Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


2.8.2013 AS WE WERE, BOILING POINT, COKE BUST, BETWEEN EARTH & SKY; Žilina, Bullwar

Autor: Fog | Počet videní: 1317


COKE BUST patrí u mňa medzi to najlepšie, čo momentálne HC scéna ponúka. Zaregistroval som, že mali potvrdený koncert na Fluff feste a tak som čekoval ich official page, či nebooknu aj nejaký slovenský dátum, keď už sú tak blízko. Nič tam nebolo a musím si nasypať popol na hlavu, nejako som to nedosledoval. Len pár dní pred koncertom som sa o ňom dozvedel. Prsty v tom mala známa postavička Janči (7 MINÚT STRACHU, ex I.P.), ktorý dokonca zorganizoval celé auto a keďže som mal možnosť prespať u "svokry" v ZV tak po x rokoch som nešiel na koncert ako šofér. Celé na parádu. Díky, pane!

Koncerty v Žiline som zažil jedine ako člen kapely, ako fanúšik som tu bol tuším naposledy, keď som mal 16 rokov na NAPALM DEATH. Každopádne akcie boli vždy top, ľudia v pohode a v Žiline kopec friendov a známych, ktorých vždy rád vidím. Dostal som navyše info, že Bulwar je veľký ako obývačka. Keď k tomu pripočítam set, ktorý ma mal čakať, vedel som, že pôjde o jednu z top HC akcií roka. Takže som bol naladený už od momentu, kedy som vedel, že tam idem. Čo bolo asi 10 minút na to, ako som zistil, že niekde poblíž budú hrať COKE BUST!

Prichádzam do ZV, parkujem, vykladám veci na byte, jem, volám, kráčam, čakám, nastupujem. Cesta beží fajn, len je teplo ako v piči a mne sa nedá okno otvoriť. Nevadí, priebežne vetráme a je to ešte znesiteľné. Po ceste musí Janči zastať závislákom na jednu intoxikáciu a nejaké piss pauzy. Inak dorážame v peknom čase, rýchlo sme našli pľac na parkovanie a v klube sme po pár metroch. Idem si ho obzrieť a pri prvom pohľade mi je jasné, že dnes to bude peklo. Zdravím kopec ľudí, debatíme a zisťujem, že je úplne v pohode fajčiť trafku aj v podchode do klubu. S úsmevom na perách intoxikujem opäť.

Prichádza veľké plus: vyvolávač, ktorý prešiel vonkajším davom a oznámil začatie gigu. Pecka! Idem pozrieť prvú kapelu. Ide o AS WE WERE z USA, ktorí sa tu podľa mojich info objavili na poslednú chvíľu a gig im zrejme dohadzoval Dominik z Trenčína (DOWNSTREAM). Išlo o melodickejšiu odnož HC. Ja mám radšej túto muziku pekne od podlahy a melodické momenty vyhľadávam skôr v inej muzike, než HC. Zahrali však s nasadením, bolo to pestré, aj keď miestami troška natiahnuté. Intenzitu setu kazili dlhé preslovy medzi songami a ťažko čitateľný zvuk, lebo chalani troška prepálili aparáty. Celkovo však vyvážený set, na ktorý sa dalo pozerať a kto je fanúšikom obdobných vecí, určite bol spokojný.

BOILING POINT po nich už bolo iné kakao. Táto skate štvorica to na domácej pôde roztočila vo veľkom. Presný opak. Žiadne vychytávky, melodické vyhrávky či naťahovacie momenty. Len čistý thrashpunkový rozjeb! Naplieskali do nás songy ako zo starších vecí, tak z nového materiálu, ktorý si vydali sami ako 7" pod značkou Analog freaks. Navyše znalý miestnych pomerov si aparáty nastavili tak, že mali v ten večer rozhodne najčitateľnejší zvuk. V "obývačke" sa to pri ich sete začalo napriek malému priestoru poriadne hýbať. Vzduch hustol a pot sa paril a potom padal zo stropu späť na naše hlavy. Výborný set: intenzívny, nadupaný, nekompromisný! Čistý masaker!

