PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


OPEKAČKY NA ČIERNOM PIVE (recept)
Porcia: Pre dve osoby

Ingrediencie: Sójové opekačky (2ks), cibuľa, cesnak (obr.1), sójofka, olej, kečup, čierne pivo (najlepšie je ŠariŠS, lebo je také hutnejšie ako ostatné) (obr.2), kto ma rad tak aj čilli papričky

Postup: Nakrájame cibuľu na pásiky, cesnak na kolečká a do opekačiek vyrežeme taký klin (obr.3), aby sme do nich mohli dať cesnak a čilli papričky.
Dáme do zapekacej misky a okolo obložíme cibuľu a cesnak (obr.4).
Pridáme kečup, sójofku a polejeme to olejom (ja na toto najradšej používam sézamový olej, lebo v kombinácií s pivom tomu dodá parádnu orieškovú chuť). Celé to potom zalejeme pivom (obr.5) a dáme zapiecť do rúry asi na pol hoďku.
Podávame s chlebíkom a samozrejme s PIVOM!!! a takto to má nakoniec vypadať (obr.6). Dobrú chuť.

Tento recept už bol zobrazený 2334 krát!
 Autor: Pipo
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: 7+W+E+P
TEXT:


 #3846 lukas   napí­sal/a 07.03.2012 00:31:10
inak nie je tá špekačka v strede ešte surová keď sa to dopečie? Lebo mne sa stalo už že som si ju piekol normálne na otvorenom okhi a v strede bola surová :D
 #3845 zayo info@zador.sk zador.sk  napí­sal/a 06.03.2012 21:25:49
wow, super napad, vdaka za publikaciu, uz sa tesime na dalsiu mnamu recept.
 #3683 Bukowski naimko@seznam.cz   napí­sal/a 18.01.2012 11:41:50
už SA MI TO HREJE V TRúBE. BUDE TO šMAKOTA!!
 #3552 Vomit   napí­sal/a 21.12.2011 19:40:44
Hej aj ja som včera vyskúšal, ináč tá zvyšná omáčka, alebo si to nazvite ako chcete, sa ešte dá celkom dobre využiť. Tá, v ktorej robíte tie opekačky
Včera som si varil tento Pipov recept, dnes som na oleji opražil cibuľu, tofu, čili papričku a asi aj česnek. Potom som tam vylial to čo sa zvýšilo zo včera a zahustil s múkou či čo to bolo. Pridal som nejaké korenie, kečup a bola to totálna jeba. Určite to skúste.
 #3547 DééGéé   napí­sal/a 21.12.2011 16:31:10
Vyskúšal som dnes.....celkom fajn....ale veľa chilly tam išlo veľa...
 #3543 Marián   napí­sal/a 20.12.2011 22:54:03
Adrik: Prave, ja som podobne veci uz pocul viackrat (aj co sa vin tyka), ale nikdy mi to nikto nepotvrdil na 100%...preto ma to zaujimalo...
 #3539 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 20.12.2011 12:39:43
Adrik: Hej, "vyzí klih - z plynového měchýře ryb - občas používaný při výrobě piva, v ČR jsou ale povoleny pouze tři ingredience pro výrobu piva (slad, chmel a voda); také používaný při výrobě vína"

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%BD_produkt

xLOLx:
 #3537 xLOLx   napí­sal/a 20.12.2011 10:10:09
boa zase ten Viktor...
 #3536 adrik   napí­sal/a 20.12.2011 08:58:04
Viktor & Mariánko: Ten článok platí tak na niektoré americké pivá, nie tunajšie, myslím, že sa to tu už niekedy veľmi dávno rozoberalo.
 #3534 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 19.12.2011 23:22:29
Wrbo: Vzdy proti nie som, je plno veci ktore podporujem uznavam a mam ich za vzorove. Ale ked sa vyjadrujem iba k veciam ktore ma `jebu`, tak to potom vyzera ze ma jebe vsetko. A ako som uz povedal - to co som pisal nizsie, nemalo nijak nikoho poburit, nemal som byt proti nikomu, nechcel som nikoho nazvat "pseudo-veganom" ani nic podobne.. Len som to sem jebol, aby o tom ludia vedeli. A nemyslim si, ze rozdelujem scenu, a ked to robim, tak ma kludne z klubu vyhodte a hadzte do mna sutre.

