Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


-273,15 / HEVER 7"

Autor: Fog | Počet videní: 313

High Forehead Press
Prísun novej krvi je kľúčový pre udržanie každého organizmu. To platí aj o muzike, nech už je súčasťou subkultúry alebo nie. Preto som rád, že sa tu a tam objavia nové tváre robiace nové projekty. Na tomto splitku sa stretli dve takto spríbuznené kapely, ktoré stále radím do kolónky relatívne čerstvých záležitostí.

Začneme s -273,15 aka ABSOLÚTNA NULA so základňou v trnavskom Kubíku. Jaskynný hardcore mixnutý s pévečkom. Basa s boostrom úplne doprava, primitívne agresívne bicie a vokál pre-echovaný tak, že ozvena prejde ešte tromi ulicami. V podstate kopa jednoduchého bordelu, kde sa moc nerozmýšľa o sofistikovanom taktickom prístupe, ale ide sa podniknúť bezhlavý útok s kyjakmi na konkurenčnú jaskyňu. Ono to aj tak prebehne. Nič, zrazu kopa hluku, chaos, vzduchom lietajú sliny a chlpy a za pár minút jaskyňa vyvetraná. Homo erectus hardcore.

Na druhej strane HEVER z Brna, kde sa miešajú členovia od nás aj od susedov. Keď sme spolu hrali naposledy, cítil som z ich strany hudobný posun. Štyri songy a svižný hardcore postavený na strednom tempe, ktorý sa vie oprieť o melodicky vystavané riffy, ktorým nechýba groove. Podporuje to rytmika, a tak celkový feeling nahrávky je ľahký, ale pritom úderný. Musím ale vytknúť zvuk, je strašne plochý a chýba mu dôraz. Je suchý, bez objemu. Tie nápady by si zaslúžili o dosť tučnejší a plnší sound. Tvrdosť a dôraznosť by nechali tie momenty vyniknúť podstatne viac. HEVER majú ale rozhodne nakročené dobrým smerom.

Obe kapely natĺkli pár solídnych minút, vyrýpali do umeliny a zabalili všetko do pekného koncepčného plastového balenia vrátane inlayu. Síce to nie je moc eko, ale vypadá to zaujímavo (platňa je štvorec a vonkajší obal je prešitý niťou) a ja mám koncepčne riešenú grafiku moc rád, takže za toto prihadzujem bonusové body. Len sedemdesiat kusov von, tak žhav internety. Ak ešte jesto.

absolutnanula.bandcamp.com
hever.bandcamp.com

  1. -273,15 - Weekend machos
  2. -273,15 - Nasilu drsný
  3. -273,15 - Melchizedek
  4. -273,15 - Davaj het
  5. -273,15 - Hipisaci
  1. HEVER - Pliaga
  2. HEVER - Ľahkosť bytia
  3. HEVER - Slušňačik
  4. HEVER - Flower

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 3+S+P

Správa:

#7807 kočo napí­sal/a: 31.01.2021 19:07:16

Dík za recenziu fog!
7´´ - je už vypredaný, ostalo len pár kusov od opozdilocov čo neodpisujú na správy :) A ten obal je celkom ´´eko´´- tie folie som našiel keď sme sťahovali kubík, ak by z nich neboli obaly platní tak by boli v koši. Inak je to PET, takže o trochu ľahšie recyklovatelný plast než ostatné - po vypočutí môžte vyhodiť

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)