Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SEX PRISONER / HARM DONE 12"

Autor: Fog | Počet videní: 369

Straight & alert records
Tento vinyl mal byť poruke už na spoločnom tour týchto dvoch kapiel. Nebol. Meškala lisovňa. Takže som naň položil prsty neskoršie. A ešte neskoršie píšem túto recenziu, ale jebať. Nedá sa stíhať všetko a prokrastinácia je dar od boha. Teraz to tak cítim, tak sem dačo naklepem, aby si vedel, aký je toto výborný split.

HARM DONE z Francúzska sú už medzitým aj po smrti. Neboj, Alex si medzitým spojazdnil nové projekty (skontroluj SCHIZOID). Toto je posledná štúdiovka tohto buldozéru. Extrémne ťažký zvuk zabaľuje mohutné riffy, ktoré si berú nápady z kadejakých vôd. Do toho primitívne, ale masívne bicie a frenetický Alexov vokál a je vymaľované. Je tam nátlak, sypačky, skočné momenty aj brutal lopatovanie. Nie je to čistý powerviolence, ani grindcore, ani hardcore. To mi pasuje. Ťažšie zaraditeľné veci mám rád. A toto je kompaktná skaza. HARM DONE majú svoj ksicht. A hlavne, čo ma na nich baví asi najviac, sú brutálne násilní. Ich agresia ma vždy strhne. Intenzita najhrubšieho zrna. Na poslednú rozlúčku krásne štyri songy plné nenávisti. Epitaf tejto kapely vytesaný do drážok. Budete chýbať.

Amíci SEX PRISONER úradujú už dlhšie, ale bol to hlavne ich album "Tannhauser gate", ktorý navíril vodu. Zaslúžene. Skvelá nahrávka. Nový materiál tiež nezaostáva. Spája podstatné znaky, ktoré som si u nich obľúbil. Neotrelé gitarové nápady, ktoré každému pv puristovi zdvihnú tlak už ráno, ha. Okorenené kadejakými zmenami. Osadené do mohutného soundu, kde sa dôraz kladie skôr na posadenie a hrubú silu, než na rýchlosť. Niežeby chýbali nasypané momenty, ale táto kapela ide skôr po komplexnej hlukovej masáži než po rýchlosti. Preto má ich hudba troška iný puch a feeling a je v tom mori (alebo skôr rybníku) kapiel špecifickejšia. Nebojí sa zaexperimentovať, ako so zvukom, tak aj so songami. Vo výsledku je hudba pestrejšia, ale stále dostatočne deštrukčne kompaktná. Je to PV, nie je to PV? Koho to zaujíma, keď ťa to nastrelí ako piko do kábla.

Ako to len uzavrieť. Tu klikni na link, za jedenásť minút to máš za sebou a možno si to ani nemusel čítať. Davaj het. Diktát.

harmdone.bandcamp.com
sexprisoner.bandcamp.com

  1. SEX PRISONER - Dark mind
  2. SEX PRISONER - Power violence wonderland
  3. SEX PRISONER - Tropical island
  4. SEX PRISONER - Vengeance dad
  1. HARM DONE - Force fed
  2. HARM DONE - Anhedonia
  3. HARM DONE - Endless fall
  4. HARM DONE - Loneliness

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 9+Z+R

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)