PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


TENDENCIE - NEDAJME ŠANCU BEZNÁDEJI ZMARIŤ NAŠE ŽIVOTY 12" (recenzia)
PHR
"Žijeme vo svete plnom apatie, sebeckosti a netolerancie. Každý chce len uspokojiť svoje potreby. Neberie ohľad na iných, na prírodu či životné prostredie. V celom svete narastá vlna násilia. Masmédia plnia naše mysle katastrofickými scénami o neodvratiteľnej skaze ľudstva. Fašistické postoje sa stali súčasťou názorov majority, pričom sa zabúda na hrôzy, ktoré táto zvrhlá ideológia priniesla v minulosti. Stále však môžeme nájsť krásne veci v živote. Rodinu, priateľov, lásku. Svet je plný nádherných miest, starých lesov, majestatných vrchov, tichých úkrytov. Stále máme možnosť vybrať si akým spôsobom prežijeme svoje dni. Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy."
Práve tak sa volá nový album západoslovenskej kapely TENDENCIE, ktorá už pred ním mala na konte dva desaťpalce. Tie si vydala buď sama, alebo v kooperácii. Po dlhom hľadaní vydavateľa (album bol nahraný ešte v roku 2017) zakotvili u Pavla a jeho PHR. Pekný darček k desiatemu výročiu existencie. Kreslený obal (tento ugly art & tattoo šiel stále akosi mimo mňa), čierny vinyl a insert s prekreslenou fotkou, pokecom, textami a zvyšnými informáciami kto kde kedy a ako. Nič nechýba ani nič neprevyšuje. Intro, basa, gitara a už to ide. TENDENCIE hrajú úplne svojskú muziku. Nikam sa neponáhľajú, takže sa tu strieda pomalé, až stredné tempo. Sem tam sa to vlečie, hodnú chvíľu trvá, kým sa to rozbehne, niekedy je to až moc lopaťácke a niekedy zase pre zmenu až moc prešpekulované. Striedanie basy s gitarou je fajn, ale kým sa to stihne poriadne rozbehnúť, tak je aj koniec skladby. Na druhej strane sa tu žiaden riff viackrát neopakuje, aj keď niektoré postupy sú prevzaté z predošlých albumov. Priamočiarejšie pankovice sa striedajú s krkolomnejšími hard core nášľapmi. Nezameniteľný je hlboký Majtov vokál, ktorý sa strieda s Martinovým krikom, aj keď osobne je mi viac sympatické, keď to dávajú obaja spolu. Viac ako hudobné prevedenie ma berú celkom dlhé poeticko - nepoetické texty. Tie sa venujú síce aktuálnym, no v spoločnosti stále nie dostatočne predkladaným témam ako sú prebúdzajúce sa totalitné tendencie v spoločnosti, o slovenských náckoch ("Zrušme gramatiku"), o ľudskom egoizme a mamone, o odkladaní starých ľudí (možno druhý text na túto tému v celom hard core panku!) alebo o kampani lesoochranárskeho združenia VLK - Nič, ale nezabudli ani na historické okienko ("Babyn jar") o masových popravách na severe Ukrajiny počas nacistickej okupácie. A aby som nezabudol, je tu aj cover od starej žilinskej kapely JUNK. Skladba stará 25 rokov bohužiaľ stále bohužiaľ s pravdivým textom. A pri tejto skladbe aj nájdeš odpoveď na otázku od koho TENDENCIE ten svoj hard core potajomky "obkukali".

tendencie.bandcamp.com
  1. Nádej
  2. Tiene
  3. Cesta pokroku
  4. Dnes (v uliciach)
  5. Evolúcia zániku
  6. Modrá krv
  7. Väzni cudzích cieľov
  8. Čakáreň Na Konečnej
  9. Boh majetku (cover JUNK)
  10. Tri morové rany
  11. Ľudskosť
  12. Babyn jar
  13. Nič
  14. Otvorené oči

Táto recenzia už bola zobrazená 491 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+7+U
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com