Nasleduje COKE BUST, tak sa bežím vonka vyvetrať a rovno ubaliť. Sledujem túto kapelu od Obscenu 2012, kedy hrali predposlední, ale totálne to tam naložili a pre mňa boli jedna z top vecí na celom feste! V klube tejto veľkosti som očakával intenzitu ako sviňa a tak napäto čakám, kedy to konečne príde. Po pár minútach to táto Washington DC štvorica otvára vo veľkom. Pred kapelou (keďže nie je žiadne pódium, yeah) to začína vrieť a naisto sa pridávam. COKE BUST do nás jebú jednú pecku za druhou, prechádzajú nahrávkami "Lines in sand", EPčkami "Degradation" a "Fuck bar culture" ako aj splitkom s VACCINE. Takisto prebehnú novými vecami z novej LP "Confined". Kapela ani na chvíľu nepoľaví, hustí, čo sa do nás vojde a absolútne svoj set ničím nebrzdí. Je to jeden veľký energetický tlak, jeden poriadny veľký výprask. Celý set sa hýbem, okolo mňa peklo, ľudia moshujú o život. Kolobeh pot-výpary-pot je späť. Ak to BOILING POINT priviedli do varu, COKE BUST tomu tlakom odtrhli dekel! Ako som čakal, jeden z top HC setov tohto roka!

Poslední si berú slovo BETWEEN EARTH & SKY, newschool melodic HC, v ktorom hrajú už postaršie tváre. Spoznávam jedine Grega, speváka z TRIAL, ktorý je vokalistom aj tu. Ako som spomenul vyššie, v rámci tohto žánru mám radšej priamejšie veci, ale ich set ma celkom bavil a bol pestrý, vyhratejší a muzikálnejší ako AS WE WERE. Greg každú pauzu využil na preslovy k publiku, ktoré boli napriek svojmu pozitívnemu odkazu, podľa mňa dosť dlhé. Pracuje ako motivačný rečník a tak tomu aj troška chápem, no myslím si, že v rámci show je lepšie využiť viac času na samotné hranie a zhrnúť pointu odkazu do kratšieho času. Ako človek, ktorý pracuje so slovami, by to rozhodne vedel. Každopádne BETWEEN EARTH & SKY boli vcelku fajn a príjemne zakončili tento výdatný večer.

Je po koncerte, zarosený a zaparený beriem od Nicktape-a z COKE BUST nový dvanásťpalec a prehodím pár slov. Po ceste ešte beriem novú 7“ BOILING POINT, ďakujem za gig, dohadujem pre nich pozvanie na jeseň do LC a lúčim sa s každým, koho som ešte vychytil. Koho som už minul, mea culpa. V dverách ešte pár slov s Chrisom a smerujeme k autu. Tam si dávame posledný cestovný joint, nech sú zákruty psychadelické.

Cesta je naozaj zaujímavá, vyklepe nás panelovka, cez Šturec to Janči dáva ako pán a mňa z každého kríku sleduje imaginárny jeleň. Debatíme, kým zvyšok nepospí. Pred ZV klipkajú oči aj mne, nakoniec to však bez spánku úspešne dobúcham do vchodu, do bytu a aj do postele.

Celý koncert spáchali a zorganizovali chalani z BOILING POINT. Patrí im veľká vďaka, že sem dotiahli takéto veci, špeciálne COKE BUST! Organizačne to bolo úplne super. Napriek malému pľacu bolo miesto pre ľudí, pre distrá, pre bavku. Všimol som si, že chalani na večer poctivo dohliadali, ale hlavne sa tiež bavili vo veľkom. Celá atmosféra tam bola rodinná, komunitná, z ľudí bolo cítiť spoločný feeling. Cítil som sa tam mimoriadne príjemne a uvoľnene. Super klubík, super ľudia, super bavka! Naisto celé dobre!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 8+L+V

Správa:

#5456 fog napí­sal/a: 05.09.2013 14:51:47

ano, prepac XwarriorX ale preslovy mi prisli dlhe...urcite patria k HC/grind scene to je jasne, ale set kapely straca energiu a gradaciu, ak je neustale zastaveny preslovom, ktory sa da namiesto 5 minut zhrnut do 30 sekund.minimalne pre mna...a masskillah, ja dakujem vam ze ste to sem dotiahli...COKE BUST v klube...co viac chiet od zivota! este som nepisal mail ohladne koncertu v LC ale urcite by som chcel BOILING POINT v novembri tu!!!

#5431 masskillah napí­sal/a: 20.08.2013 21:09:05

ďakujem za skvelý report Fog. Tento koncert stál dosť veľa úsilia, ale vďaka takým ako ty sa to fakt oplatilo.

#5399 zlocinec napí­sal/a: 12.08.2013 07:12:23

tiez mam obcas prihovor pred songom ale je divne ked do skladby spevak stihne vlozit temu do tych styroch minut a preslov je dlhsi jak samotna skladba. ja nemam nic proti prihovorom ale pri AWW to bolo na moj vkus tiez prepisknute v niektorych pripadoch. prihliadnut na to ze hrali v trencine ukrutansky dlho (aj ked to bolo mozno kvoli tym zvukovym prob.)

#5398 XwarriorX napí­sal/a: 08.08.2013 23:02:25

"Intenzitu setu kazili dlhé preslovy medzi songami"
dafuck?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)