PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Po 8.7.2019
SUPPRESSION (USA), PRÜGELKNABE (CZ), -273.15 (SK), 7MS (SK)

Lovčica - Trubín, Iba pohoda pub

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

LUCIFER EFEKT - MY (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DADCARE, ĎAS, GATTACA, LAKKA, NABOSOPOSKLE, PIVNICA, RANA, SAMORAST (25.5.2019, Slovenská Ľupča)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
INCRIMINATE, LOWEST CREATURE, LEEWAY (28.5.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
KAZOSTROJ - Promo 2019 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Forever Megashit XIII.

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Diskusia #1 / 2000

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











PIZZA (recept)
Porcia: Porcia pre jedného ultra hladného, alebo dvoch polohladných:

   Cesto: 3 hrnčeky hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, 1 hrnček teplej vody, cukor. V hrnčeku si pripravíme kvások - droždie zasypeme polievkovou lyžicou cukru, kúskom múky ( asi pol lyžice ) a kúskom teplej vody. Bez miešania (!) necháme kvasiť asi 10 minút. Potom 3 hrnčeky hladkej múky vsypeme do misy, pridáme kvások a cez 1 hrnček teplej vody - kľudne aj viac, možno aj 1 a pol.. A miesime, až kým nedostaneme celistvé cesto, pomaly prisypávame múku, nech sa toľko to cesto nelepí. Že ste pri konci zistíte tak, že sa cesto nelepí a totálne celé drží pri sebe ako jeden guľovitý objekt - nemá v sebe praskliny, nelepí, nerozpadáva sa a pri pohľade naň vlhnete - to je znak, že je cesto all right. Toto necháme nejakých 30-60 minút kysnúť.

   Po nakysnutí si na stôl rozprestrieme papier na pečenie, ktorý posypeme múkou, aby sa nám naň nelepilo cesto ( ak sa lepí, tak odlepiť a podsypať viac múky ). Vykydneme cesto, cesto taktiež posypeme múkou a rozvaľkáme valčekom tak, aby bolo čo najtenšie ( pri pečení to ešte napuchne, tak aby ste to nemalí uber hrubé to cesto ). Podľa chute si zahnite rohy - niekto má rád hrubé okraje pizze, niekto ich nemá rád vôbec,tak sa prispôsobte. Tým je cesto pripravené.

  Omáčka: Vlastný tajný recept na omáčku na pizzu zverejňujem prvý krát, tak si ho vážte :D. Zoberieme do ruky misku a flašku s kečapom, medzi cesto a kečup dáme misku a lejeme ponad pizzou kečup z flaše do misky tak, ako keby sme chceli poliať celú pizzu - tým si pomerne veľmi dobre vie človek odhadnúť, koľko kečupu použiť, aby ho nebolo ani veľa, ani málo. V miske si ho potom ďalej pripravíme pridaním pizza koreňovou zmesou. Je to od chute, ale väčšinou zvyknem dávať viac ako 2 čajové lyžičky, až ten kečup pomerne stmavne. Následne do omáčky pridám kúsok Tamari a rozdrvený cesnak ( na oslave som tam tých cesnakov dal špeciálne kvôli aďovi viac :) ) - väčšinou tak 3-4 veľké strúčiky. Pomiešame a rozkydáme na cesto.

   Posyp: Potom na pizzu už len pridávať podľa chuti, ale zaručená fajnotka je totok ( v poradí ): na drobno nakrájaná cibuľa, kukurica, čerstvé šampióny, olivy, paprika, paradajka, poprípade ešte pór.

   Nakoniec, keď si to všetko namixujete, je dobré to trošku rukami vpučiť do cesta - ale naozaj len jemne, no nie zas úplne jemno. Cieľom je, aby nám pri jedení všetko z pizze nepadalo, ale nech to je trošku kvázy prilepené o cesto.

   Na záver už len piecť na cca 220°C 15-20 minút, podľa toho, kto má rád akú chrumkavú.

Tento recept už bol zobrazený 1035 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: 8+E+P+V
TEXT:


 #3668 pizzozrut   napísal/a 14.01.2012 08:07:51
Uzitocna poznamka :), dobre vediet.
 #3667 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 13.01.2012 22:27:02
Malicka poznamocka: Nezabudnite, naozaj nikdy nezabudnite dat do cesta sol.. Vela soli.. totizto ta sol musi prebit sladku chut cukru a kvasku, inak je cele cesto sladke a vobec to nie je dobre.
 #3404 axc   napísal/a 03.12.2011 19:18:31
Taliani kecup nepouzivaju...To iba slovaci su taky sedlaci.
 #3403 axc   napísal/a 03.12.2011 19:16:19
Drtene rajciny +trochu cukru a seknes s vodou,pridas cestak oregano,bazalku a das prevarit....A mas podmaz na picku
 #3103 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.10.2011 11:13:40
Bardo: Ja pouzivam kecup kvoli tomu ze ma specificku chut - je uz okoreneny a je aj kyslejsi kvoli obsahu octu. Pretlak mi na pizze nechuti. Ale proti gustu ziaden disputat !
 #2950 bardo   napísal/a 29.08.2011 17:43:38
ja by som kecup nahradil drvenymi rajcinami,rajcinami v konzerve..ale inac chvalim :)
 #2938 rikArdo   napísal/a 20.08.2011 21:52:51
ujo Adrik, čistý rešpekt za túto sekciu! go vegan madafakars!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
07.06. 14:19
axc: https://www.yout >> (guestbook)
27.05. 19:09
nakra: "hnilá infraštru .. >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.05. 17:21
Mišo Štich: Vďaakaa. Tento z .. >> Smrt #1 / 2006 (archív zinov)
14.05. 17:27
deegee: bolelo >> 30.6.2018 UAFA cup Trenčín (report)
09.05. 10:39
waagbistritz69: ...a teraz sú ti .. >> 30.6.2018 UAFA cup Trenčín (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[250/92.59%]
Má!

[11/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.74%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.59%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 270

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...