože okrem prvej skladby sa už všetky objavili na predošlých nahrávkach. Na áčku ale dostaneš nové verzie skladieb s už kompletnou zostavou, na béčku remastrované skladby ešte bez živého bubeníka. Zvukovo stále neandertálsky bordel pank, ale hudba pre túto kapelu znamená len možnosť vybiť si každodennú frustráciu a zlosť. Druhou a hlavnou zložkou sú texty, v ktorých sa im z času na čas podarí tak zajebať, že nejednému bigótovi by na fare vyrazilo poistky.
Prvá rýchlovka "Paneláky" o šedom panelákovom stereotype. V podobnom duchu to kapela sype i v rovnomennom "Kazostroji". Tempo sa mierne zmierni v nasledujúcej lopťárčine "Priemyselnej skaze" a ako si tak čítam text, aj tento je o jednotvárnosti, ale pre zmenu s vyslobodzujúcim apokalyptickým koncom. Poďme na elektroHC stranu. Basa, zbíjačka o pol ôsmej ráno v nedeľu a už to ide, haha: "Tak v tomto meste, vidím už iba hnoj, až sa mi nechce ďalej zvádzať ten boj, so sockami, ktoré si hovoria že "punk" a scénou, pre ktorú je Koňýk stále pán." Osem hodín večer a zbíjačka stále nezadrháva ani v skladbe "Krvavý mesiac", ktorá je o strachu z vojny. "Je ľahké sa tváriť, že žiješ na hrane, keď sa ti vlastne nemá čo stať." Na záver naliehavá oddychovka "Predstavy", v ktorej dostala priestor najmä gitara, ale ani bezvýchodisková stránka nezaostáva: "Je toto vážne cesta, ktorou musí každý ísť, ak je tu niečo lepšie, prečo to nejde odhaliť?"
Nič svetoborné, v zahraničí sa z toho neposerú, ale ja som rád za kapely ako KAZOSTROJ, ktoré sa neboja možno aj pubertálne otvoriť si ústa dokorán a svoj smrad zdieľať s ďalšími pochybnými existenciami.
"Má tento boj ešte dáky zmysel?"

kazostroj.bandcamp.com
  1. Paneláky
  2. Kazostroj
  3. Priemyselná skaza
  4. Môj boj (remix)
  5. Krvavý mesiac (remix)
  6. Predstavy (single edit)

Táto recenzia už bola zobrazená 196 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+C+D
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...