Pozývame:


So 31.7.2021
Spišská Nová Ves @ výklad bývalej predajne Protetika

ZINTAER (SK), NIČITEĽ (SK), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovšia recenzia:

EYEHATEGOD - A history of nomadic behavior 12"

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES / BARBAR 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 930

DIY
Jou, ako ma tento materiál dokázal posadiť na prdel pred tromi rokmi, tak sa mu to darí aj teraz, keď ho konečne držím doma v rukách. Po troch rokoch opakujem. Ale už si zvykám. Tu už asi len 7MS chrlia svoje releasy hneď po nahratí. No trochu to upresním, od BARBARu som počul vtedy len demo a o LEADERS som si myslel, že sú takisto len jednočlenný projekt. Ale to bolo fakt pred tromi rokmi. Teraz veci znalejší tu už okolo tohto sedempalca môžem frajeriť a mudrovať.
Chápem, že lathe cut je v našich končinách celkom vhodná alternatíva pre začínajúce kapely s neistým predajom, no tomuto splitu by fakt svedčil vinyl, čierny samozrejme. Prečo? Lebo si myslím, že má silné tendencie nadobudnúť kultového statusu. Ak sa samozrejme chápeme, čo sa pod pojmom kult predstavuje. Úderná jednotka z maringotky sa rozhodla oživiť dizbítového ducha Bratislavy. A to spôsobom, ktorý stojí najmenej za pozornosť.
Už dávno u nás nešiel niekto na disbeat tak špinavo a s poriadnou dávkou invenčnosti ako práve LEADERS. Má to svoj vlastný ksicht, zdravé nápady, vysoký nadhľad a stále jasný ťah na bránu. A pôsobí to na mňa naozaj sviežo, čo je výraz, ktorý pri d-beate veľmi nepoužívam. Však ich stranu poznám v podstate už naspamäť. Je to skvele namixované (nie, nie je to techno zatiaľ) a má to správne špinavý a ostrý zvuk. Ale prečo som si myslel, že je to one-man záležitosť, to si už nespomínam. Hufnágel a Vrabec sa po skúsenostiach v iných kapelách celkom našli a Adam hrá na bicie hádam v každej druhej bratislavskej kapele. Čiže žiadny holobriadkovia. Skladieb tu je síce päť, ale v podstate sú to štyri. Témy sú viac než závažné, angažovaní pankáči majú radosť. Dokonca mi nevadí ani použitá angličtina. A song č. 3 už propagoval aj samotný Rudy.
Hufnágelov samostatný projekt BARBAR má už aj svoju live verziu, no nahrávky chce vraj autor naďalej produkovať sám. Aspoň tak sa kade-tade čviriká. Matúš si tu ide metal/punk v d-takte poriadne ošľahaný severskými ostrými prúdeniami, kde stavia viac na atmosférickú stránku s miernymi melodickými dávkami. Ikeď sa jedná o priamu jazdu, gitarové pasáže sú poriadne prepracované a zvuk je oproti demu celkom slušne vytunovaný. Celú atmosféru navyše dotvárajú jednoduché zvonivé klávesy. Že by bu-bu-bu Burzum? Kvalita. Treba spomenúť, že spolu s týmto splitom vyšiel BARBAR aj na rezanom 10" v taktiež veľmi malom náklade.
Hneď od začiatku sa pomaly začali šíriť správy o možnom koncertovaní oboch kapiel, navyše som v tom čase býval dokonca v hlavnom meste, takže moja nadržanosť len stúpala. No akosi som sa vtedy nedočkal. Až keď som bol už ďaleko na severe.
Som rád, že záchrana domáceho rokenrolu nemusí byť len na pleciach Ťemnohoňu.

leadersofthefuckingassholes.bandcamp.com
truebarbar.bandcamp.com

  1. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Burn fitcenter burn
  2. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Nightmare from tatto studio
  3. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Die Rudy Hnus
  4. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - From ass shit rise
  5. LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES - Esir tihs ssa morf
  1. BARBAR - Last battlecry

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+T+2

Správa:

#7333 -SH- napí­sal/a: 28.02.2018 20:18:40

Ducháček from the Garage
https://www.youtube.com/watch?v=bmP1eGkEQEo

#7331 Mišo Štich napí­sal/a: 27.02.2018 19:17:35

L.O.T.F.A. - videl som túto kapelu naživo na garážach v Blave. Bol to tuším ich prvý koncert. Trvalo to necelých 10 minút a znelo mi to, ako keby GAI hrali skladby z prvých demáčov DOOM !!!

#7330 bratislava disbeat city @ napí­sal/a: 26.02.2018 17:29:13

EP Leaders/Barbar, alebo EP Krutá Zima
objednávaj na emaili >>
bratislava.disbeat.city@gmail.com
Posielame úplne všade

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 08:22 deegee:


Ta zenam co tu robim potom. 2 rocny hardckorista...
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 19:26 adrik:


Punkgen je už len pre starších a pamätníkov.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 17:36 Kočo:


Slaba kauza bo mladi kosicania ne len ze nechodia do kolosea ale ani na pangen tak to vyzera.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

27.07. 22:01 pretekar260:


to je skoda preskoda ked sa jeda najst jedno pozitivum, iba ak hraju kamosi
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

26.07. 16:28 Wrbo:


Skvely postreh clovece. Nedavno sme mali v kapele debatu, ze ludom uz zacalo neskutocne jebat a po corone su tie vstupy na koncerty uz riadne prestrelene. Ked sa jedna o benefit, nemam ziadnych vyhrad ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

07.07. 09:18 Tom/EZR:


dakujem
(novinka)

30.06. 19:16 Mišo Štich:


So 17.7.2021 19:00 Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom
STARÉ DETI (SK), the AUSGEZEICHNET (SK), LEMINANE (SK). Na akcii hrá kapela DETI (https://www.youtube.com/channel/UCfoWbSC_C7O ..
(guestbook)

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)

21.06. 14:56 Balki:


Popici obal :)
SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC (recenzia)

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)