Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


30.4.2011 ILÚZIA, MACGYVER, LA FRACTION; Brno, Favál

Autor: Lukáš | Počet videní: 1655


„Je to TU! Je to TU!“, toto som si v duchu vrieskal, keď mi Danka s Aďom asi dva mesiace pred koncertom LA FRACTION oznamujú, že táto dotyčná kapela bude hrať v Brne! Zimomriavky prešli po chrbte a oči sa mi rozjasneli, tep stúpol. Veľká nádej že ich uvidím po tak dlhom očakávaní. LA FRACTION milujem kvôli ich parádnym textom, nadupanej melodickej muzike a koniec koncov i kvôli charizmatickej speváčke s úplne orgazmickým hlasom. Túto kapelu kladiem na môj rebríček top s kapelou NONCONFORMIST. Za pár hodín mi píše Flipper z kapely MAC GYVER, že budú hrať ako pred kapela LA FRACTION, takže o to väčšia radosť, a keď som sa dozvedel, že do tretice tento koncert spestrí kapela ILÚZIA .. tak mi padala sánka, srdce bušilo a vravím si, že „toto bude jeden z mojích koncertov roka“.
Spomeniem, že LA FRACTION hrali naposledy na východe Slovenska pred desiatimi rokmi, a to zhodou náhod vedľa mojho domu v Trebišove.Vtedy to bola éra Paťa Ďurišina z kapely ATTITUDE (on ten koncert organizoval, bolo to turné, vtedy hrali v štyroch slovenských mestách, Blava, Žilina, Malacky a Terebeš). Podľa spovedí veteránov, dodnes je to ich jeden z naj. punkový zážitok. Plagát z tohto koncert mi visí na stene.
Takže čas ubiehal a 30 apríl sa blížil. Naškrabal som dáke pesos na cestu, na chlast. Tešil som sa kopec ľudí Brňákov, ľudí z Vranova, čo tam mali byť, z Trebišova a z Košíc. Veril som že tam bude plnka, predsá hrá La Fraction!!!

Takže napokon deň Dé prišiel. Večer pred koncertom mi ešte náladu zvýšili naší hokejisti výhrou nad Slovínskom, takže som zaspával sladko. Budík na štvrtú ráno. Zatváram oči ani som sa nenazdal a už brinká zvonček (to ma pojeb,tak skoro?????) je štyri hodín ráno a ja idem. Na stanicu to mám asi pol hodiny pešo. Slnko ešte spí a cestou po parku ma sprevádzajú spevy drozdov. Čaká ma dlhý deň... nastupujem na buss do Sečoviec a potom prestupujem do Košíc.
V Košiciach kupujem horalky a Sulinku (pre prípad núdze,sposobenej alkoholom).
Tak ako na koncert som sa tešil i na cestu.Veď predsa prechádzam celým Slovenskom.Tak o 7mej štartujem.
Slnko už praží a my stojíme Doslova všade!!! Ale mne to nevadí. Slovensko je krásne a ja ho milujem. Prechádzame pozdĺž Slovenským Rudohorím. Krásna príroda .. cestou si zapisujem dediny a mestečka, ktoré chcem navštíviť.
Neustále pozerám na hodinky, kedy už budem v Brne!!! Skoro po 11tich hodinách a po troch prestupoch dorážam do Brna (17:00). Som dét, proste naozaj dét. Cesta ma vyšťavila ... smerujem do mesta a rovno na Fával ...
Pri vstupe je už skupina pankáčov prevažne Slovákov zo Žiliny. Dostávam pásku na ruku a idem za bar po vytúžený zlatý mok. Stretávam Vagoša z MAC GYVER, prehodíme pár slov. Hodinu a pol pred koncíkom tam bolo už celkom slušná návštevnosť...

