PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.7.2018 - 22.7.2018
Zine fest vol. 1:
sobota: NABOSOPOSKLE (SK), RANA (SK), SHALLOV (SK)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia
nedeľa: DÁŠA FON RÚBANISKO (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MÄLAD (Ukrajina), SETE STAR SEPT (Japonsko), TRANSHUNTER (Macedónsko)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia ...

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

NIČITEĽ / ZOZOO (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
8.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MY O VLKOCH, JOHNNY NÁSILNÍK, KONIAR (18.7.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
CAMELEON, MYCOP, DAMATO (6.7.2018, Banská Bystrica, Farhof)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Balkánsky syr











VEGÁNSKA PRAŽENICA (recept)
Porcia: Porcia pre dvoch, alebo pre jedného hladnejšieho.

Celkom jednoduchý recept, ktorý zaberie minimum času. Vhodné pre lenivých ľudí.

0,2kg tofu – proste jedno balenie (nezáleží na príchuti, ja používam česnekové), 1 cibuľa (aj vreckovku, pre tých ktorí plačú pri krájaní cibule ako napr. ja), kari korenie, soľ, sójové párky (nemusia byť, ale s nimi to je lepšie), olej slnečnicový + môžete použiť aj iné korenia, sladká paprika alebo čili alebo môžete pridať aj česnek, ako chcete.

Na panvicu vylejeme olej (nie veľa!!) a cibuľu, nakrájanú na malilinké kúsočky, opražíme do leskla (pozor na plameň, aby tá cibuľa nesčernela). Tofu zatiaľ rozdrtíme na malinké kúsky, buď rukami alebo vidličkou alebo čím chcete. S rukami to ide rýchlo. K cibuli dáme aj tofu, zvýšime plameň, pomiešame, posolíme a pridáme aj kari korenie (aby to dostalo tú správnu farbu). Ešte raz premiešame a pridáme pokrájaný sójový párok, môžeme aj 2. Odporúčam tie od alfa-bio, sú naj (ak niekto pozná lepšie, dajte vedieť). Občas premiešame. Po 5, niekedy aj 10 minútach, ak to vyzerá a vonia po piči, môžeme podávať s kečupom a chlebom. Dobrú chuť, snáď som aspoň niekomu pomohol.

Tento recept už bol zobrazený 1680 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+X+Z+X+5
TEXT:


 #6435 justus grenamatus@gmail.com   napísal/a 16.06.2015 13:43:43
Veľmi chutné a rýchle, odporúčam do toho po tofu hodiť aj rovnako nadrvený karfiol chutí to s ním ešte lepšie
 #4326 Poulet´s stimbi@stimbi.sk www.stimbi.sk  napísal/a 29.07.2012 18:10:59
Pre oživenie je fajn lyžica sójovej omáčky :)
 #3808 veganka101 gahanova@gmail.com   napísal/a 27.02.2012 18:52:54
...ak to vyzera a vonia po piči... Nieto krajšieho popisu.
 #3645 adrik   napísal/a 09.01.2012 02:37:03
http://www.frenky.sk/clanok/731/bezvajecna_prazenica.html
 #3358 anti   napísal/a 27.11.2011 03:29:25
inac, toto jedlo patri k mojim prvym vege(a) jedlam, krtore som si varil.. a s obrovskou laskou si ho spravim aj dnes
 #3357 anti   napísal/a 27.11.2011 03:21:14
viktor, presne preto to podlivam vodou.. neni to take suche potom
 #3355 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 26.11.2011 19:07:57
Popicovka, ale bez toho kecupu mi to pride take suche.. Som videl uz aj prazenice z tofu, ktore boli normalne celistve a stavnate, ale neviem co v tom bolo. Kazdopadne toto je skvela vec! len skoda ze aj napriek tomu ze mam k tomu cerstve paradajky treba ten kecup, aby mi to nepripadalo suche. Ale s kecupom jedna genialita. Miesto sojovych parkov som pouzil mladu cibulku a pridal este majoran.
 #3334 Helena   napísal/a 23.11.2011 18:25:10
Jajáj,diky moc priatelia za super receptík..tofu je čistá "zverina",neskutočná vec a dost som sa nan v poslednej dobe preorientovala..od gulášovej s tofu,cez čevabčiči po žemlovku..krása
 #3315 VegeJebo   napísal/a 21.11.2011 20:15:21
Diki za fantasticky recept :)
 #3312 anti   napísal/a 20.11.2011 11:55:44
inac, tofu prazenica je uplne genialna popici zranica!!
 #3311 anti   napísal/a 20.11.2011 11:54:37
hmm.. zaujimava varianta. ja to robim bez parkov a namiesto kari pouzivam kurkumu. a tiez to zvyknem trosku podliat vodou, pripadne tam pridat paradajky alebo inu zeleninu
 #3310 UB   napísal/a 19.11.2011 19:04:35
"Po 5,10 minutach ak to vonia a vyzera popiči,mozme podavat"... Konecne kucharka na urovni !
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.07. 15:39
ctib: Přístav zbloudil .. >> (guestbook)
17.07. 12:13
ctib: Zdar a sílu, < .. >> (guestbook)
12.07. 11:36
justus: Fajne reporty, p >> 6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO Banská Bystrica, Farhof (report)
11.07. 18:10
Marc : Adrik see thee-m >> (guestbook)
03.07. 18:25
hedrik: wtf je grand mas >> Baklažán a cícer na indický spôsob (recept)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.84%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[68/25.47%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.12%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[63/23.6%]
Mne varí mama

[48/17.98%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 267

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...