PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


NAČO NÁZOV - FUCKING LIES CD (recenzia)
Stopa revolution
Naozaj veľmi dlho som hľadal tie správne slová pre tento album, no po mnohých vypočutiach sa z toho vykĺbal nadpriemerný album, aj keď nejaké výtky tam sú.
Ale poďme pekne poporiadku. CD si kapela vydala sama, no teda vyšlo na Joskovom labely Stopa revolution, aj keď vraj pôvodne malo na českom PHR. K CD je k dispozícií aj 16stranový farebný búklet aj s anglickými prekladmi a obojstrannou podtlačou na zadnom papieri, ako to bolo aj na minulých albumoch. Za 4 roky od posledného albumu stihla kapela na toto CD umiestniť 14 nových skladieb o minutáži 40 minút! Najväčšími "hitmi" sú albumotvarajúca "Fucking lies", "Roky života", "Shit heads", "Komunistov syn" alebo "Oddaní poddaní" (asi naj z celého CD). Naopak najhoršou z celého je "Neďaleko od Trenčína", nikdy som nemal rád prerobené ľudové na rockové alebo punkové piesne, aj keď text sa snaží byť humorný, už ako keby som ho počul spievať všetkých najebaných alkopankáčov. Song "Vadí - nevadí" s celkom dobrým textom by bol v pohode nebyť toho krčmového podmazu a harmoniky v strede, ale to je len môj subjektívny názor. Text v "Hip hop generation" ani nechcem veľmi komentovať, takéto naťahovačky kto je "lepší" a kto "underground" určite patria mladším ročníkom. Ale väčšina textov je o "niečom", proti konzumu, systému, zbytočným veciam, ktoré nám na každom kroku pchajú, aj keď pre niekoho sú to možno všade omieľané a opakujúce zbytočnosti. Aj keď môžem s istotou tvrdiť, že text v "Kto je vlastne krypel" som už v minulej tvorbe kdesi počul. Možno len nenáhodná podobnosť. Ešte jedna, dúfam, že posledná výtka, nejako mi sededia tie anglicky dopasované frázy a nadávky, nedalo by sa ti nijak poslovenčiť? Celkovo sa aj hudba Načo názvu posunula späť k albumu "Myslieť nadovšetko" a neomrzí tak rýchlo ako monotónna exploitedovská "Zlatá stredná cesta". Pre stálych fanúšikov to bude isto najlepší album z diskografie!

1. Fucking lies ...
2. Roky života
3. Proti vetru II.
4. Shit heads
5. Kto je vlastne krypel
6. Hip hop generation
7. Neďaleko od Trenčína
8. Reality show
9. Vadí - nevadí
10. Komunistov syn
11. To chce potlesk!
12. Krásna ilúzia
13. Oddaní poddaní
14. Utekám preč


Táto recenzia už bola zobrazená 1923 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.76

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+M+M
TEXT:


 #1735 Adrik punkgen@gmail.com www.punkgen.sk  napísal/a 24.01.2010 21:55:07
Aspoň mne to prišlo tak, že niektoré frázy a texty sa už opakovali na predcházajúcich albumoch. A aký report chceš? Krastové kapely, ktoré ma zaujali a majú dobré originálne texty?
 #1734 suto 258brumko@pokec.sk 9.  napísal/a 24.01.2010 21:00:38
9. Vadí - nevadí
 #1732 wrbo   napísal/a 21.01.2010 17:08:31
ešte by som rad dodal, že Načo Nazov som nikdy nejako nepočúval a slovensky a česky krast mam rád, len by som bol zvedavy na ten report
 #1731 wrbo   napísal/a 21.01.2010 16:56:57
máš pravdu Adrik, zbytočne ošúchane frazy (aj ked som toto album nikdy nepočul), predsa su lepšie texty zaoberajuce sa vojnou, hladom, smrťou... rad by som si prečítal nejaky repoert na slovensku alebo česku kapelu čo drtí crust/disbeat ako by si okomentoval ich osobite texty... neber to ako výčitku ani nič
 #1729 bukowski naimko@seznam.cz   napísal/a 15.01.2010 16:18:17
myslím, že tento album sa nadmieru vydaril. moji favoriti-shit heads,fucking lies,oddani poddani, roky života.zaručené hity. s toy pištols asi 2 nejlepšie punkovice na domácej scéne.
 #1726 crusty   napísal/a 12.01.2010 19:20:59
samé výtky skoro žiadna pochvala,noooo
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...