PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PASKUDA / DEPRESY MOUSE - D.I.Y. JESEŇ 2009 / .. NEPOTŘEBNÍ? 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Nooo tak som sa konečne dokopal k tomu aby som napísal recenziu na túto dá sa povedať čerstvú novinku československej spolupráce čo sa kapiel týka a vlastne dá sa povedať aj československej spolupráce labelov, vrátane jedneho labelu z Francúzka.
V prvom rade musím priznať, že na prvé,druhé počutie ma to nevzalo až tak ako som očakával, možno to niekomu bude vadiť možno nie, proste čakal som asi viac,alebo som už prestarnutý a náročný poslucháč. Každopádne každý očakáva úprimnú kritiku a kto má v sebe kúsok pokory tak kritiku príjme či už je pozitívna,alebo negatívna.
Takže Depresy Mouse z Francovy Lhoty. Kapela ktorá si zaslúži minimálne rešpekt za čas ktorý sa pohybuje na tejto scéne, je to už naozaj nejaký piatok a rok naspäť čo Lojza a Project prod. vydali split MC Embolism/Depresy Mouse, a práve vtedy som prvýkrát prišiel do kontaktu s touto kapelou. Páčili sa mi vtedy, páčili sa mi aj medziobdobím kým sa mi do rúk ostala táto EP a páčia sa mi aj teraz. Asi každý kto ich pozná vie čo hrajú, pre tích čo nemali tú česť,tak táto EP sa nesie v takom agathoclesáckom grind/punku (možno by sa hodil termín mince core,neviem),ale čo sa mi fakt páči je vokál a ten vlastne posúva tú kapelu od toho grind/mince coru trošku inam,bližšie k tomu punku,ja neviem,ja osobne tam cítim trošku Zeměžluču hlavne v tom speve ho cítim. Každopádne to chyba nie je, u mňa je to určite plus,fakt to dostalo úplne iný tvar, farbu, celkový feeling. Texty v čestine,celkom pohoda,na mňa síce trošku klišé, sociálno politické, ale nech každý píše o tom čo ho baví,sere a o čo cíti. K Depresy Mouse asi toľko,rešpekt za vytrvalosť,za túto EP,nech sa darí.
Banskobystrický Paskuda, mne známi či už z bandzonu.cz,z koncertov, ľudia ktorích poznám na tejto EP obsadili druhú stranu mimochodom krásneho žltého vinylu.No takže to čo som písal na začiatku o tom, že ma to na prvé,druhé... počutie nevzalo sa týkalo hlavne tíchto chalanov. Netvrdím, že je tomu takto stále, už minule som sa presvedčil, že niečo je dobré si prepočuť viackrát človek to potom pozná od predu aj od zadu, od a po z. Aby som to nepreťahoval je to fajné,dobré, ale čo som počul predtým,na koncertoch,vtedy sa mi to páčilo viac. Neviem,možno je to zvukom, ktorý je trošku nevýrazný, nechcem sa chlapcov dotknúť fakt rešpekt pred nimi,pred tým čo robia,ale u mňa na tejto EP je to len dobré,takže na takú troječku.Hrajú muziku ktorú moc kapiel na slovensku nehrá,ich fast core/crust na dva vokály je naozaj naživo úplne devastujúci, no tu im to na výbornú nevyšlo,no viem, že všade kde bude možnosť si ich v budúcnosti pozrieť si ich pozriem veľmi rád.Texty viacmenej osobného formátu,v pohode.Takže nech sa takisto darí,nech to hrá aj naďalej tak dobre ako doteraz.
Na koniec snáď rešpekt ešte labelom ktoré túto EP podporili /totalitarianism still continues rec., trenchcore rec.,aback rec.,project prod.,rauha turva, undislessed rec., diy piraten/

Táto recenzia už bola zobrazená 1117 krát!
 Autor: disbeat161
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.23

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+N+Y
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com