Pozývame:


So 26.6.2021
Košice @ Collosseum

TVÖ (SK), KOLÁRČIK & BAND (SK), BUG SPENCER (SK), APATHEA (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

Forever Megashit XV. (11 - 12.6.2021, Bardejov)

Najnovší rozhovor:

Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

Najnovší report:

ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN (22.5.2021, Bardejov, Bašta)

Najnovšia recenzia:

INSISTENT - Disease CD

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BOILING POINT - E.P. 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 1080

Dog lovers
Moje prvé zoznámenie s touto kapelou? Pamätám si CDr demo v pokrčenom modrom papieri s ručne namaľovaným logom, s ktorým dosiahli v slovenskom hardcore víťazné olympíjske miesta. Doteraz si pamätám, ako sme sa váľali na ich prvom koncerte v Košiciach, kde bolo na sebe toľko nahádzaných spotených a špinavých tiel, že by sa od nás mohli učiť aj profesionáli amerického futbalu pri finále super bowlu. Odvtedy som túto kapelu videl bez preháňania snáď päťnásť alebo dvadsať krát a v každej skladbe niekto (občas aj s nafukovačkou) lietal nad hlavami ľudí, publikum vedeli umoriť tak, že odpadávalo dehydratované od vypotenia svojich žliaz ešte aj na vajciach, dámy tentokrát prepáčia. Logicky sa raz museli dopracovať aj k nejakému vinylovému zárezu. Kariéru odštartovali bútlegom v podobe flexi fólie, aké sa dávajú na elcédečká a obrazovky, aby sa nepoškriabali. O rok na to vylisovali štyri skladby na splite s portugalskými the SKROTES, ktoré bohužiaľ musím zaradiť k tým najslabším od bodu varu. Rok 2013 priniesol prvý oficiálny samostatný singel. Nahrávaný bol ešte minulého roku v auguste u Bluma (GATTACA) a vydaný hneď v dvoch verziách, o českú sa postarali milovníci psov Dog lovers v počte 130 kusov s veľkou dierou (dámy opäť prepáčia) a ručne robeným obalom. Slovenskú verziu si vzala pod palec kapela sama v 200 kusovom prevedení pod názvom Analog freaks records, na ktorom už vyšla napríklad kazeta UNNATENDED FUNERAL. Pomalé karibské intro (vo mne to evokuje reklamu na džúsy Relax, aj keď je to celkom iný song) ešte viac živí moju zvedavosť o čo pôjde tentoraz. Ešte jedno intro a "druhý" song rozbieha zunovaná basa. Striedanie rýchleho bordelu a pomalších riffov s chytľavým refrénom, v ktorom sa spieva o tom, že zamatová revolúcia bola len o tom, aby jedných papalášov vystriedali druhí, ešte chamtivejší, ináč sa toho dokopy nič nezmenilo. Ďalší song je ešte bordeloidnejší a je venovaný všetkým vinylofetišistom. "Už mi asi vybuchne hlava, pretože pošta je tak zúfalo pomalá" - haha, myslím, že nás s podobnou diagnózou bude na svete viac. Posledný song na tejto strany sa kapela vracia ku koreňom, rýchlosť sa prekračuje nad povolené limity a text je o tom, ako sa hard core zabil lístkami v predpredaji, drahými producentmi, sekuriťákmi a dvojmetrovým pódiom. Viac takýchto rýchlych a chaotickejších songov v novej tvorbe! Otáčam stranu a stále sa pokračuje v nasranom a rýchlom thrash hc punku o čom svedčí aj názov skaldby "Vyhladiť módny hard core". Ďalší song je spomienkou na zložité začiatky kapely, kedy sa na koncerty cestovalo vlakom, budem citovať z poslednej Hlubokej orby: "Fokulár s turistickým batohom natrepaným stojanmi po okraj vyzeral ako dáky dekadentný punkový golfista." Bodkou tomuto singlu robí pomalší song "Black and white thinking" so zborovým bejkáním, ktoré mi akosi vôbec nesadlo. Text je o tom, že punk nie je náboženstvom ani nespochybniteľnou autoritou a o tom, ako ľudia slepo a nekriticky preberajú názory od svojich idolov. Ak sa kapela nechala okrem iných inšpirovať frontmanom jednej móc známej pop punkovej kapely z hlavného mesta, tak by mali brať na vedomie, že spomínaný pán je už v rokoch a neodkladne sa na ňom musela podpísať senilita a rodený kreténizmus. Celkovo je zvuk trochu uhladenejší ako na prvom deme, nie je to už taký bordel a špina z garáže, na druhú stranu kapela stále kontruje svojou nasranosťou a rýchlosťou. Keby sa táto kapela narodila o dve desaťročia skôr a trošku viac na západ, s týmto zvukom by kľudne mohla konkurovať kapelám z kultovej kompilačky "American hardcore: the history of american punk rock 1980-1986". Ešte aj česká verzia svojim dizajnom pripomína slávny obal od BAD BRAINS, akurát na tom druhom je menej lepiacej pásky. Zvykom u týchto rošťákov je aj insert s textami, ich prekladmi a komentármi. Rešpekt, tým už vo väčšine minimalistických obaloch nezostáva miesto. A na čítanie je tu ešte krátky pokec od štvornohých miláčikov a z druhej strany je reklama na psie oblečky BOILING POINT (pozdravujem manželov Pipových). Na slovensko - ázijské pomery vysoký nadpriemer, škoda, že je to celé také krátke. Ber, lebo za niekoľko hodín už nebude čo!
Krst slovenskej verzie sa uskutoční 2. augusta v Žiline s predkapelami COKE BUST a BETWEEN EARTH & SKY, obe spoza veľkej mokrej mláky.

bandzone.cz/boilingpoint

  1. Surfin´
  2. Disillusioned
  3. WAX___
  4. Thoughts for sale
  5. Annihilate
  6. Thrash the railroads!
  7. Black and white thinking

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: D+Y+T

Správa:

#5413 Vomit napí­sal/a: 15.08.2013 02:42:33

No nemôžem si pomôcť, ale to prvé demo sa mi páčilo viac, bol to väčší bordel. Toto si budem musieť popočúvať dlhšie aby som tomu prišiel na chuť.

#5373 masskillah napí­sal/a: 25.07.2013 12:57:42

ďík Aďovi za peknú recku, len by som chcel poznamenať, že sme sa nikdy nesnažili v prvom rade prekonávať nejaké rýchlostné limity. Skôr nám ide o to hrať naštvaný hc/punk, čo sa snáď do istej miery darí. Jó a je snáď prirodzené pri vývoji kapely, že sa troška komplikuje kostra songov. Samozrejme nemôžeme hrať to isté ako na deme. Nie sme disbeat:))))
To najdôležitejšie na koniec: čeknite našu stránku http://www.analogfreaks.net/ kde sú previews AFR verzie platne. Bude to stáť za to!

#5362 Samuel @ napí­sal/a: 22.07.2013 09:32:37

Adriku díky za skvelou recku! Peace, sAm

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)

04.05. 20:47 Pissmaster:


Odvazna vec. Drzim vam palice a tesi sa ked dojdem na nakup!! (a pivo)
(novinka)

04.05. 20:28 Dead:


Tento zin som si ešte nezaobstaral ale keď sa mi dostane do rúk čo dúfam že hej!tak prednú stranu určite prelepím,z jednoduchého dôvodu, mám deti ktoré majú niečo pod desať rokov a nec ..
(novinka)