PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 24.11.2017 - 25.11.2017
Nö fest:
BOILING POINT (SK), C.A.C.I.B. DORTMUND (SK), CONTROLLED EXISTENCE (CZ), DISTAX (SK), CHOROBOPOP (?), MACGYVER (CZ), OHEŇ 2 (SK), PRACH (SK), RUTKA LASKIER (CZ)
afterpárty, prednáška / film od Lesoochranárskeho združenia VLK

, chata Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KOLYMA TALES #1
3.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DENI, KARAK, CHAPPA´AI, FAT, BOMBATOLCSÉR, JOHNY FOXTER (18.11.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
TENDENCIE: "Vždy sa nám lepšie hrá v priestore, ktorý je nám hodnotovo naklonený, ako v kadejakých "rockových" kluboch."

NAJNOVŠÍ REPORT:
PRACH, NUKK, RAVELIN 7 (11.11.2017, Čadca, Acafé)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
MORAL HANGOVER / DIS-K47 / BAD AGE / ILUZE SVOBODNÉ VŮLE MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











HAMBURGER S VYPRÁŽANÝM SYROM A MARINÁDOVANÝM TOFU V PARADAJKOVEJ OMÁČKE (recept)
Porcia: 1 hamburger = 1 človek, prípadne jeden Mariánko = dva hamburgery a viac :)

Varovanie! Jedlo je bohužiaľ nevegánske :(
Suroviny:
3 baliky Tofu špeciál (kúpene jedine vo Freshi a po precenení o 50 % (končí dátum spotreby v deň kúpi) = 1 balík 200 gramový po 30 centov!)
korenia (kari korenie, kurkuma, granulovaný cesnak, červená paprika sladká, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, oregano)
olej
2 cibule
400 g paradajkový pretlak
olej
2 listy čínskej kapusty
vyprážaný syr (hocijaký)
nejaké väčšie žemle, najlepšie posypané sezamom

Marináda:
Do misky nahádžeme tofu, pokrájané na mensie kocky. Celé to ostriekame olejom, nasypeme kus kurkumy, kus čierneho korenia, kus soli, kus vegety, kus oregana, viac kari korenia a samozrejme granulovaný cesnak. Kludne aj čerstvý, ale s tým je väčšia jebačka. Premiešame, nech to je celé žltkasté a necháme to stáť aspoň tri hodiny. Marináda je jednoduchá, ale účinná.

Postup:
Na denko si položíme dve cibule veľké asi ako tenisové loptičky, alebo Viktorove vajcia. Najprv jednu presekneme na polku, a potom ju surovo nasekáme na malé sračky. To isté spravíme aj s druhou cibuľou.
Cibuľu hodime do hrnca a potopíme ju do oleja. Zapneme plamene a smažíme spolu so soľou a čiernym mletým korením. Stačí chvíľu a do toho vhodíme aj tofu (ja som tam hodil až tri 200 gramové tofu, pokrájané na menšie kocky, pretože som si nachystal omáčky celý hrniec... k zbytku omáčky si robím ryžu a polievam si ju ňou), ktoré máme vopred namarinádované.
Necháme chvíľu smažiť a po chvíľke tam vlejeme aj jeden veľký paradajkový pretlak. (400g) Kúsok to spolu povaríme. Keď to v kuchyni vonia nenormálne dobre a sladko, tak tam vhodíme aj paradajky posypané bazalkou a červenou paprikou a samozrejme trochu osolené. Varíme pokým sa paradajky nerozjebú a pokým to je celé také hustejšie - od rozvarených paradajok. Čas som si nesledoval.
Teraz si rozrežeme na poly a presne v strede (!) zakúpený hamburger (ja som kupoval od výrobcu Penam, posypaný sezamom). Položíme jeden list čínskej kapusty, na to dáme tofu paradajkovú cvokáreň. Na to položíme vyprážený syr, na ktorý dáme aj z hora paradajkovú vec a na to ďalší list kapusty a zakryjeme vrchnákom od hamburgeru. Keď to ma celé cca 10 cm (musíš sa fakt snažiť otvárať pysky, aby si to dal :D ) a viac do výšky, tak si sa nikde nepomýlil. Takýto hamburger som si robil najprv čistou improvizáciou, ale postup mi ostal v hlave, a keď som to ochutnal, chcel som sa s tým aj podeliť, lebo to je fakt sexi jedlo. Keď sa budete usmievať tak krásne ako my, tak je vsetko v najlepšom poriadku. :)
Dobrú chuť :)


Tento recept už bol zobrazený 700 krát!
 Autor: pApuč
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 3.5

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+5+L
TEXT:


 #4412 dežo sa pýta   napísal/a 25.08.2012 05:07:47
aký product placement ?
 #4405 michalko   napísal/a 24.08.2012 00:53:26
v tomto recepte sa nachádza product placement
 #4401 Prasiak radovan.tarhanic@gmail.com http://notpositivepunk.blogspot.com  napísal/a 23.08.2012 13:35:13
dzeci moje zlate :D
 #4396 pApuc   napísal/a 23.08.2012 00:31:10
a zabudol som akurat dodat, ze cely natrieskany hamburger si len tak polozim na stol tak na 5 minut nech to vychladne kus a cele to potom zohrejem v mikrovlnke na par sekund, nech je aj to pecivo teple aj ten zbytok
 #4394 Vomit   napísal/a 22.08.2012 19:00:04
Sa neposerte aj tak si to spravíme vo vegánskej verzii Recept je parádny.
 #4393 Wrbo   napísal/a 22.08.2012 18:14:01
Recepty, v ktorych je spomenute slovo jebacka priam zeriem
 #4391 Sajmon   napísal/a 22.08.2012 16:51:22
Marek: vegetariánství nic neřeší... Šaman: já si to nemyslím... Marek: jo, ale já mám mikrofón...... inak súhlas s Rikardom...
 #4390 rikArdo   napísal/a 22.08.2012 16:36:30
prečo bohužial vegetariánske? jebať na vegánov, ktorí majú dačo proti
 #4389 Večne nespokojný   napísal/a 22.08.2012 16:00:26
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
17.11. 00:17
ondra_deadheroes: linky primo < .. >> (novinka)
14.11. 09:48
strycoMarhin: Jedon cem natuty >> (novinka)
13.11. 13:35
adrik: Už sú na ceste * >> (novinka)
13.11. 13:32
J.K.: Budes mat nejake >> (novinka)
11.11. 17:58
drro: Nemal som páru o .. >> 23.10.2017 NYOS, ESAZLESA Bratislava, British rock star (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[153/90%]
Má!

[10/5.88%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.59%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.53%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 170


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...