Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


IMPULSEALER / NO GOD RHETORIC 7"

Autor: Fog | Počet videní: 344

Psychocontrol
Split sedempalce mám rád. Je to dobrý formát. Obe kapely majú niekoľkominútový priestor, aby ukázali, čo v pote a krvi dali dokopy. Ideálna stopáž tohto formátu sa na to hodí najlepšie. "Toto som ja a za pár minút dokážem toto" štýl. Keď sa pri tom stretnú dve kvalitné kapely, tak nie je o čom. Tento split je presne z tejto kategórie.

NO GOD RHETORIC z Brna. Na bicie tu pliaska Erik, ktorého môžeš poznať z  kopy iných projektov (odporúčam hlavne pevečko ORBAN). Už to je menšou zárukou, ale pozrime sa na to podrobnejšie. Chalanom sa podarilo vtesnať až osem songov plus cover TAG. Nahrávka sa s ničím moc neserie, nič neprikrášľuje a ide si za svojím cieľom: uštedriť ti čo najviac rán za čo najmenší časový rámec. Pri ich drastickej kombinácii fastcoru a grindcore sypačiek to nie je žiaden problém. Táto kapela má poriadny arzenál a absolútne ho neváha použiť. Balistická raketa ti na čelo.

Druhú stranu okupuje IMPULSEALER. Tiež grindcore, ale troška inak. Cítiť severský nádych, ani nie tak v použití nejakých melodických prvkov, ale v zvukovej precíznosti a údernosti nahrávky. IMPULSEALER je síce len dvojica, ale vďaka vyšperkovanému zvuku znejú ako päťčlenná kapela. Darmo, keď sa s tým vyhráš, trhá to zuby aj s koreňmi. Je to krásne natrieskané a hutné. Riffy masírujú a sú (zrejme z dôvodu absencie basy) nahustené ako pneumatiky na traktore. Bicie sú krásne ničiace a posadené. Ja nie som purista a mám rád aj toto modernejšie poňatie žánru. Tu som si porochnil ako žaba v močiari na lekne. Tiptop grindcore.

Rád sypačky? Agresiu? Nátlak na uši? Tak netreba váhať. Toto splitko je šité na mieru pre teba. Každá strana ponúka troška odlišný zážitok, ale tak je to len dobré. Aspoň sa dá porovnať, ako sa dá tá istá vec robiť inak. Mňa oslovili troška viac IMPULSEALER (predsa len, ten zvuk tlačí strašne), ale to som ja. Však si to zadováž, hoď pod ihlu a uvidíš, čo sadne viacej tebe. Sklamaný nebudeš určite.

impulsealer.bandcamp.com
nogodrhetoric.bandcamp.com

  1. IMPULSEALER - They say
  2. IMPULSEALER - Damage
  3. IMPULSEALER - Soul
  4. IMPULSEALER - Collision
  5. IMPULSEALER - Re-build
  1. NO GOD RHETORIC - Intro
  2. NO GOD RHETORIC - Zakousnutý zuby/li>
  3. NO GOD RHETORIC - Nicota/li>
  4. NO GOD RHETORIC - Na horizontu/li>
  5. NO GOD RHETORIC - Konec světa/li>
  6. NO GOD RHETORIC - Pak teče krev/li>
  7. NO GOD RHETORIC - Zasedli si/li>
  8. NO GOD RHETORIC - Nutně zaslepen/li>
  9. NO GOD RHETORIC - Grind your mind (TAG cover)/li>

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Y+W+1

Správa:

#7806 fog napí­sal/a: 29.01.2021 16:06:53

tak ten rozdiel je tam znatelny. ver tomu, ze by sa nasli jedinci, co by uz pindali, ze je to metal, lebo sak grindcore sa nehra s tak preciznym a cistym zvukom. potom sa nemoze nikto divit, ze to proste kvalitativne trci

#7805 shupo napí­sal/a: 29.01.2021 10:19:00

Ten rozdiel v zvuku je extremny. Ja som spravil chybu, ze prve som si vypocul Impulsealer. Potom som NGR musel pocuvat dva krat, aby som si zvykol na ten zvukovy rozdiel :D
Kazdopadne Impulsealer u mna jasne vyhral. Ale celkovo podarene splitko.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)