PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


THE FIALKY - ŠANCE CD (recenzia)
PHR
Po troch demáčoch, jednej live nahrávke, ide v poradí o druhý štúdiový profi album. Hneď na začiatku musím povedať, že zvuk išiel dopredu, ale je to na škodu. Áno je to dobre namixované, uhladené, ale zmizla z neho tá pouličná surovosť a nahradila ju sterilnosť. Ich zvuk je teraz viac popový.

Spev je eliminovaný stavom speváka ale ostatný mu pomáhajú zbormi, tými klasickými ooo, yeea a podobne. Najslabším článkom sú texty, ktoré sú naivné, klišovité, bezduché a dosť jednoduché, čo by možno nevadilo, veď napríklad The Nezfaleš, tiež nie sú žiadny úchvatní básnici, ale tam nechýba vtip, spievajú o veciach, ktoré nie sú stokrát otrepané je tam nadhľad.

V punku by malo byť aj posolstvo alebo irónia, to tu chýba, je bezobsažné a na druhej strane nie je v textoch ani vtip ani zábava. Štylizujú sa do salónových baličov, seladonov, a to môže baviť iba ich pubertálne fanynky, ale na pobavenie ostatných to teda rozhodne nestačí. Viac, ako staranie sa o svoj imidž, by teda mohli zapracovať na textovej stránke. Nájdu sa aj tu aj výnimky, napríklad v podľa mňa v ich najlepšej pecke „Přátelé“, ktorá inak začína „vykradnutým“ začiatkom (SPS- Život ten jde pořád dál).

Tak najprv som chcel negatíva a teraz pozitíva- statočný spev napriek indispozícii, aj keď to neťahá do bohvieakých výšok. V skladbách sú aj rôzne hudobné vychytávky. Napríklad vypiskovaná melódia, ktorej téma potom prejde do gitary (č. 9 „Singl“).

Ďalej ma potešilo sláčikové (nástroj čelo) sólo („Šance) a aj mihnutie klavíra. Škoda, že tam nie je viac takýchto momentov. Predsa by to oživilo ich pop punk. Album nie je úplne zlé, ale obsahuje fakt zbytočné veci, a tie lepšie nie sú dotiahnuté do konca, a zostáva tak priemerné.

1. Černý ovce
2. Pogo
3. Počernice boys
4. Punkrock
5. Je to pryč
6. Přátelé
7. Tenisky
8. Podle jejich pravidel
9. Singl
10. Život song
11. Je víkend
12. Rum a kola
13. Šance


Táto recenzia už bola zobrazená 1172 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.19

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+U+X
TEXT:


 #2449 Pedro   napísal/a 14.01.2011 12:49:42
a vy dvaja dole co picujete, recenzia je o tom aby zhodnotila, aj skritizovala.... recenzia nema byt óda na album
 #663 Johnny Toper   napísal/a 28.01.2009 17:34:29
Singel UNITED je výborný, no albumy Pruse a Šanca fakt nepodarené...
 #662 krueger   napísal/a 27.01.2009 12:15:30
hmm azeťáci sa ozvali tak dobre 1. nebudem držať ústa 2. počul som už vela skupín počúvam punk rock už dlho a navštívil som už velmi vela koncertov a preto môžem posudzovať hodnotiť jednotlivú tvorbu punkrock je super hudba ak má myšlienku a ak sa kapely po sebe neopičia a prídu s niečim novým a stojím si za tým, že tie texty sú hrozné neobsahujú ani srandu ani vtip proste lúúza
 #661 lucka186 lucka186@azet.sk   napísal/a 26.01.2009 22:08:58
vies co mozes stu tvoju hubu hovorit ty zdocha ..... budem cakat na niejake single od teba sa tesim potom napis ty zebrac
 #660 @do riti@   napísal/a 26.01.2009 21:52:57
zloz nieco take ako oni ...a potom sem neco napis
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...