Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO; Banská Bystrica, Farhof

Autor: Wrbo | Počet videní: 759


Riešiť akciu cez leto s vedomím, že ten istý víkend je aj najväčšia slniečkárska sešlost je čistá samovražda. Ďalšia sranda bola zohnať na tento víkend kapelky, ktorých členovia nie sú rozlietaní po dovolenkách a majú čas, či chuť prísť spríjemniť večer pár pochybným existenciám. Ono nie sme na tom ešte tak zle. Stále tu hrá dosť skvelých kapiel. No vybrať niečo, čo tu nehralo posledný polrok až rok je prakticky nemožné :-). Nakoniec ale všetko klaplo a k MYCOP, ktorí tento víkend brázdili slovenské mestá pribudli aj dve relatívne čerstvé bandy.
Pár dní pred akciou s nervozitou sledujem na fejsíčkovom evente nízke čísla potvrdenej účasti, ktoré predpovedajú solídne fiasko. Zatnem preto zuby, vypnem internet a verím, že to dopadne dobre :-).
Niečo po piatej sme na mieste, začíname rozkladať aparát a pripravujeme stoly na vegánsku večeru. Začiatkom roka, kedy sme tu mali premiéru, sa z večere vyklula solídna hodovačka. Dnes je toho poskromnejšie, ale ľudia si nesťažujú a vrhajú sa na všetky tie dobroty. Dík všetkým, čo si s prípravou jedla dali tú námahu.
Niečo pred deviatou otvára večer MYCOP z mestečka Hranice na Moravě. Ich miniturné po slovači sa riešilo dosť narýchlo, no nakoniec sa podarilo zajednať všetky 4 dátumy plánovaných koncertov. Túto bandu registrujem už nejakých čas, no šancu som im dal zhruba pred rokom, kedy vyhodili na svoj bandcamp novú nahrávku (ktorá pozdejšie vyšla ako LP split s GAGARIN a kazetový so SÄkkikangas). Páni kedysi mrvili skvelý melodický emohardcore, no posledná nahrávka ide skôr do emo-violence. Oproti predošlej zostave, kedy ich bolo 5 kusov, sa zredukovali na základnú kapelnú trojku, kedy zjednodušili muziku, zminimalizovali texty a minutáž osekali na plusmínus minútu.
Ak ma pamäť neklame, tak sa do plejlistu zatúlala len jedna starina. Zvyšok boli songy z ich aktuálnej dosky. Oceniť musím vtipné a trefné príhovory pred jednotlivými piesňami. Set si patrične užívam a je na ňom poznať, že tá muzika ide od srdiečka. Nemám výhrad. Skvelé!
Druhou kapelkou bolo drum&bass duo CAMELEON. Pamätám si, že po vypočutí ich demáču som ostal totálne odpálený. A to nejaký stoner (ako majú v popise) vôbec nepočúvam. I keď popravde, každá kapelka, v ktorej chalani v minulosti pôsobili (KITT, PARTE!) mi vytrela sluch neskutočným spôsobom. Ešte som sa nestretol s tým, že by tak mladí chalani spustili tak sofistikovaný bordel. Vtedy som to šťastie na lajf prevedenie nemal, až dnes! Premakané bicie, super spevy a prepracovaná chrčiaca basa. Ďalší intenzívny set. Ak sa chystáš na Opičí bál, nenechaj si ich ujsť.
Záverečnou bandou bolo Galantské DAMATO. Staré tváre v novom háve. Na toto som bol špeciálne zvedavý. The CITADEL bola jedna z top HC kapiel, ktoré okupovali našu malú krajinu. Osobitá muzika v každom jednom smere. Set začína a v sále cítiť napätie. Áno, trochu mi to pripomína CITADEL, ale neviem, či to nie je len tým, že tam vidím 3/5 členov a počujem Spajkyho typický nasraný vokál. Muzika rýchla a intenzívna, plus ako čerešnička skvelý obojpohlavný vokál. Myslím si, že tá diera na poli HáCéčka sa opäť zacelila. Posledná pieseň s emotívnoromantickým vybrnkávaním a po ani nie desiatich minútach je koniec. Mám rád krátke a intenzívne sety, ale tu by som zvládol ešte minimálne raz toľko :-).
Koncert končí podľa plánu niečo po 11 a začíname baliť aparát.
Chceme sa poďakovať hlavne cezpoľným, ktorí ako vždy zachraňujú biednu účasť domácich a len vďaka nim sa všetko vykrylo na rovnú nulu! Hádam sa vidíme aj nabudúce :-*

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 7+S+B

Správa:

#7440 justus napí­sal/a: 12.07.2018 11:36:24

Fajne reporty, píš pls aj naďalej!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)