Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


8.10.2011 T.R.A.N.Z., DISENT, ADACTA, ALEA IACTA EST; Bánov

Autor: Radim | Počet videní: 1171


Žiaľ, leto je definitívne za nami, no hlavy nevešajme, otvára sa nám zimná sezóna plná vyborných koncertov a klubovo-krčmových akcií. A lepší štart sme si dopriať ani nemohli. Hošani z Bánova nám opäť ukuchtili vybornú porciu pravej sekanice. Takže k Capovi sa dotrmácame okolo tej ôsmej večer. A ja si to okamžite mierim k barovému pultu. Pomaly, ale isto sa to tu začína plniť prvými záujemcami. Návštevosť je opäť viac než uspokojivá. Hold, opäť sa mi potvrdilo to, čo si myslím už dávno. Malé dedinky sú pre hardcorové akcie živnou pôdou. Kto si myslí opak, nech zavíta na Kesu. Heh. Otváranie ceremoniálu má na starosti hc- punkové trio z Hurbanova, T.R.A.N.Z.. Inak starí lišiaci, ktorí už dlhé roky organizujú kvalitné koncerty u nich doma. Kesanom a spol. predviedli jednoduchý, no premňa veľmi autentický a uprimný hc-punk s poriadne nasratým vokálom. Trochu mi to pripomína už neexistujúcu kapelu DIES IRAE zo Žiliny. V hľadisku registrujem prvé náznaky poga a hlavne punkovejšie orientované publikum si prichádza na svoje. Chlapci by si každopádne zalúžili hrávať častejšie a hádam sa im podarí zdolať s kapelou aj nejaké väčšie vzdialenosti. Držím palec. Prichádzajú domáci majstri remesla DISENT, ktorí sú konečne doplnení basou. O tú sa postaral Ivan z predošej kapely. No ty kokot, ako vedel som, že majú silný potenciál ale takýto bordel som nečakal. Fakt veľmi popiči zahratý fast-crust, power violence pre najotrleších! Tí alkoholom podgurážení smelo moshujú, zdvíhajú, tí triezvejší aspoň uznanlivo prikyvujú hlavami. Spokojnosť na všetkých frontoch. ADACTU zrejme netreba nikomu predstavovať. A opäť predviedli excelentný výkon. Videl som ich už mnohokrát, ale stále ma ešte neprestali baviť. Snáď jediný rozdiel bol v tom, že som si omnoho viac vychutnal nové vály z ich posledného počinu, ktorý mám už dokonale napočúvaný z predu aj zo zadu. Odzneli pecky ako "Amen", "9 hráčov", či "Posadnutosť" ale neboli opomenuté ani staršie veci ako "Niečo sa stalo", "Bludný kruh", "Tiene minulosti" či "Otrok vrahom". Výkon kapely výborný a už aj tak dosť nažhavené publikum im nezostáva nič dlžné. No a záver si pre nás prichystali grinderi z Galanty. ALEA IACTA EST je tiež kapela, ktorú sledujem už nejaký ten piatok. A naďalej ostali verní svojmu nekompromisnému grindu. Akurát ma mrzelo, že tentokrát hrali bez basy. Chalani zahrali famózne a na počudovnie ani vyčerpané publikum nepoľavilo. A prekvapením bola premňa nečakane výrazná pohybovka speváka Atillu. Na ktorej evidentne zapracoval, alebo to bude tými kořalkami??? Heheheh. Každopádne sa jedná sa o vydarenú akciu, kde sa tu zgrupla naozaj pestrá zmes zo Šaľe, Galanty, Zámkov, Šurian, Serede atď. Takže ďalší dôkaz toho, že koncerty ľudia chcú a že ten punk hádam ešte v našich končinách nechcípol. Na záver ešte veľká vďaka chalanom za organizáciu a zároveň dúfam, že Infest 3 na seba nenechá dlho čakať.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 7+Y+5

Správa:

#3224 Bukowki @ napí­sal/a: 19.10.2011 20:58:20

#3223 Bukowki @ napí­sal/a: 19.10.2011 20:57:33

Nevyhováraj sa! :D

#3222 tibor napí­sal/a: 19.10.2011 20:37:17

chel som sem ist len som nemal odvoz

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)