Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


10.11.2017 KONTRA, TRAUMA 84, TRI GROŠE, PIVNICA; Banská Bystrica, Kaktus

Autor: Wrbo | Počet videní: 1039


Hodoštiak je malý (dajme tomu) klubový festival, ktorý už po 13 krát organizovala bystrická kapelka PIVNICA. Myslím si, že keď sa už nejaké roky pohybuješ po tejto pôde, určite si už o túto informáciu niekde zavadil/a. Tento ročník bol výnimočný v tom, že sa jednalo o posledný. Pýtate sa prečo? Viem, ale nepoviem hehe! Uvidíme nakoľko sa plány, ktoré ľudia okolo kapely kujú vydaria o rok! Po dlhšom čase som sa rozhodol, že dnešný deň bude v znamení "Ja som Jánošík, kto je viac?", lebo na mojich posledných sXe koncertoch v Bosorke, ktoré som absolvoval ako šofér, som si povedal, že už viem, prečo sú strejdeč decká permanentne nasrané a nenávidia hlavne blabotajúcich alkozombies :-). Takže som išiel podľa predlohy "Nemôžeš nad nimi vyhrať? Pridaj sa k nim!" Treba ešte poznamenať pár podstatných zmien oproti minulým ročníkom. Prvá - výber klubu. Prečo sa koncert nerieši v Tartarose, to tu hádam nemusím vysvetlovať (myslím, že pri každom jednom reporte z tejto akcie som sa povylieval dostatočne). Posledné roky sa táto akcia odohrávala v klube 77. Žiaľ majiteľ, aj napriek tomu, že sa minulý rok zaprisahal, že Zóna a už nikdy v jeho klube nevystúpi, svojho slova nedodržal a v septembri tam táto pochybná kapela skutočne zahrala (včera som si listoval ich kapelným guestbookom a tam sa Koňýk vyjadruje ku kauze Obluda, že tam Rogel šiel len tak na pivko a tam ho napadli miestni antifáci, že sa chudák len bránil :-D ). OK, niekto toto nerieši, niekomu je to jedno a potom je tu pár kokotov ako sme my, ktorým to proste vadí a človeka, čo si serie do huby proste podporovať nebudeme. Sme obmedzení hlupáci o tom nie je pochýb, ale obrusovanie hrán má tiež svoje hranice. Druhá - absencia Kalachovej vegánskej kuchyne! To nekomentujem, nech si sám spytuje svoje svedomie :-).
Prvú kapelku KONTRA presedím hore v Bosorke na bare, lamentovaním nad tequilou, kde pocítim, že mi už na hlave raší malé sombréro. Dnes to bude hustý večer. Ľudia sa vracajú a sú spokojní. Dokonca niekto spätne hodnotil, že práve títo chalani mali aj najlepší zvuk a bolo to jednoducho fajn. Minulý týždeň nahodili na svoj bandzone pár piesní z nového demáča, tak im skús dať šancu. TRAUMA 84 je zmeskou ľudí z 3 susedných štátov momentálne žijúcich v Brne. Kazetový demáč mám už celkom slušne napočúvaný, a preto mi aj ich set, napriek nič moc zvuku príde skvelý. Vokál speváčky Perly je proste masaker. Prednedávnom tiež vyhodili von nejaké nové skladby, ktoré trochu vybočujú z ich predošlej tvorby, takže odporúčam navštíviť ich stránky. Zavolať kapelu TRI GROŠE bol zo začiatku pre mňa trochu nepochopiteľný krok. Minuloročný LAHAR a CATASTROFY mi dávali trochu väčší zmysel. Pochopil som to, až keď začali hrať svoje prehistorické skladby a pozrel som sa do kotla. OK, znova mám 15 a s alkoholovým opojením sa rozbíjam na už notoricky známe piesne, ktoré nás sprevádzali našou pubertou. Či by som to dal triezvy, to neviem, ale takto to fungovalo dokonalo! Posledná PIVNICA začala novšou tvorbou, ktorá sa postupne prepracovala až k totálnym starinám. Fakt neviem, čo by som k nim mohol ešte napísať. Poznáme sa 12-13 rokov. Bok po boku sme si prešli mnohými mestami. Návštevy aj mimo koncertov, chatovačky ...
Niekedy po polnoci sa koncert skončil a to maličké sombrérko zo začiatku večera pokrylo celú moju hlavu, a tak zábava pokračovala až do 3 rána. Musím ešte podotknúť, že tak bizarný večer som v Bosorke ešte nezažil. Malo to úplne všetko, akciu, hádky a dokonca aj taký opitý maznák ako je Lempi chytil nervy a chcel sa mlátiť :-D. Hold metla ľudstva ... Veď to poznáte. Pre istotu sa radšej lúčime a ideme na byt, pretože aj zajtra je deň a treba sa na to psychicky pripraviť. Platiacich bolo žalostne málo ešte aj na Bystricu, ale náklady sa vraj pokryli ...

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 9+M+K

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)