Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


28.10.2011 PROCES OF DECAY, HIROSHIMA NIGHTMARE; Spišská nová ves, Interactiv

Autor: Adrik | Počet videní: 780


Už neraz sa ma niekto pýtal, ako je možné, že sa po každom koncerte niekde zamotám alebo sa niečo sa dokurví, a tak je stále o čom písať. Rozmýšľal som nad tým a vážne už dávno nebol žiaden koncert, že by koncert bol len o kapelách, šli sme po ňom rovno domov a o 11 posteľ a šichta, koniec dňa. Avšak predvčerom sme takýto koncert absolvovali (SCHLITZ z Rumunska a QUARTIER LIBRE z Francúzska v košickom Collosseu), 5 platiacich, koncert skončil o 10 a hajdy domov. Kto nebol, môže ľutovať. No o tomto koncerte som vôbec písať nechcel, len som odbočil, že aj takéto koncerty existujú.
Marek sa rozhodol opäť niečo zorganizovať, a tak vo svojej kancelárií priklepol pomoc dvom juhočeským kapelám PROCESS OF DECAY a HIROSHIMA NIGHTMARE, ktoré mali cestu okolo. Piatok a obe so speváčkami, to len pridáva plusy. Aj keď u nás neznáme mladé kapely (čo je u nás známe???), ale prečo si nespraviť výlet. Tento postup odporúčam aj ostatným, ktorí stále len nadávajú, že sa nikde nič nedeje, a preto musia chodiť do krčiem. Viem, že všetky tie vstupné sú kurevsky drahé /dnes až 1.50!/ za čo by si chlastal?
Z Košíc ideme až traja, najprv nasadneme na osobák, ale v momente ešte na stanici prestupujeme na rýchlik. Cesta klasika až kým nestojí vlak nejak dlho v Markušovciach. Prichádza teta štikmajsterka a oznamuje nám, že sa pred nami vykoľajil nákladný vlak a že to môže trvať hodinu aj viac, kým dajú všetko do poriadku. Vystupujeme a ideme skúsiť stopa. Toľko ľudí a aút si Markušovce určite nepamätajú ani zo svadby miestneho richtára. Za niekoľko minút nám zastavuje týpek, ktorý tiež prišiel pre priateľku a vyhadzuje nás na želeničnej stanici. Tu sa k nám mala pripojiť ďalšia časť výpravy, ale vlaky vraj stoja aj opačným smerom. Takže máme čas na bagetu (skrytá reklama) a ideme do klubu. Nová koncertná lokalita Interactiv club sa nachádza až na konci hlavnej (celkom pekná, vzdialene podobná prešovskej). Prichádza po nás Marek a nesie nás do zamrežovanej herne. Koberce, LCDčka na stenách, slušný podnik, dnes to bude zaujímavé. Dávame pejvo a prichádzajú kapely. Účasť je klasická na Spišskú novú ves, nejakých 30 falátov, z toho len nás mimovešanov je len 5. Prví to rozkladajú PROCESS OF DECAY. Občasne crust, metal alebo hard core, občasne mix všetkého naraz. V pohodičke. Ľudia asi čakali čosi iné, v polkruhu len čumia. Nerozprúdil ich speváčkin krikľavý hlas. Krátky, ale celkom v pohode set. Zato HIROSHIMA NIGHTMARE sa mi viac vryli do pamäte. Možno aj tým, že majú dve skladby na kompilačke Posloucháte Jižní Čechy a celé demo sa dá vypočuť na bandzone. Hold, nahrávka robí svoje. Dve gitary, mužský a ženský spevy, tvrdší hard core punk s pomalšími pasážami, neviem k čomu to mám prirovnať, mal si tam byť. Sem tam sa potkne aj niekto s pivom, ale ináč opäť žiadna tančená choreografia. Čo už. Naj song určite "Hiroshima"! Len ja som cítil kúsok trémy pri oboch kapelách? Ale to nevadí. Nie sú speváčky z oboch kapiel sestry? Na nový rok chystajú split LP, tak si ho niekde odchyť.
Po koncerte učíme kapelu na slovenskú tequilu, spať ideme k Marekovi (po tristoosemnásty krát vďaka) a ráno osobákom domov. Fajný piatok.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 6+W+U

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)