PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 29.6.2018
SUBHUMANS (UK), OBSCENE REVENGE (Taliansko), ZEMĚŽLUČ (CZ)

Vsetín, Vesmír


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ZINTAER #3
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CONCUSSA, RISPOSTA, SYSTEMIC DAMAGE (2.6.2018, Vranov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
3. DIY zine fest (25 - 26.5.2018, Olomouc, SF mini)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DISCLOSE / SANCTUS IUDA 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bieda ducha #5 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











STROGANOV ZO SÍROVCA (recept)
Porcia: 3 - 4?

Keďže konečne začala hubárska sezóna a vonku zase prší, tak ma napadlo dať tu hubový recept, ktorý som teraz vyskúšal. Samozrejme, že najlepšia huba je bedľa, vyprážané sú lepšie ako rezne, to mi nevyhovorí žiaden mäsožráč. Ale les skrýva aj iné dobroty. Napríklad sírovec (sírovecobyčajný Laetiporus sulphureus). To je taká žlto-oranžová sranda, ktorá rastie na pňoch starých stromov. Doteraz som ani ja nezbieral drevokazné huby, ale toto je naozaj dobrota. Pozor ale! Zbierajú sa len mladé plodnice, keď ešte žiaria peknými sýtymi farbami a na dotyk sú mäkké ako syr. Staré kusy s nevýraznymi farbami a so štruktúrou spráchnivelého dreva sú už v kuchyni nepoužiteľné. Takže hor sa do lesa!



Mladý sírovec pokrájame na tenké plátky a dáme variť do vody s vegetou asi na pol hodinu. Ak sa ti už zdá mäkký, dáme ho po vychladnuté marinádovať do misky. Ak máš malý kus alebo si hladoš, kľudne tam hoď aj jedno tofu. Na marinádu (pomer asi ku kilovému sírovcu) použijeme asi pol litra kečup, jedno 350 gramové balenie horčice (plnotučnej, ale na chuť dávam aj zopár lyžičiek kremžskej alebo dijónskej), sójovú omáčku a peper. Proste nech je všetko pekne namočené v omáčke. Necháme v chladničke kľudne aj dve hodinky. Do hrnca nakrájame cibuľu na malé kúsky a orestujeme ju na oleji (najlepšie tekvicovom). Keď cibuľa chytí farbu, do hrnca vylejeme marinádu aj s hubami a miešame. Treba dávať pozor, aby nám to neprihorelo, takže bez obáv do toho všetkého ešte pridaj olej, sójovku a aj trochu prevarenej vody. Takto miešame ešte asi 15 - 20 minút, až vznikne fajná omáčka a uvarený sírovec začne pripomínať kuracie mäso (bez srandy, žiadna guma alebo sliz). Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom. Nabudúce ďalšia sranda menom pečeňovec dubový.


Tento recept už bol zobrazený 721 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento recept ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+T+R+E
TEXT:


 #6658 michalko   napísal/a 19.01.2016 21:17:50
hmm sírovec som vždy chcel vyskúšať, ale nikdy si niesom istý či to je ono, keďže tiež drevokazné nezbieram (okrem judášových úch) vypadá to fajn ... ale adrik prečo sakra také luxusné ingredience ako vegeta a kečup :)
 #6656 Sajmon   napísal/a 19.01.2016 19:32:13
bedľa je fajn, ale vatovec v trojobale je fantázia...
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.06. 23:37
Info: Zdarec akcia na >> (guestbook)
11.06. 20:06
KAZOSTROJ: Potvrdzujem že z >> TRUE REASON - Bez strachu CD (recenzia)
09.06. 17:48
analcrust: Ahoj budes ju ma >> (novinka)
07.06. 22:49
amerika: potraviny mix to .. >> 17.5.2018 SMALL TOWN LIFE, 52 HERTZ WHALE, LIFE IN VACUUM Bratislava, garáže pod Prístavným mostom (report)
07.06. 18:23
potraviny mix: ja tam ten mix n >> 17.5.2018 SMALL TOWN LIFE, 52 HERTZ WHALE, LIFE IN VACUUM Bratislava, garáže pod Prístavným mostom (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[204/91.48%]
Má!

[11/4.93%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.45%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.14%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 223

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...