PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 24.11.2018
SKLADKA (SK), HEVER (CZ), -273,15 (SK), MA CHANKA (SK), DVERE (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SU19B - NEUTRALIZE (SPHC)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2018 (16 - 17.11.2018, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MY O VLKOCH, CAMELEON, CHOROBOPOP, CTIB (3.11.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
COCO BONGO - Demo tape MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bakteria #3 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HUMMUS A TAHINI (recept)
Porcia: ?

Čítal a skúšal som veľa receptov na hummus a tento jednoznačne vedie \m/ (o.o) \m/

Na hummus budeš potrebovať pol kila cíceru, 1 lyžicu sódy, 150g tahini (recept nižšie), šťavu z jedného citróna, 1 lyžicu soli, poriadne studenú vodu (myslím, že 6 poldeci je OK)
Cícer namočíš na 12 hodín (najlepšie cez noc), potom vylej vodu a poriadne prepláchni so studenou vodou. Uvaríš to vo vode s lyžicou sódy. Cícer varíš, kým totálne nezmäkne ako penis v ľadovej vode. Keď už je uvarený, opäť odleješ vodu a necháš vychladnúť. Ak cícer vychladne, poriadne ho rozmixuješ. Postupne pridávaj studenú vodu, len aby to nebolo až príliš riedke. Až keď je cícer rozjebaný na kašu, až potom postupne pridávaš tahini, šťavu z citrónu a morskú soľ. Opäť poriadne mixuješ, alebo zamiešaš...ale neflákať!
Hlavne sa neboj toho, že spravíš až z pol kila cíceru. Aj tak ti bude málo... Skladujeme v chladničke.

Na tahini budeš potrebovať 4 hrnčeky sezamu a 1 hrnček olivového oleja.

V rúre vyhriatej na 180°C opražíme sezamové semená. Sem tam premiešame, aby sa neprilepili. Vraj sa to dá robiť aj na panvici, neskúšal som ešte. Potom sezam vysypeme do mixéra a vylejeme tam olej a poriadne mixujeme, dlho, kým sa sezam poriadne nerozmixuje. Ja pre istotu vždy precedím tahini pastu ešte cez sitko. Trvá to dlho, ale aspoň mám istotu, že tam neostane celý sezam.

Ave Satan's Ass!

Tento recept už bol zobrazený 852 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1.5

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+R+P
TEXT:


 #4507 Fiľo Vomit   napísal/a 22.09.2012 23:14:42
Môžeš dať aj 1 hrnček a k tomu 1/4 hrnčeka oleja, to je jedno koľko toho spravíš, ale do hummusu dávaš už len 150 gramov tahini.
 #4503 blba otazka   napísal/a 20.09.2012 20:25:24
urcite tam idu az 4 hrnceky sezamu?
 #4382 praiseXseitan veganjihad.com  napísal/a 16.08.2012 15:45:05
kto ma rad koreniste nech na zaver nesetri paprikou a ciernym korenim, petrzlenovou vnatou, takto nejako http://4.bp.blogspot.com/_PaQOnNlC2xI/S607zS0TRuI/AAAAAAAAH7I/fDrKrXfTO9I/s1600/HummusZZZAllric7.jpg
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.11. 09:33
CINTER: Super recka!!! U >> ALIUSTERRA / UŠTKNI 12" (recenzia)
10.11. 21:48
Mišo Štich: Toho punka z Poľ .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 11:23
ctib: Čau Wrbo, no to >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 08:19
cinter: viac info: http: .. >> (novinka)
08.11. 16:36
Wrbo: Ďakujem za objas .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/27.9%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/25%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.99%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[67/24.28%]
Mne varí mama

[52/18.84%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 276

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...