PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.1.2017
TOY PIŠTOĽS (SK), PIVNICA (SK), STRATA VKUSU (SK), PASKUDA (SK)
benefit na klub Bosorka

Banská Bystrica, Bosorka

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SEDEM MINÚT STRACHU / ERECTILE DEMENTIA (KAZ)
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
COMMUNITY, NATTERERS, GENERACION SUICIDA (9.1.2017, Sheffield)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Sucháč: "Přijde mi, že většina lidí kolem mě, ty oči a uši má dnes zablemcaný stejně, jako já ve čtrnácti letech. A to je ten průser ..."

NAJNOVŠÍ REPORT:
TOUCH, INSIST, PRAISE, FURY (2.1.2017, Budapešť, Dürer Kert)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HERIDA PROFUNDA CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
View beyond #1 / 1992

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











ECHT KAPUSTNICA (recept)
Porcia: ?

Kyslú kapustu precedíme a šťavu (rosol) si odchytíme a dáme bokom. Ja som kedysi kapustu premýval vodou, lebo doma moja mama to bežne robila, no kapusta kupovaná z obchodu väčšinou nie je až tak kyslá ako zo suda a premytím stratí chuť, takže to radšej nerobte. Kapustu si po menších hrstiach dáme na drievko (denko, lopár) a nožom porežeme na drobno. V hrnci si do zlatista popražíme poriadne veľkú cibuľu (alebo aj dve) pridáme porezanú kapustu. Pražíme až dokedy to nie je popražené. Trocha to stmavne, zmäkne, zosklovatie. Podlejeme vodou, privedieme do varu a na jemnom ohni varíme.

V ďalšom menšom hrnci si povaríme poriadnu gundžu sušených hríbov. Ak poriadne zmäknú tak ich precedíme a podobne ako kapustu na drievku porežeme na drobno. Tento recept pochádza z dediny Osadné a tam to moja prababka všetko mlela v mlynčeku na mäso. Ja si to radšej porežem ručne. Porezané hríby pridáme ku kapuste.

Zoberieme niekoľko poriadnych strúčkov cesnaku a rozrežeme ich na štvrtky. Ja dávam tak 4-5 strúčkov. Mne osobne to veľmi chutí, keď v tanieri nájdem kúsok rozvareného cesnaku. Jednej návšteve som raz nakecal, že prastará povera tvrdí, že kto nájde v kapustnici cesnak bude mať šťastie. Každý našiel, všetci boli spokojní. Je možné ešte pridať celé čierne korenie a bobkový list.

Ako dlho to variť je ťažko povedať. Problém je skôr keď sa to varí krátko. Ja to robím tak, že to poriadne podlejem vodou a vypnem keď je tam vody len tak akurát, poprípade ešte dolievam. Uvidíte sami ako to postupne bude naberať parádnu vôňu a chuť. Ako sa chute kapusty, hríbov a cesnaku spoja do jednej. Postupne je možné chuť dokresľovať soľou, šťavou z kapusty, korením. Na konci pridáme záprašku. Na panvici rozpálime olej (môžeme znova aj cibuľkou) pridáme trocha hl. múky, pomiešame a po chvíľke pridáme červenú papriku (sušenú mletú) a vlejeme do kapustnice. Mám pocit, že táto kapustnica je ešte lepšia až na druhý deň, keď sa znova ohrieva. Dobrú chuť!

Tento recept už bol zobrazený 181 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+M+Z+K
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 09:17
ctib: Před pár lety (2 >> HERIDA PROFUNDA CD (recenzia)
09.01. 21:30
xxx.: moj prvy koncert .. >> (novinka)
04.01. 16:55
axc: arabsky emigrant >> 27.12.2016 TZB, LOS FASTIDIOS Bratislava, British rock stars (report)
22.12. 13:22
Mišo Štich: TELEX - "Řeznick .. >> TELEX - Řeznickej krám 12" (recenzia)
22.12. 00:33
cocotello: v SOCIAL CRISIS .. >> SOCIAL CRISIS / MATKA TERESA / ULTIMO RAUSEA / CONTROLLED EXISTENCE 7" (recenzia)

ANKETA:
Počúvaš aj nové kapely z noviniek, ktoré nepoznáš?

[84/27.81%]
Samozrejme, väčšina je skvelých

[167/55.3%]
Občas, nestíham registrovať všetky

[27/8.94%]
Nie, všetko sú to čudné štýly

[24/7.95%]
Som tu raz za rok


Počet hlasov: 302

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...