PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 4.5.2018 - 5.5.2018
Fotbal proti rasizmu 2018:
GATTACA (CZ), BITPART (Francúzsko), BETTER OF DEAD (Francúzsko), VOLE (CZ), HISSING FAUNA (CZ), SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ (CZ), 7/9 (CZ), HLEDÁNÍ (CZ), DAGMAR VOŇKOVÁ (CZ), CALVERA (CZ), the WILDERNESS (SK), ...
futbal, ping pong, lukostreľba, ...

Věžnička u Jihlavy, hospoda U Tadeáše

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ADACTA - ZLO (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PACINO, ANNE M CHRISTIANSEN, DNO (7.4.2018, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
COCO BONGO: "Som presvedčený, že najhoršie čo môžeš s jedlom spraviť je vyhodiť ho."

NAJNOVŠÍ REPORT:
AENEMA, PACINO, ANNE M. CHRISTIANSEN, DNO (6.4.2018, Banská Bystrica, Bosorka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HNISAVÝ PROCES - Zahnívanie spoločnosti CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Právo na odpoveď: Umw, ovce sú na oboch stranách spektra a ako to v skutočnosti bolo s tou Zónou a

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Purulent gut #1 / 1999

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











ECHT KAPUSTNICA (recept)
Porcia: ?

Kyslú kapustu precedíme a šťavu (rosol) si odchytíme a dáme bokom. Ja som kedysi kapustu premýval vodou, lebo doma moja mama to bežne robila, no kapusta kupovaná z obchodu väčšinou nie je až tak kyslá ako zo suda a premytím stratí chuť, takže to radšej nerobte. Kapustu si po menších hrstiach dáme na drievko (denko, lopár) a nožom porežeme na drobno. V hrnci si do zlatista popražíme poriadne veľkú cibuľu (alebo aj dve) pridáme porezanú kapustu. Pražíme až dokedy to nie je popražené. Trocha to stmavne, zmäkne, zosklovatie. Podlejeme vodou, privedieme do varu a na jemnom ohni varíme.

V ďalšom menšom hrnci si povaríme poriadnu gundžu sušených hríbov. Ak poriadne zmäknú tak ich precedíme a podobne ako kapustu na drievku porežeme na drobno. Tento recept pochádza z dediny Osadné a tam to moja prababka všetko mlela v mlynčeku na mäso. Ja si to radšej porežem ručne. Porezané hríby pridáme ku kapuste.

Zoberieme niekoľko poriadnych strúčkov cesnaku a rozrežeme ich na štvrtky. Ja dávam tak 4-5 strúčkov. Mne osobne to veľmi chutí, keď v tanieri nájdem kúsok rozvareného cesnaku. Jednej návšteve som raz nakecal, že prastará povera tvrdí, že kto nájde v kapustnici cesnak bude mať šťastie. Každý našiel, všetci boli spokojní. Je možné ešte pridať celé čierne korenie a bobkový list.

Ako dlho to variť je ťažko povedať. Problém je skôr keď sa to varí krátko. Ja to robím tak, že to poriadne podlejem vodou a vypnem keď je tam vody len tak akurát, poprípade ešte dolievam. Uvidíte sami ako to postupne bude naberať parádnu vôňu a chuť. Ako sa chute kapusty, hríbov a cesnaku spoja do jednej. Postupne je možné chuť dokresľovať soľou, šťavou z kapusty, korením. Na konci pridáme záprašku. Na panvici rozpálime olej (môžeme znova aj cibuľkou) pridáme trocha hl. múky, pomiešame a po chvíľke pridáme červenú papriku (sušenú mletú) a vlejeme do kapustnice. Mám pocit, že táto kapustnica je ešte lepšia až na druhý deň, keď sa znova ohrieva. Dobrú chuť!

Tento recept už bol zobrazený 425 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+W+J+S
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
10.04. 16:20
okdat: ste najlepsie du >> CAMELEON (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.04. 08:23
an*lcrust: Na vymenu/predaj .. >> (guestbook)
09.04. 12:35
axc: Zdravicko komuni >> (guestbook)
08.04. 09:43
Deadbush: No tak stouto re .. >> HT - Predstieranie šťastia & Hotentot´n´roll! 12" (recenzia)
07.04. 13:16
fog: je to mozne. my .. >> 23.3.2018 MEDICATION TIME (Slovensko + Poľsko) (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[197/91.2%]
Má!

[11/5.09%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.46%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.24%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 216

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...