PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PASKUDA / DEPRESY MOUSE - D.I.Y. JESEŇ 2009 / .. NEPOTŘEBNÍ? 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Nooo tak som sa konečne dokopal k tomu aby som napísal recenziu na túto dá sa povedať čerstvú novinku československej spolupráce čo sa kapiel týka a vlastne dá sa povedať aj československej spolupráce labelov, vrátane jedneho labelu z Francúzka.
V prvom rade musím priznať, že na prvé,druhé počutie ma to nevzalo až tak ako som očakával, možno to niekomu bude vadiť možno nie, proste čakal som asi viac,alebo som už prestarnutý a náročný poslucháč. Každopádne každý očakáva úprimnú kritiku a kto má v sebe kúsok pokory tak kritiku príjme či už je pozitívna,alebo negatívna.
Takže Depresy Mouse z Francovy Lhoty. Kapela ktorá si zaslúži minimálne rešpekt za čas ktorý sa pohybuje na tejto scéne, je to už naozaj nejaký piatok a rok naspäť čo Lojza a Project prod. vydali split MC Embolism/Depresy Mouse, a práve vtedy som prvýkrát prišiel do kontaktu s touto kapelou. Páčili sa mi vtedy, páčili sa mi aj medziobdobím kým sa mi do rúk ostala táto EP a páčia sa mi aj teraz. Asi každý kto ich pozná vie čo hrajú, pre tích čo nemali tú česť,tak táto EP sa nesie v takom agathoclesáckom grind/punku (možno by sa hodil termín mince core,neviem),ale čo sa mi fakt páči je vokál a ten vlastne posúva tú kapelu od toho grind/mince coru trošku inam,bližšie k tomu punku,ja neviem,ja osobne tam cítim trošku Zeměžluču hlavne v tom speve ho cítim. Každopádne to chyba nie je, u mňa je to určite plus,fakt to dostalo úplne iný tvar, farbu, celkový feeling. Texty v čestine,celkom pohoda,na mňa síce trošku klišé, sociálno politické, ale nech každý píše o tom čo ho baví,sere a o čo cíti. K Depresy Mouse asi toľko,rešpekt za vytrvalosť,za túto EP,nech sa darí.
Banskobystrický Paskuda, mne známi či už z bandzonu.cz,z koncertov, ľudia ktorích poznám na tejto EP obsadili druhú stranu mimochodom krásneho žltého vinylu.No takže to čo som písal na začiatku o tom, že ma to na prvé,druhé... počutie nevzalo sa týkalo hlavne tíchto chalanov. Netvrdím, že je tomu takto stále, už minule som sa presvedčil, že niečo je dobré si prepočuť viackrát človek to potom pozná od predu aj od zadu, od a po z. Aby som to nepreťahoval je to fajné,dobré, ale čo som počul predtým,na koncertoch,vtedy sa mi to páčilo viac. Neviem,možno je to zvukom, ktorý je trošku nevýrazný, nechcem sa chlapcov dotknúť fakt rešpekt pred nimi,pred tým čo robia,ale u mňa na tejto EP je to len dobré,takže na takú troječku.Hrajú muziku ktorú moc kapiel na slovensku nehrá,ich fast core/crust na dva vokály je naozaj naživo úplne devastujúci, no tu im to na výbornú nevyšlo,no viem, že všade kde bude možnosť si ich v budúcnosti pozrieť si ich pozriem veľmi rád.Texty viacmenej osobného formátu,v pohode.Takže nech sa takisto darí,nech to hrá aj naďalej tak dobre ako doteraz.
Na koniec snáď rešpekt ešte labelom ktoré túto EP podporili /totalitarianism still continues rec., trenchcore rec.,aback rec.,project prod.,rauha turva, undislessed rec., diy piraten/

Táto recenzia už bola zobrazená 1095 krát!
 Autor: disbeat161
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.23

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+B+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...