PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 24.11.2018
SKLADKA (SK), HEVER (CZ), -273,15 (SK), MA CHANKA (SK), DVERE (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SU19B - NEUTRALIZE (SPHC)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2018 (16 - 17.11.2018, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
MY O VLKOCH, CAMELEON, CHOROBOPOP, CTIB (3.11.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
COCO BONGO - Demo tape MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bakteria #3 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











VEGÁNSKA PRAŽENICA (recept)
Porcia: Porcia pre dvoch, alebo pre jedného hladnejšieho.

Celkom jednoduchý recept, ktorý zaberie minimum času. Vhodné pre lenivých ľudí.

0,2kg tofu – proste jedno balenie (nezáleží na príchuti, ja používam česnekové), 1 cibuľa (aj vreckovku, pre tých ktorí plačú pri krájaní cibule ako napr. ja), kari korenie, soľ, sójové párky (nemusia byť, ale s nimi to je lepšie), olej slnečnicový + môžete použiť aj iné korenia, sladká paprika alebo čili alebo môžete pridať aj česnek, ako chcete.

Na panvicu vylejeme olej (nie veľa!!) a cibuľu, nakrájanú na malilinké kúsočky, opražíme do leskla (pozor na plameň, aby tá cibuľa nesčernela). Tofu zatiaľ rozdrtíme na malinké kúsky, buď rukami alebo vidličkou alebo čím chcete. S rukami to ide rýchlo. K cibuli dáme aj tofu, zvýšime plameň, pomiešame, posolíme a pridáme aj kari korenie (aby to dostalo tú správnu farbu). Ešte raz premiešame a pridáme pokrájaný sójový párok, môžeme aj 2. Odporúčam tie od alfa-bio, sú naj (ak niekto pozná lepšie, dajte vedieť). Občas premiešame. Po 5, niekedy aj 10 minútach, ak to vyzerá a vonia po piči, môžeme podávať s kečupom a chlebom. Dobrú chuť, snáď som aspoň niekomu pomohol.

Tento recept už bol zobrazený 1711 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+R+K+I
TEXT:


 #6435 justus grenamatus@gmail.com   napísal/a 16.06.2015 13:43:43
Veľmi chutné a rýchle, odporúčam do toho po tofu hodiť aj rovnako nadrvený karfiol chutí to s ním ešte lepšie
 #4326 Poulet´s stimbi@stimbi.sk www.stimbi.sk  napísal/a 29.07.2012 18:10:59
Pre oživenie je fajn lyžica sójovej omáčky :)
 #3808 veganka101 gahanova@gmail.com   napísal/a 27.02.2012 18:52:54
...ak to vyzera a vonia po piči... Nieto krajšieho popisu.
 #3645 adrik   napísal/a 09.01.2012 02:37:03
http://www.frenky.sk/clanok/731/bezvajecna_prazenica.html
 #3358 anti   napísal/a 27.11.2011 03:29:25
inac, toto jedlo patri k mojim prvym vege(a) jedlam, krtore som si varil.. a s obrovskou laskou si ho spravim aj dnes
 #3357 anti   napísal/a 27.11.2011 03:21:14
viktor, presne preto to podlivam vodou.. neni to take suche potom
 #3355 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 26.11.2011 19:07:57
Popicovka, ale bez toho kecupu mi to pride take suche.. Som videl uz aj prazenice z tofu, ktore boli normalne celistve a stavnate, ale neviem co v tom bolo. Kazdopadne toto je skvela vec! len skoda ze aj napriek tomu ze mam k tomu cerstve paradajky treba ten kecup, aby mi to nepripadalo suche. Ale s kecupom jedna genialita. Miesto sojovych parkov som pouzil mladu cibulku a pridal este majoran.
 #3334 Helena   napísal/a 23.11.2011 18:25:10
Jajáj,diky moc priatelia za super receptík..tofu je čistá "zverina",neskutočná vec a dost som sa nan v poslednej dobe preorientovala..od gulášovej s tofu,cez čevabčiči po žemlovku..krása
 #3315 VegeJebo   napísal/a 21.11.2011 20:15:21
Diki za fantasticky recept :)
 #3312 anti   napísal/a 20.11.2011 11:55:44
inac, tofu prazenica je uplne genialna popici zranica!!
 #3311 anti   napísal/a 20.11.2011 11:54:37
hmm.. zaujimava varianta. ja to robim bez parkov a namiesto kari pouzivam kurkumu. a tiez to zvyknem trosku podliat vodou, pripadne tam pridat paradajky alebo inu zeleninu
 #3310 UB   napísal/a 19.11.2011 19:04:35
"Po 5,10 minutach ak to vonia a vyzera popiči,mozme podavat"... Konecne kucharka na urovni !
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.11. 09:33
CINTER: Super recka!!! U >> ALIUSTERRA / UŠTKNI 12" (recenzia)
10.11. 21:48
Mišo Štich: Toho punka z Poľ .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 11:23
ctib: Čau Wrbo, no to >> STARZY SIDA CD (recenzia)
09.11. 08:19
cinter: viac info: http: .. >> (novinka)
08.11. 16:36
Wrbo: Ďakujem za objas .. >> STARZY SIDA CD (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[230/92.37%]
Má!

[11/4.42%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.4%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.81%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 249

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...