CÍCEROVÁ POLIEVKA
Suroviny:
cca 200g (hrnček) suchého cíceru
slnečnicový (alebo repkový) olej
múka (hladká alebo polohrubá)
2 - 3 strúčiky cesnaku
stredne veľká cibuľa
sójová omáčka
2 - 3 zemiaky
majoránka
voda
soľ
Postup:
Cícer namočíme na 12 hodín (ideálne na noc) do studenej vody a necháme "napučať". Pred varením vodu zlejeme, pridáme novú a dáme variť.
Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky, takisto nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu. Po cca hodine varenia cícera otestujeme,
či je už dostatočne mäkký, v prípade, že áno, pridáme zemiaky, malú lyžičku soli, a pokračujeme vo varení. Následne nakrájaný cesnak a cibuľu opečieme na oleji, a keď začnú pomaly hnednúť (pozor na pripálenie, lepší je mierny oheň!), pridáme 1 - 2 polievkové lyžice múky, chvíľu popražíme, odstavíme z platničky a zmes vlejeme do hrnca s cícerom a zemiakmi. Keď sú už aj zemiaky mäkké, pridáme polievkovú lyžicu sójovej omáčky, podľa chuti majoránku a sporák môžeme vypnúť. Toto je v podstate jednoduchá, základná cícerová polievka, a každý si ju môže dochutiť podľa seba, napríklad niekoľkými bobuľami nového korenia, prípadne pre tých, čo majú radi pikantnejšie štipkou mletého chilli.
Dobrú chuť :)
Počet videní: 1567