PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 27.4.2019
TOY PIŠTOĽS (SK), SAMORAST (SK), ZOZOO (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FYASCO - KURVA TO JE TLAK / NECH ŽIJE SMRŤ! (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
LAKKA, FORESIGHT, ANCIENT EMBLEM, DNO (13.4.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
TENGRI, 52 HERTZ WHALE, OUR STORIES, the WILDERNESS (30.3.2019, Bratislava, Fuga)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RANA - Nesprávne otázky CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











VEGÁNSKA PRAŽENICA (recept)
Porcia: Porcia pre dvoch, alebo pre jedného hladnejšieho.

Celkom jednoduchý recept, ktorý zaberie minimum času. Vhodné pre lenivých ľudí.

0,2kg tofu – proste jedno balenie (nezáleží na príchuti, ja používam česnekové), 1 cibuľa (aj vreckovku, pre tých ktorí plačú pri krájaní cibule ako napr. ja), kari korenie, soľ, sójové párky (nemusia byť, ale s nimi to je lepšie), olej slnečnicový + môžete použiť aj iné korenia, sladká paprika alebo čili alebo môžete pridať aj česnek, ako chcete.

Na panvicu vylejeme olej (nie veľa!!) a cibuľu, nakrájanú na malilinké kúsočky, opražíme do leskla (pozor na plameň, aby tá cibuľa nesčernela). Tofu zatiaľ rozdrtíme na malinké kúsky, buď rukami alebo vidličkou alebo čím chcete. S rukami to ide rýchlo. K cibuli dáme aj tofu, zvýšime plameň, pomiešame, posolíme a pridáme aj kari korenie (aby to dostalo tú správnu farbu). Ešte raz premiešame a pridáme pokrájaný sójový párok, môžeme aj 2. Odporúčam tie od alfa-bio, sú naj (ak niekto pozná lepšie, dajte vedieť). Občas premiešame. Po 5, niekedy aj 10 minútach, ak to vyzerá a vonia po piči, môžeme podávať s kečupom a chlebom. Dobrú chuť, snáď som aspoň niekomu pomohol.

Tento recept už bol zobrazený 1737 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+S+L+O+B
TEXT:


 #6435 justus grenamatus@gmail.com   napísal/a 16.06.2015 13:43:43
Veľmi chutné a rýchle, odporúčam do toho po tofu hodiť aj rovnako nadrvený karfiol chutí to s ním ešte lepšie
 #4326 Poulet´s stimbi@stimbi.sk www.stimbi.sk  napísal/a 29.07.2012 18:10:59
Pre oživenie je fajn lyžica sójovej omáčky :)
 #3808 veganka101 gahanova@gmail.com   napísal/a 27.02.2012 18:52:54
...ak to vyzera a vonia po piči... Nieto krajšieho popisu.
 #3645 adrik   napísal/a 09.01.2012 02:37:03
http://www.frenky.sk/clanok/731/bezvajecna_prazenica.html
 #3358 anti   napísal/a 27.11.2011 03:29:25
inac, toto jedlo patri k mojim prvym vege(a) jedlam, krtore som si varil.. a s obrovskou laskou si ho spravim aj dnes
 #3357 anti   napísal/a 27.11.2011 03:21:14
viktor, presne preto to podlivam vodou.. neni to take suche potom
 #3355 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 26.11.2011 19:07:57
Popicovka, ale bez toho kecupu mi to pride take suche.. Som videl uz aj prazenice z tofu, ktore boli normalne celistve a stavnate, ale neviem co v tom bolo. Kazdopadne toto je skvela vec! len skoda ze aj napriek tomu ze mam k tomu cerstve paradajky treba ten kecup, aby mi to nepripadalo suche. Ale s kecupom jedna genialita. Miesto sojovych parkov som pouzil mladu cibulku a pridal este majoran.
 #3334 Helena   napísal/a 23.11.2011 18:25:10
Jajáj,diky moc priatelia za super receptík..tofu je čistá "zverina",neskutočná vec a dost som sa nan v poslednej dobe preorientovala..od gulášovej s tofu,cez čevabčiči po žemlovku..krása
 #3315 VegeJebo   napísal/a 21.11.2011 20:15:21
Diki za fantasticky recept :)
 #3312 anti   napísal/a 20.11.2011 11:55:44
inac, tofu prazenica je uplne genialna popici zranica!!
 #3311 anti   napísal/a 20.11.2011 11:54:37
hmm.. zaujimava varianta. ja to robim bez parkov a namiesto kari pouzivam kurkumu. a tiez to zvyknem trosku podliat vodou, pripadne tam pridat paradajky alebo inu zeleninu
 #3310 UB   napísal/a 19.11.2011 19:04:35
"Po 5,10 minutach ak to vonia a vyzera popiči,mozme podavat"... Konecne kucharka na urovni !
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
04.04. 10:52
Igor IQ: @Edúv syn
.. >> 29.3.2019 AUSGEZEICHNET, SMALL TOWN LIFE, SBA, ČISTÁ RYŽA Sereď (report)

26.03. 13:16
Lečslav: level už dávno n >> (novinka)
25.03. 17:23
Twg: ta cena to je me >> (novinka)
25.03. 15:30
kajix: zin za 7e??!! to >> (novinka)
23.03. 17:16
Camel: Toť šmakota riad >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[79/27.43%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.65%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.82%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[73/25.35%]
Mne varí mama

[54/18.75%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...