PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


FYASCO - KURVA TO JE TLAK / NECH ŽIJE SMRŤ! 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
V poslednej dobe nerád píšem recenzie. Ani nie tak z lenivosti, ako z pocitu miernej zbytočnosti. Ono je to tak. Keď máš info, že je niečo vonka, delí ťa od toho pár klikov. Rýchlejšie nájdeš link a namiesto čítania si to môžeš rovno vypočuť. Ale keď pristál email, či nespravím recenziu na nový sedempalec FYASCO, to sa nedalo odmietnuť.

FYASCO je láska. Hudobne, ľudsky. Chalanov mám mega rád a robia dobrú a  originálnu muziku. Plus krásne, vyhrotené primitívne texty a ešte primitívnejšie videoklipy. Za všetko hovorí fakt, že niektoré songy doslova zľudoveli a  "Tinu Tarner si dneska v tom dave zabľačí každý. Medzičasom sa proste z FYASCO stal pojem. A zaslúžene.

Na sedempalci nájdeš dva posledné štúdiové záznamy. Oba nahraté v dvojici Galo a Holub. Prvá strana trojica starších skladieb pod názvom "Kurva to je tlak". Odkedy to vyhodili na badcamp koncom dvetisícsedemnásť, tak sa na tom nezmenilo nič. Furt je to kurva tlak. Ja si to idem jak kokot doteraz. Songy všetci poznáme, všetci to máme naštudované. Chalani to celé mlátia už roky v playliste. Tie songy majú neskutočný náprah a energiu. Zvukovo vražda, nápady epické a prevedenie tip-top. Nahrávka ťa zdemoluje ako štrkový zásyp z návesu. Textovo čistá FYASCO esencia:

"Otvoria sa dvere. Matka kričí: Čo robíš?
Ja jej na to s hlavou v trúbe, odpovedám uvidíš!
Nech žije smrť!
"

Alebo ďalší kult: "Načo si strejdedžák, keď nemáš vodičák." Bez debaty, A strana je klenot. Milujem to. Tak strašne som dúfal, že sa to raz natlačí do asfaltu a je to tu.

Druhá strana je novší materiál "Nech žije smrť". Ak sa ti zdá, že znie troška inak, než zvyšné nahrávky, máš pravdu. Nenahrávali to totiž live, ako sú zvyknutí. Za to môže borovička, ktorú od dôchodcu vyťal Galo vo vlaku v noci po ceste do štúdia. Vtipná historka, spýtaj sa niekedy chalanov. Ale žiadny strach. Chlapci alkohol tankujú pravidelne a bez obáv naložili štyri nové tlaky, v ktorom sa spája všetko, čo na nich milujeme. Kvalitné a žánrovo pestré Galove riffy v Miškovej dosekanej rytmike a na vrch toho tie ich odídené texty. Všetko je tam. "Gloryhoul" či "Peňáze dva" (aka BEASTIE BOYS cover), tak to sú vážení nové hitovky, ktoré si v tom kotli pôjdeme všetci.

Tak vidíš. Kým toto dočítaš, už si to mohol dvakrát otočiť na gramci. Mal by si o tom seriózne porozmýšľať. Adrik priniesol na trh kvalitný produkt. Dodáva sa v troch farbách (limitky fialová a ružová a klasika čierna). Plus grafika od DxG a na pobavenie anglický preklad textov na mini papieri. Tak neváhaj a kontaktuj svojho lokálneho dílera.

fyasco.bandcamp.com
  1. Nech žije smrť
  2. Strejdedžák
  3. Tina Tarner
  4. Nech žije smrť 2
  5. Gloryhoul
  6. Peňáze 2
  7. Metalfetamsemtam

Táto recenzia už bola zobrazená 736 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+N+H
TEXT:


 #7629 Eduv syn   napí­sal/a 14.08.2019 00:01:41
Rotunda: zivot ti nastastie nerobi rating skladieb s odkazom/posolstvom a skladieb cisto pre srandu.nikto to ku kancu zivota neanalyzuje a ani sa to neodzrkadluje na tom ci ta jebnu do neba alebo do pekla. Netreba to brat tak moc vazne. Vazny byt treba spravny cas na spravnom mieste. Peace :D
 #7627 Rotunda   napí­sal/a 07.08.2019 18:39:24
hej, take punkove slize. Ale ja radsej vaznost
 #7626 eduv syn   napí­sal/a 06.08.2019 21:27:55
nadhlad je silná zbraň. a tu fyasco má. Preto ma baví.
 #7625 shupo   napí­sal/a 06.08.2019 09:45:36
hladal som si k tomu cestu trochu dlhsie, ale o to viac si to teraz idem.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com