Postupne sa to tam začalo napĺňať, počujem prevažne slovenčinu hahaha :-D
No ja sa neskutočne teším kedy to začne. Prichádzaju kamošky z Vranova a ako náhodu i Trebišovčanov .. jéééés tak si vravím, že “toto bude párty“..:) vychádzame von a kopeme slovenskú tequilu (borovičku) ... Pod eufóriou borovičky a kopec veselých ľudí zabúdam, že koncert začína ... Teda vopred sa ospravedlňujem kapele a fanúšikom kapely THALIDOMIDE, (nestihol som Vás).Vchádzam do dejstva a mám problém sa pohybovať, proste mrtka ľudí!!! V tom čase už šteluje nástroje kapela ILÚZIA a prvé akordy a noty huslí ma dostávajú do tranzu ... kolotoč začal. ILÚZIA to riadne odpalkovala. Charizmatická hustlistka, vysmiatí a plní elánu gitaristi a spevák ... proste paráda. Konečne Vidím ILÚZIU!!! Fantastické texty, toto je punk čo mne sedí!!! Členovia si to parádne užívali, ľudia sa bavili, jasali proste krása!! Slovenčina pre Čechov je tak presne krásna ako pre nás francúština. Takže pre Čechov v ten večer bol dva krát krajší koncert .. hahaha :D a v podaní speváčky z Ilúzie to bolo naozaj zážitok. Škoda,že nepoznám členov osobne.
Po skončení som sa otrepal z orgazmu a hneď chytám ďalší nastupuje MAC GYVER (doslova a do písmena PUNK jak BRNO) chlapci hrajú len občas, takže ich vystúpenie je výnimočné. Prvé tóny a mne padá sánka. Nadupaný punk s chytľavími textami. Pogo začalo, ľudia sa bavia. Dokonca zahrali i cover od RAMONES, ale ani za piču si nespomeniem názov tej pieste. Túto kapelu majú Brňáci veľmi radi, sú to skvelí chlapci v zostave Flipper from Terebeš, Vagoš, Podes (aktivista jak sviňa), jój a basáka nepoznám. Po odohratí ešte Podes pozval ľudí a informoval ich o nedeľňajšej blokáde proti náckom. Ssi po pol hoďke aj niečo končia ... Frasa tak skoro??? .. no nič, idem sa schladiť borievkou... predieram sa davom a do nosa mi udiera parádna vôňa robi mäsa a zeleniny. Prídem ku chlapcom a za almužnu mi jeden vega hambáč podarovali. Mňáám!
Trocha prestávky a okamžite si idem obsadiť miesto aby som videl moju srdcovku LA FRACTION!.. Prvé tóny vyšli z reprákov až o pol jednej dosť neskoro, ale predsa sála Fávalu sa zaplnila a začalo to. Hlas speváčky Magali mi vošiel pod kožu a chlpy stáli v pozore!! Počujem ich a myslím,že sa mi podlamovali nohy ... Pecky ako „Help yourself“, „Le temps qu passe,qu´un“ a tak ďalej nesmeli chýbať... Zimomriavky a pot ma prešiel. To čo dokazovali LA FRACTION nemôžem ani poriadne okomenotvať. Energia, veselosť, úsmev toto je LA FRACTION .. po každej doslova hitovke celá sála zaburácala, ľudia vrieskali, tlieskali pogovali... Francúština je fakt erotický jazyk...
„Ja vidím LA FRACTION“, vravím nech neprestanú, nech ešte hrajú, ale čas sa krátil a i oni asi po hoďke skončili... proste zážitok jak sviňa. Vychádzam von sa schladiť, okolo mňa sa obšmietajú členovia LA FRACTION a ja si vyčítam, prečo som tak opitý a neviem poriadne angličtinu, tak som sa zmohol aspoň na fotku so speváčou, ale upozorňovala ma žiaden Myspace a Frasbuk.. (budem to rešpektovať) bolo dosť neskoro a ľudia odchádzali, ja som ešte s samozrejem pil ďalej, no nie?... bolo tam plno zaujímavých ľudí, mám nové kontakty... Tak ako som prvý prišiel, tak som aj o 3tej odišiel a možem povedať, že posledný na byt ku kamošom. Na dobrú noc sme si dali po vodke a o 4tej som drichmal ako snehulienka... Budíček o 7mej frasa a zasa strastiplná cesta.. Prechádzam Brnom a o už ráno na mňa čumia holé hlavy, ktoré sa potulujú po meste. Rýchlo zdrhám preč. Sadám na bus o 9tej a smer Košice!!..
Zrazu to všetko tak rýchlo zbehlo, ani som sa nenazdal a bolo po koncerte. Vravím si, že paráda zážitok, kapely fantastické, skvelá atmosféra a hlavne veľký význam tejto akcie. Na podporu Protestfestu ktorí bude Brne.Veľká chvála chlapcom, ktorí riešia tieto veci, organizujú koncerty, besedy .. a plno akcií, taktiež Pavlovi z PHR, ľudí z Vegalité a kopec aktívistov, ktorí sa zapájajú do organizovania.
Brno to také české Košice sú!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 4+V+B

Správa:

#2808 hoho napí­sal/a: 28.05.2011 15:08:33

Tak dik

#2794 pavel phr napí­sal/a: 23.05.2011 22:55:30

já jim kupoval letenky, vím vím neřeknu

#2792 hoho napí­sal/a: 20.05.2011 00:13:21

Zdarec jo byl to nadhernej koncik. Jenom otazecka nevis kolik je holkam(Magali, Thierry) let?

#2758 Lubo @ napí­sal/a: 09.05.2011 13:01:03

Odporucam vsetkym, ktorym sa paci LaFraction aj ELEKTRODUENDES z Barcelony. Vynikajuci melodicky punk/HC, m/z vokal a politicke texty. Stoji za stiahnutie. Mozem upnut tri albumy.

#2754 Katy napí­sal/a: 07.05.2011 13:20:06

Pekne povedane, a tí čo neboli môžu ľutovať :)

#2753 pavel phr napí­sal/a: 07.05.2011 13:05:40

sem v šoku že někdo na netu umí psát i něco jinýho než nenávistný komentáře, totální respekt

#2752 Hellen napí­sal/a: 07.05.2011 11:30:45

sumny report luky, presne si to vystihol

#2750 Lukáš @ napí­sal/a: 06.05.2011 13:13:13

no pri La Fraction cítim presne také pozitívne pocity ako keď si pustím platňu od NONCONFORMIST...
tieto kapely majú dosť spoločné.A keď Nonconformst som nestihol,tak La Fraction si predsa nenechám újsť! :) dík pípls

#2749 denes napí­sal/a: 06.05.2011 12:59:32

vyborny report,vyborny koncert a ceskymi kosicami je praha:)

#2745 Balki napí­sal/a: 05.05.2011 09:28:02

Dobre si to napisal, taky pribehovy styl, super :)

#2744 Sajmon napí­sal/a: 04.05.2011 23:37:40

antitalent: tiež som si našiel nejaké veci od nich a veľmi príjemný punk, ten hlas je úžasný...:)...naposledy ma takto z klasického punku zaujali nórski Haerverk...

#2743 antitalent napí­sal/a: 04.05.2011 22:47:02

paradny pozitivny report, la fraction som chcel odignorovat, ale koli tomuto reportu som si to postil a fakt velmi lutujem, ze sa to ku mne nedostalo skor! paradna kapela, u mna objav roka

#2742 Sajmon napí­sal/a: 04.05.2011 22:17:09

pekný report človeče, najviac sa mi páči tvoje nadšenie pre scénu... tak to má byť...:)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)