Majo: Hej, mam nejake veci poukladane, poposielam. Ale tusim v CZ/SK nic z toho.. No vsak poslem a uvidis.
 #3533 Marián   napí­sal/a 19.12.2011 23:01:49
Viktor: O tom pive mas iba tento clanok, alebo aj nieco ine? Please...ak mas aj ine info, tak mi ho posli na marianko77@azet.sk. Inak v ceskoslovenskom jazyku asi nemas ziadne informacie o tejto teme? Ak nieco ozvi sa...dik :).
 #3532 Wrbo   napí­sal/a 19.12.2011 22:42:30
Viktor, nehnevaj sa namňa, ale čím dlhšie čítam tvoje príspevky, tým mi začínajú pripadať - citujem : "Zrozen proti, vlastne neví ani proč, ale vždy proti"... Začínam mať pocit, že práve takéto veci rozdelujú dovolím si to nazvať scénu... Ale nič proti tebe
Ku receptu: Vyzerá to moc fajn! Keď bude času vyskúšam
 #3526 pan bobor   napí­sal/a 19.12.2011 12:48:18
spravne, bezne CZ/SK leziaky su vegan, skor sa obavam, ze ta kauflandova sojovka mammita nebude kosher :]
 #3521 naveky namosúrený   napí­sal/a 19.12.2011 01:33:32
Myslím že isinglass sa používa len na írske stouty a možno pár pív ešte. Pochybujem že zrovna na šariš, ale možno trepem
 #3520 masskillah   napí­sal/a 18.12.2011 22:47:32
ja chapem ze niekomu moze pripadat divne ze vegan/vegetarian jedava parky/spekacky/klobasy a neviem co len rastlinne ale tak fakt mi to pride skor o tom tvare ako o dakej obsesii masom len v bledomodrom...a co sa tyka toho zdraveho stravovania ked si zoberies ako sa stravuje u nas vacsina populacie tak si myslim ze dve hentake pojebane spekacky za tyzden nikomu fakt neublizia...myslim ze ani kebyze pol mesiaca zerem fritovany falafel ani tak nedobehnem stravovanie bezneho obcana co sa tyka zdravotnej zavadnosti
 #3518 papuc   napí­sal/a 18.12.2011 18:53:01
sychravo sa do matky pici pise s Ypsilonom, uz neviem kolky krat, jake nervy mi to robi :D
 #3517 Samomluva   napí­sal/a 18.12.2011 16:42:56
zase..
 #3516 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 18.12.2011 15:54:55
A este ma napadlo, samozrejme neberte to vazne ako rypanie, ani nic.. Kazdy je vegetarian/vegan do inej miery, ale viem, ze pivo urcite veganske a ani vegetarianske nie je. Minimalne kvoli isinglassu, viac na http://beeradvocate.com/articles/279 . Neberte to ako podjeb.. Iba ma to napadlo a mozno o tom vela ludi (vegetarianov/veganov) nevie, tak by ich to mohlo zaujimat.

Ked to niekoho zaujalo, tak sa ozvite, podiskutujem rad, ale iba na urovni, kedy sa nebudeme navzajom osocovat a urazat. Dik.
 #3515 Vecne nespokojny Viktor   napí­sal/a 18.12.2011 15:48:25
Ja tieto sojove parky (okrem alfabio, aj tie hadam raz za mesiac) a vsetky sojove salamy a spekacky nejak nemusim, pride mi to dost jebnute a ani mi to vobec nechuti. Co to obsahuje som nestudoval ale nemylsim si ze to bude celkom zdrave vo velkom mnozstve. A to som vegan. Za kazdu cenu hladat veci, ktore sa podobaju na maso a pritom to ma absolutne inu chut... Ked si clovek uvedomi kolko sialene zdravej a fajnej zeleniny a strukovin existuje, neni dovod jest toto. Ale zas to bude vyzerat ze iba rypem.. Tak serte na mna a uzite si jedlo, ci uz chutne alebo nechutne, zdrave alebo nezdrave. Hlavne nech je veg(etari)anske A nehadajte sa stale, ked je vonku tak sichravo, chodte radsej objimat stromy, mne to pomaha.
 #3514 vokad   napí­sal/a 18.12.2011 15:12:51
to je snad jedno ako sa to vola, nie? ma to taky nazov koli tomu, ze sa to na spekacku podoba tvarom, co to maju volat sojove valceky aby si bol spokojny?
 #3499 šersc   napí­sal/a 16.12.2011 16:47:21
a myslel som, že sa stravuje natural.. ale asi tiez kokotina
 #3498 šersc   napí­sal/a 16.12.2011 16:45:54
myslim že tie sojove opekačky ale možno sa mýlim. ja len nechapem prečo ked nie niekto vegan, pojeda tie kokotiny, ktore su normalne z masa alebo vajec, len vegan ich ma upravene zo soje. Inač soju mam rad ale ne v hentom prípade.
 #3496 michalko   napí­sal/a 16.12.2011 16:21:13
šersc a co je na tom nezdravé?
 #3480 šersc   napí­sal/a 16.12.2011 12:38:32
a ja som si myslel, že vegáni sa snažia žiť zdravo. Asi som si zle myslel
 #3471 michalko   napí­sal/a 16.12.2011 00:41:55
Product placement na punkovom servere :D
 #3459 pipo   napí­sal/a 15.12.2011 17:11:47
nevim asi na 200 ja mam doma len plyňak
 #3458 lukas   napí­sal/a 15.12.2011 15:18:39
na koľko cca stupňov má byť rúra?
 #3457 Spikey   napí­sal/a 15.12.2011 15:07:21
A je to tu Urcite skusim
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com