Pozývame:


So 31.7.2021
Spišská Nová Ves @ výklad bývalej predajne Protetika

ZINTAER (SK), NIČITEĽ (SK), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovšia recenzia:

EYEHATEGOD - A history of nomadic behavior 12"

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INSISTENT - DISEASE CD

Autor: Fog | Pridané: 15.6.2021 | Počet videní: 139

L´inphantile collective
Grindcore je muzika, ktorej sa u našich západnejších susedov darí roky a  dobre. Vyprodukovali v priebehu rokov nejeden tlak, či už v tradičnejšom alebo modernejšom duchu. A stále sa nájdu kapely, ktoré tento žáner ťahajú ďalej. Čo je super, pretože za mňa mám pocit, že troška zdochýna. Ono zase aj INSISTENT je síce relatívne mladá kapela, ale tváre v nej obišli nejednu kapelu. Takže tak.

To, že chalani majú odohraté, je počuť hneď. Jedná sa o tretí zárez v diskografii kapely, ale mám pocit, že zvukovo aj hráčsky asi najvyhratejší. Do trinástich kompozícii natrepali všetky ingrediencie, ktoré potrebuješ na to, aby si uvaril chutnú grindcore zmes. Začneš tým, že bubeník to musí vedieť riadne nakoreniť. Tu nie je problém. Z tých sypačiek a v tom tempe ťa začne páliť záha a horia ti uši. Gitary varia zo širšieho spektra ingrediencií, nie je to len o základných surovinách. Takže stretneš aj metalový nápad, ale všetko v prospech celku. Nie som tradicionalista a na tanieri to treba mať pestré. Ako prílohu prihodíš ukričaný vokál a môžeš servírovať, obzvlášť, ak to naložíš do dobrého zvuku ako chalani. Ten je masívny a znejú skôr seversky, než česky. Čo mi vôbec nevadí. Celkovo mi ten metalový smrad z  toho celkom vyhovuje. Takže po všetkých stránkach vyhratá vecička. Akurát sa nejak neviem stotožniť s coverom. Možno mi unikol nejaký koncept. Nie je zlý samo osebe, ale evokuje mi to úplne iný typ hudby. Kebyže sa niekde prehrabujem a narazím na to, asi by som si predstavil iný obsah. Ale to  je v konečnom dôsledku asi aj dobre.

Nemusíme v tom už ďalej šprtať príborom. Vo výsledku je "Disease" kvalitne naporcovaný, pikantný grindcore album, odetý v modernom háve, pre ľudí hladných po blastbeatoch. Daj si podbradník a môžeš ísť na to.

insistent.bandcamp.com

  1. Eyewashed
  2. Last farewell
  3. Disease
  4. Bad blood
  5. Werewolves
  6. Parasite
  7. Shredder
  8. Friendly fire
  9. Traitor
  10. To the ground
  11. Why?
  12. Lords of chaos
  13. Wolf cult

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: R+Y+5

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 08:22 deegee:


Ta zenam co tu robim potom. 2 rocny hardckorista...
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 19:26 adrik:


Punkgen je už len pre starších a pamätníkov.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 17:36 Kočo:


Slaba kauza bo mladi kosicania ne len ze nechodia do kolosea ale ani na pangen tak to vyzera.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

27.07. 22:01 pretekar260:


to je skoda preskoda ked sa jeda najst jedno pozitivum, iba ak hraju kamosi
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

26.07. 16:28 Wrbo:


Skvely postreh clovece. Nedavno sme mali v kapele debatu, ze ludom uz zacalo neskutocne jebat a po corone su tie vstupy na koncerty uz riadne prestrelene. Ked sa jedna o benefit, nemam ziadnych vyhrad ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

07.07. 09:18 Tom/EZR:


dakujem
(novinka)

30.06. 19:16 Mišo Štich:


So 17.7.2021 19:00 Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom
STARÉ DETI (SK), the AUSGEZEICHNET (SK), LEMINANE (SK). Na akcii hrá kapela DETI (https://www.youtube.com/channel/UCfoWbSC_C7O ..
(guestbook)

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)

21.06. 14:56 Balki:


Popici obal :)
SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC (recenzia)

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)