PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 8.8.2020

AHOJ (SK), ANTISOCIAL SKILLS (CZ), AUTOR (Rakúsko), BLACK PASSENGER (SK), DxFxF (SK), FACE DEFECT (SK), FYASCO (SK), J.P.N. (SK), KULTRA (CZ), LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MÜNCHEN KONFLIKT (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), the PAU (Poľsko), the WILDERNESS (SK)

Sereď, Kemping

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

EARTH CRUST DISPLACEMENT / DISEASE (PHOBIA RECORDS)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


LIDSKÉ ZDROJE - LIVE DEMONSTRATION MC (recenzia)
Humane recordings
Blíži sa asi koniec. Ja, čo si ešte aj k vysávaniu alebo odšťavňovaniu púšťam DISCLOSE, POLLEN alebo DEVIL MASTER dobrovoľne točím kazetu romantickej a sladkej sedemdesiatsedmičky. Naozaj mi nikto pri hlave nedržal pištoľ. Prisahám, že sám od seba, od kedy som česko-rakúsku (císař pán František Jozef I. po tomto štátotvare robí v hrobe pirulety) kapelu LIDSKÉ ZDROJE videl v Bardejove, púšťam si často ich kazetu. Len tak, bez cudzieho zavinenia.
Jedno sa musí nechať, ako táto kapela vedela v roku 2019 na pásku zachytiť ten úplne prachsprostý garážový feeling z polovice 70-tych rokov. Viem si živo predstaviť tú atmosféru v garáži (začiatok "Call it fantasy"). Ááááááááághr, to gitarové pískanie mám stále pred ušami. Hrdzavo falošná gitara napojená na malé kombíčko, ktoré ledva stíha. Ten Pájov krikľavo-škrekľavý hlas mutujúceho pubertiaka, ktorý je naštvaný na celý svet, pretože mu rodičia pre tento a ďalší týždeň zatrhli vreckové. Tento pubertiak má talent na jazyky. Angličtina mu nerobí žiaden problém, dokonca ani tvrdá nemčina ("Ich erwarte nix Mehr"), ktorá do toho songu neskutočne pasuje. Budem musieť na jeden víkend vypnúť telefón, zamknúť sa na všetky západy (aj východy) a naštudovať si všetkých priekopníkov deutsch punku. Basa len tak brní (zato sa melodicky rozbehla v "Tell me what you got") a niekde v rohu v pozadí bubeník trestá staré amati bez toho, aby si to zaslúžili. Nápadité aj keď už stotisíckrát zrecyklované riffy, ktoré ale pekne šľapú a sú zdravo šialené, veselé sa melodické až prestaneš myslieť na veci, čo sa dejú vonku. Na záver tri covery (TESTORS, the UNDERTONES a SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA - ten je top, hoci od SMS mám aj väčších favoritov). Údajne sa jedná o demo, ale s minutážou ľahko pod 40 minút to bez problémov môžem prekvalifikovať aj na debutový album. Podarený debutový album.
Vydaných 156 kusov zrejme na svojom vlastnom vydavateľstve Humane recordings.

https://lidskezdroje.bandcamp.com
  1. Go away
  2. Brand new start
  3. Frustrating times
  4. Shit matters
  5. Ich erwarte nix Mehr
  6. Tell me what you got
  7. Call it fantasy
  8. No borders, no oceans
  9. Ten-meter fence
  10. Berlin survival
  11. Together (TESTORS cover)
  12. Teenage kicks (the UNDERTONES cover)
  13. Kdo jsi (SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 232 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+E+X
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com