PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


NAČO NÁZOV - FUCKING LIES CD (recenzia)
Stopa revolution
Naozaj veľmi dlho som hľadal tie správne slová pre tento album, no po mnohých vypočutiach sa z toho vykĺbal nadpriemerný album, aj keď nejaké výtky tam sú.
Ale poďme pekne poporiadku. CD si kapela vydala sama, no teda vyšlo na Joskovom labely Stopa revolution, aj keď vraj pôvodne malo na českom PHR. K CD je k dispozícií aj 16stranový farebný búklet aj s anglickými prekladmi a obojstrannou podtlačou na zadnom papieri, ako to bolo aj na minulých albumoch. Za 4 roky od posledného albumu stihla kapela na toto CD umiestniť 14 nových skladieb o minutáži 40 minút! Najväčšími "hitmi" sú albumotvarajúca "Fucking lies", "Roky života", "Shit heads", "Komunistov syn" alebo "Oddaní poddaní" (asi naj z celého CD). Naopak najhoršou z celého je "Neďaleko od Trenčína", nikdy som nemal rád prerobené ľudové na rockové alebo punkové piesne, aj keď text sa snaží byť humorný, už ako keby som ho počul spievať všetkých najebaných alkopankáčov. Song "Vadí - nevadí" s celkom dobrým textom by bol v pohode nebyť toho krčmového podmazu a harmoniky v strede, ale to je len môj subjektívny názor. Text v "Hip hop generation" ani nechcem veľmi komentovať, takéto naťahovačky kto je "lepší" a kto "underground" určite patria mladším ročníkom. Ale väčšina textov je o "niečom", proti konzumu, systému, zbytočným veciam, ktoré nám na každom kroku pchajú, aj keď pre niekoho sú to možno všade omieľané a opakujúce zbytočnosti. Aj keď môžem s istotou tvrdiť, že text v "Kto je vlastne krypel" som už v minulej tvorbe kdesi počul. Možno len nenáhodná podobnosť. Ešte jedna, dúfam, že posledná výtka, nejako mi sededia tie anglicky dopasované frázy a nadávky, nedalo by sa ti nijak poslovenčiť? Celkovo sa aj hudba Načo názvu posunula späť k albumu "Myslieť nadovšetko" a neomrzí tak rýchlo ako monotónna exploitedovská "Zlatá stredná cesta". Pre stálych fanúšikov to bude isto najlepší album z diskografie!

1. Fucking lies ...
2. Roky života
3. Proti vetru II.
4. Shit heads
5. Kto je vlastne krypel
6. Hip hop generation
7. Neďaleko od Trenčína
8. Reality show
9. Vadí - nevadí
10. Komunistov syn
11. To chce potlesk!
12. Krásna ilúzia
13. Oddaní poddaní
14. Utekám preč


Táto recenzia už bola zobrazená 1960 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.71

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+F+V
TEXT:


 #1735 Adrik punkgen@gmail.com www.punkgen.sk  napí­sal/a 24.01.2010 21:55:07
Aspoň mne to prišlo tak, že niektoré frázy a texty sa už opakovali na predcházajúcich albumoch. A aký report chceš? Krastové kapely, ktoré ma zaujali a majú dobré originálne texty?
 #1734 suto 258brumko@pokec.sk 9.  napí­sal/a 24.01.2010 21:00:38
9. Vadí - nevadí
 #1732 wrbo   napí­sal/a 21.01.2010 17:08:31
ešte by som rad dodal, že Načo Nazov som nikdy nejako nepočúval a slovensky a česky krast mam rád, len by som bol zvedavy na ten report
 #1731 wrbo   napí­sal/a 21.01.2010 16:56:57
máš pravdu Adrik, zbytočne ošúchane frazy (aj ked som toto album nikdy nepočul), predsa su lepšie texty zaoberajuce sa vojnou, hladom, smrťou... rad by som si prečítal nejaky repoert na slovensku alebo česku kapelu čo drtí crust/disbeat ako by si okomentoval ich osobite texty... neber to ako výčitku ani nič
 #1729 bukowski naimko@seznam.cz   napí­sal/a 15.01.2010 16:18:17
myslím, že tento album sa nadmieru vydaril. moji favoriti-shit heads,fucking lies,oddani poddani, roky života.zaručené hity. s toy pištols asi 2 nejlepšie punkovice na domácej scéne.
 #1726 crusty   napí­sal/a 12.01.2010 19:20:59
samé výtky skoro žiadna pochvala,noooo
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com