PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.7.2018 - 22.7.2018
Zine fest vol. 1:
sobota: NABOSOPOSKLE (SK), RANA (SK), SHALLOV (SK)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia
nedeľa: DÁŠA FON RÚBANISKO (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MÄLAD (Ukrajina), SETE STAR SEPT (Japonsko), TRANSHUNTER (Macedónsko)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia ...

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

NIČITEĽ / ZOZOO (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
8.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MY O VLKOCH, JOHNNY NÁSILNÍK, KONIAR (18.7.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
CAMELEON, MYCOP, DAMATO (6.7.2018, Banská Bystrica, Farhof)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Balkánsky syr











BÁZOVÝ SIRUP (recept)
Porcia: 1 várka

25 umytých kvetov - zbierať ráno, za slnečného dňa, rozvinuté kvety.
Zaliať 2L prevarenej, vychladnutej vody.
Pridať 80g citrodeka (jedna krabička by to mala byť).
Nechať 24 hodín stáť.
Potom scedíme od kvetov, do vody pridáme 2kg cukru a necháme stáť ďalších 24 hodín, občas premiešame (nech sa cukor pomaly rozpúšťa a nie je sadnutý na dne).
Uvedieme do varu, po zovretí varíme 2 minúty.
Ihneď plníme do fliaš, následná sterilizácia už nie je potrebná, len zaviečkujeme a tie viečka sa prisajú samé, ako to chladne..

My zvykneme robiť tak 5-6 várok, zo 6 várok výjde zhruba 30 7dcl fliaš.

Tento recept už bol zobrazený 1132 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+V+K+Q
TEXT:


 #4129 Viktor   napísal/a 15.06.2012 16:56:22
Nie. Ak chces aromatickejsi sirup, daj tam viac kvetov, ale takto je to aromaticke dostacujuco by som povedal.
 #4128 nickname   napísal/a 15.06.2012 14:32:45
nema byt tych 25 kvetov len na jeden liter vody?
 #4120 Viktor   napísal/a 03.06.2012 19:21:10
My sme akurat dnes robili naraz 30L na dva roky a asi aj viac
 #4119 Vömit   napísal/a 03.06.2012 03:19:05
Draku je to popiči už som navaril nejaké 5l (čo s tým kurva budem robiť? nechcete niekto kúpiť??) a o 3 hodiny idem zase na bazu
 #4114 Spendlik   napísal/a 01.06.2012 16:15:08
ked je uz hotovy nieje moc dobre ho varit, radsej iba zohriat a miesta kym sa cukor neroztopy, tym ze ho varis zabijas vitaminy a ziviny...
 #4113 rikArdo   napísal/a 31.05.2012 19:49:38
netvrdím, že je lepší, to máš jak bielu múku a celozrnnú, ale to je už na inú debatu:)
 #4112 Sajmon   napísal/a 31.05.2012 18:14:09
a z kadial beriete istotu, ze trstinovy cukor je lepsi?... aj himalajska sol je vraj najlepsia, ale stale to jebe planetu do zadku rovnako...
 #4111 Vömit   napísal/a 31.05.2012 12:56:04
Tak práve som došiel domov zo zberu. Bazu som zberal zo strechy bývalej márnice, takže hardcore jak sviňa kus som nakukol aj do tej márnice...zobudiť sa tam tak sa poserem od strachu

No a idem na to, už sa teším
 #4109 Viktor   napísal/a 31.05.2012 06:46:51
Hej, rafinovany cukor je svinstvo, biely nepouzivam nikde, ani ho nekupujem. Mozes to robit aj z hnedeho a napisat sem, ako to chuti, ob rok mozno skusim aj ja
 #4108 rikArdo   napísal/a 31.05.2012 06:27:36
ja len že rafinovaný cukor je jedno z najväčších svinstiev spolu s bielou múkou...a ked som videl to množstvo tak ma to zarazilo hehe...však každý ako chce no
 #4107 axc   napísal/a 30.05.2012 23:07:06
tento sirup milujem od mala...najlepsi!doporucujem aj zihlavovy a konopny-robia sa rovnako a su zdrave..
 #4106 Večne nespokojný Viktor   napísal/a 30.05.2012 20:15:38
Ten cukor je tam konzervant... A je to sirup.. Tak to zvykne byt sladke nejak tak od povahy..

Kazdopadne:
o) Ak nechces prijmat tolko cukru, mozes si teraz kym rastie trhat cerstve kvety a zalievat ich vodou na caj, a na zvysok roka si mozes rovnako nasusit kvety a zalievat si ich susene..
o) Kopa ludi pouziva bazovy sirup ako sladidlo do cajov miesto medu alebo cukru
o) Nikto ta nenuti davat si do vody kopu sirupu, ked si to riedis a tym to mat take sladke.. Daj si par mm na spodok a zalej to kopou vody pre jemnu ale predsa len prijemnu chut.. Aspon ti o to dlhsie ten sirup vydrzi!

Opatruj sa kamarade!
 #4105 rikArdo   napísal/a 30.05.2012 19:53:47
skutočne je ten cukor potrebný?
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.07. 15:39
ctib: Přístav zbloudil .. >> (guestbook)
17.07. 12:13
ctib: Zdar a sílu, < .. >> (guestbook)
12.07. 11:36
justus: Fajne reporty, p >> 6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO Banská Bystrica, Farhof (report)
11.07. 18:10
Marc : Adrik see thee-m >> (guestbook)
03.07. 18:25
hedrik: wtf je grand mas >> Baklažán a cícer na indický spôsob (recept)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[210/91.7%]
Má!

[11/4.8%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.44%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.06%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 229

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...