Pozývame:


So 28.1.2023
Vsetín @ Vesmír

KURVY ČEŠI (CZ), VOLE (CZ), the WILDERNESS (SK), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INSISTENT - DISEASE CD

Autor: Fog | Pridané: 15.6.2021 | Počet videní: 286

L´inphantile collective
Grindcore je muzika, ktorej sa u našich západnejších susedov darí roky a  dobre. Vyprodukovali v priebehu rokov nejeden tlak, či už v tradičnejšom alebo modernejšom duchu. A stále sa nájdu kapely, ktoré tento žáner ťahajú ďalej. Čo je super, pretože za mňa mám pocit, že troška zdochýna. Ono zase aj INSISTENT je síce relatívne mladá kapela, ale tváre v nej obišli nejednu kapelu. Takže tak.

To, že chalani majú odohraté, je počuť hneď. Jedná sa o tretí zárez v diskografii kapely, ale mám pocit, že zvukovo aj hráčsky asi najvyhratejší. Do trinástich kompozícii natrepali všetky ingrediencie, ktoré potrebuješ na to, aby si uvaril chutnú grindcore zmes. Začneš tým, že bubeník to musí vedieť riadne nakoreniť. Tu nie je problém. Z tých sypačiek a v tom tempe ťa začne páliť záha a horia ti uši. Gitary varia zo širšieho spektra ingrediencií, nie je to len o základných surovinách. Takže stretneš aj metalový nápad, ale všetko v prospech celku. Nie som tradicionalista a na tanieri to treba mať pestré. Ako prílohu prihodíš ukričaný vokál a môžeš servírovať, obzvlášť, ak to naložíš do dobrého zvuku ako chalani. Ten je masívny a znejú skôr seversky, než česky. Čo mi vôbec nevadí. Celkovo mi ten metalový smrad z  toho celkom vyhovuje. Takže po všetkých stránkach vyhratá vecička. Akurát sa nejak neviem stotožniť s coverom. Možno mi unikol nejaký koncept. Nie je zlý samo osebe, ale evokuje mi to úplne iný typ hudby. Kebyže sa niekde prehrabujem a narazím na to, asi by som si predstavil iný obsah. Ale to  je v konečnom dôsledku asi aj dobre.

Nemusíme v tom už ďalej šprtať príborom. Vo výsledku je "Disease" kvalitne naporcovaný, pikantný grindcore album, odetý v modernom háve, pre ľudí hladných po blastbeatoch. Daj si podbradník a môžeš ísť na to.

insistent.bandcamp.com

  1. Eyewashed
  2. Last farewell
  3. Disease
  4. Bad blood
  5. Werewolves
  6. Parasite
  7. Shredder
  8. Friendly fire
  9. Traitor
  10. To the ground
  11. Why?
  12. Lords of chaos
  13. Wolf cult

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: C+R+T

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)