PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Pi 12.6.2020

DÁŠA FON FĽAŠA (SK), MY O VLKOCH (SK)
DJ Paly & Ted
benefit na VLKa

Košice, Pokhoi

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PUNK FLOID - UNDERGROUND CD (recenzia)
PHR
Po troch rokoch vydáva česká punková stálica začiatkom októbra 2010 nové radové album s názvom „UNDERGROUND“. Tento „soubor“ – ako sami seba zvyknú nazývať - je tento rok naozaj veľmi potentný. Jeho začiatkom už totiž stihol spolu so spriaznenou Houbou vydať SPLIT CD a zároveň rovnako s touto kapelou odohrať tour v rámci osláv svojho 10. výročia.

Booklet, respektíve celkový dizajn novej dosky je určite neprehliadnuteľný. Čaká nás taktpovediac primitívna grafika – teda akési rôzne artefakty, ktoré su rozložené na opäť jednoduchom čiernom pozadí. Aj keď je tento nápad na prvý pohľad prekvapujúci, je isté, že ak tieto „kresby“ v budúcnosti uvidíte, viete k nim okamžite priradiť kapelu PUNK FLOID. Zabalené to máme kvalitne v digipacku, lisované CD je samozrejmosťou. Vo vnútri nájdeme texty a info o nahrávaní.

Poďme k samotnému obsahu. Čo sa PUNK FLOID nedá v žiadnom prípade uprieť je energia sršiaca z ich skladieb. Od začiatku do konca nášľap plný rýchlych bicích, dravých gitár a drzého hlasu speváka, ktorý je asi hlavných faktorom tohto pocitu. Kapela oproti predchádzajúcim albumom nijak nepozmenila svoj hudobný prejav. Či už je to ku prospechu, alebo na škodu veci, nech už každý posúdí sám. Kto by však chcel hľadať na tomto albume nejake progresívnejšie hudobné prvky, určite sa nedočká. Riffy su jednoduché a melodické, to isté platí o samotných skladbách. Čo sa týka textov, je jasné, že chalani troška upustili od kritiky sveta a štipľavého, s prepáčením podjebovania do okolia. Namiesto toho mi to celé príde zhruba ako textárová osobná spoveď a uľavenie si od vlastných problémov.

Medzi tie vydarenejšie skladby by som zaradil „Underground“ (aj keď refrénový popevok je až priveľmi triviálny), „Včerejší noc“, „Každej den“ (ktorú už ale poznáme zo zmieňovaného SPLITu) a záverečnú vec „Pomeje“, ktorá má celkom vtipný nádych a pripomína tú staršiu tvár PF. Medzi tie menej napr. skladbu „Hrdina“, kde je síce všetkým jasné, o čo ide a že je to tak, ale spracovanie tejto tématiky je v tomto prípade až priveľlmi detinské. S piesňou „Na stenách“ sa kluci taktiež moc nepretrhli, kde však naviac zrejme okrem samotného skladateľa málokto pochopí, o čo dotyčnému ide.

Medzi tie plusové body by som ešte rád zaradil zvuk, ktorý je na určite na priam vynikajúcej úrovni. Celkovo UNDERGROUND obsahuje 12 skladieb, čo nestačí ani na 30 minút muziky. Pre mňa osobne je nový album PUNK FLOID miernym sklamaním. Som však ale presvedčený, že je to spôsobené veľmi vysokou laťkou, ktorú nasadili predchádzajúcimi maximálne vydarenými doskami POP IS DEAD (2005) a TVUJ BOJ (2007). V rámci česko-slovenskej punk-rockovej scény je toto dielo bezdebaty kvalitný počin, no v rámci samotných PUNK FLOID a ich potenciálu to spadá žiaľ medzi šedý priemer.

01. Underground
02. Raketou
03. S krví na strunách
04. Nafukovací
05. Včerejší noc
06. Jen tak light
07. Póza
08. Na stěnách
09. Hrdina
10. Stejný slova
11. Každej den
12. Pomeje

Táto recenzia už bola zobrazená 975 krát!
 Autor: Balki
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+N+B
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com