PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GATTACA - U-LOCK JUSTICE 5" (recenzia)
High forehead
Kapela GATTACA nahrala v roku 2011 popri skladbe "Smrt jako jediný účel života", ktorá vyšla na split 7" s FLOWERS FOR WHORES aj cover amerického politického hard core punkového karnevalu R.A.M.B.O. Pamätám sa na to obdobie druhohôr, kedy po vonku lietali dinosaury s tričkami Lonsdale a oipankovými unity nášivkami (rok predtým ešte so zadovkami kapiel SPS a ODPAD), a kedy sme u mňa čumeli s otvorenými ústami na DVD z turné po Juhovýchodnej Ázii, ktoré bolo pribalené ako príloha k ich druhej LP "Bring it!". Kartónové tanky, meče, superhrdinovia a nepopísateľný bordel na koncertoch kdesi na dvore v ďalekej Indonézii pri 40°C. Neskutočný brutál!
DeeGee a Kočo túto skladbu, ktorá skončila v šuflíku, oprášili a cez leto vydali ako jednostranný fake picture disk. Viem, viem, väčšia zbytočnosť v tomto prípade by už bola iba jednostranná kazeta. Ale prevedenie tohoto vydania je famózne. Priesvitný plast s obojstannou nálepkou naozaj vytvára dojem pikčr disku. Kapsa z pekného hnedého kartónového papiera s textom, pokecom, zostavou a info o nahrávaní. Z jej vnútra okrem platne vypadne aj vyšívaná nášivka a celé to stráži laserom vyrezávaný a ručne číslovaný "visací zámok", v ktorom je zapichnutý hrdzavý klinec. Umelecká inštalácia.
A aby som nezabudol: Na tom plaste je aj muzika. Hudobne totalitär raw hard core. Počúvať toto niekde naslepo, tak devätim z desiatich straight edge vegánov ani len nepríde na rozum, že je to GATTACA.
Limit 30 kusov. Ber alebo potom neplač, že si musíš klince kupovať v železiarstve.

"For everytime i hear them say
get the fuck out of the way
I will defend my right of way
That heap of steel i´m gonna slay
I´ll thrash you i´ll bash you
I´ll kick in your doors
Break out your windows
And scratch your paint
Apologize for oil wars
Apologize for polluting my air
In some cases cars are ok
But when I´m on the street
You´re all my enemies
"

gattaca.bandcamp.com
  1. GATTACA - U-lock justice

Táto recenzia už bola zobrazená 362 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+Y+R
TEXT:


 #7634 Mišo Štich   napí­sal/a 13.09.2019 21:06:54
K tým R.A.M.B.O. Boli chvíľu takou vychytenou (a trošku aj precenenou) kapelou. Aj s tým ich papundeklovým eqipmentom. Prvá doska im vyšla na 625, druhá na Havoc rec. Hrali aj tu, tuším že rok 2004 to bol, hrali nejaké koncerty v Čechách a aj v Blave, na Garáži. Predskakovala im tam mladá, začínajúca kapela Beton. Zdá sa mi, že to bol vtedy vlastne ich prvý koncert vôbec.
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com