Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


16.2.2013 DÁŠA FON FĽAŠA & CTIB; Žilina, Bullwar

Autor: Roman | Počet videní: 1269


Je sobota večer a vo výhľade koncert, o ktorom vopred viem, že po hudobnej stránke nemôže byť iný, ako vynikajúci. Zárukou tohto faktu sú dve mená: Dáša fon Fľaša a Ctib. Prvého určite slovenskému, no možno ani zahraničnému, poslucháčovi hudby z tohto súdka nie je potrebné predstavovať. Dáša to čo robí, robí už nejaký ten pátek, robí to naozaj aktívne a treba povedať, že aj dobre. Robí to totiž so srdcom, a tak nie je problém sa s jeho rôznorodými textami stotožniť. Dáša navyše nie je len dobrý hudobník, ale aj zabávač. A to je ďalšie plus.
V tento večer som ale zvedavý najmä na druhého menovaného pána: Ctiba. Nebudem tajiť, že už dlhý čas je mojou veľkou srdcovkou "rožnovská" scéna a všetky kapely, v ktorých Ctib hral. A že ich nie je málo. Kto pozná, vie, že sa vyznačujú nie len žiletkovo ostrou a nápaditou hudbou, ale predovšetkým výbornými textami, ktoré dokážu meniť pohľad na svet. Vrelo odporúčam.
Na koncert dorážame v päťčlennom zložení. Tradične je príchod spojený s prvým pivom a už sa čaká len na štart dnešného predstavenia. A treba povedať, že sa čaká fajnovo, k čomu prispieva veľmi príjemná atmosféra podniku s menom Bullwar bar. Síce ide o podnik s rozmermi pivnice na zemiaky, ale človek sa tam proste cíti dobre. Počas spomínaného čakania hodíme krátky rozhovor aj so Ctibom a zisťujeme srdcu lahodiace správy o tom, že sa ku zdarnému koncu blíži posmrtné vydanie albumu "Rouhat" od rožnovského skvostu COMPLICITÉ CANDIDE a zároveň počin ďalšej perly TELEFON, ktorý má byť splitom s kapelou podobného typu, INNOXIA CORPORA. Toľko zákulisné informácie pre tých, ktorých to zaujíma. Veľmi sa radujeme a tešíme.
Viem, už by bolo načase dosťať sa k samotnému koncertu. Z mikrofónu zaznieva: "Dobrý večer. Mně říkají Ctib a jsem z Rožnova". A to je signál, že sa začína strielať, a to s ostrými. Ctib sa do svojej španielky poriadne opre a to málokoho neprinúti zdvihnúť prdel so sedačky, alebo od baru. Jeho piesne bohužiaľ nie som schopný menovať, nakoľko ešte nie sú zvečnené na hudobnom nosiči. Je to ale presne to čo som od neho očakával. Mal som už to šťastie vidieť a počuť ho v lete na ich domovskom festivale Svobodné duše, kde sa predviedol aj za asistencie Fekála (spolubojovníka z kapiel CO-CA, TELEFON atď.). A to bolo niečo skutočne nezabudnuteľné. Treba však podotknúť, že Žilina sa tiež nedala zahanbiť.
Hneď ako doznie prvá skladba od Ctiba, nastupuje Dáša. Páni zvolili takýto zaujímavý spôsob striedania piesní a veru sa človek nestihol nudiť. V začiatku má Dáša technické problémy s gitarou, a tak občas vypadne zvuk, ale to nijak jeho výkon nezatieňuje. Problém je ale našťastie rýchlo odstránený. Uchu ulahodili všetky Dášove klasiky od "Na slovenských dedinách" cez "Dušičky" až po "Strom". Zaznieva dokonca novinka, ktorá sa dotýka témy "však to niekto vyrieši za mňa". No a tiež cover z filmu Moty Python, "Always look on the bright side of life". Zase raz treba stránskeho seňora pochváliť.
Na názov jednej Ctibovej piesne si predsa len spomínam. Bola to "Šli jsme na komedii, bylo to drama", ktorú, ak sa nemýlim, nahral Ctib so svojimi žiakmi. On je totiž pán učitel češtiny. A čo ma veľmi potešilo, vypočuli sme si aj (myslím) dve skladby od VÝBORU VEŘEJNÉHO BLAHA. Konkrétne "Zahrej" a "Punková zbraň".
Práve v spomínanej Zahrej sa spieva: "Zahrej ať aspoň ozvěna zní sutinama. Zahrej, jak to jde bez posledních sil?". Zdá sa, že Ctib ani zďaleka nemelie z posledných síl a ja verím, že sa dočkáme ešte mnohých skvostných skladieb a koncertov, akým bol aj tento.
Nakoniec sa zostáva už len poďakovať za super koncert a popriať Ctibovi aj Dášovi veľa zdaru a síl.
Uf, a mám za sebou svoj prvý report.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 8+X+M

Správa:

#5031 Wrbo napí­sal/a: 17.02.2013 22:51:50

"Tak jak se delá rouhat"... S napätím očakávam!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)