Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


6.6.2014 CORDELL, SOLIS, DEBACLE; Melbourne, Grace darling hotel

Autor: PissMaster | Počet videní: 617


AGGGGGGRRRH!!! FUUUUUUUUJ!!!! AAAAAAAAAAAAAAU... Asi toto sa mi vybaví, keď naberiem odvahu a skúsim si spomenúť na piatok... O koncerte som sa dozvedel cez ultra punkový portál www.facebook.com. Je to smutné, ale väčšina informácií o koncertoch a iných aktivitách v Melbourne sa dá nájsť len tu.. Nepoznám ani jeden austrálsky hc/punk web, ktorý by informoval o koncertoch a o nejakom všeobecnom dianí.. Môžte preklikávať stránky všetkých venue, ktoré tu sú a zapisovať si do diára, čo je kde. To že existuje dajaký Grace darling hotel som netušil, len som na FB zazrel infošku, že tam budú hrať DEBACLE a hlavne BLACK JESUS... Popisky zvyšných dvoch kapiel tiež nezneli zle a písalo sa o nich ako o krutom mixe crustu a blacku (a to je kombinácia dokonalá skoro jak rum s horčicou).

Vstupné na 4 kapely bolo 5 dolárov, čo je také smiešne jakeby ste mali možnosť kúpit LP TOTALITAR / DISCLOSE za 5 eur.. (ja som takú možnosť nemal, preto som investoval x krát viac)

Spanie na squate som si poriesil deň vopred (moja hlavná spojka je chlapík, čo sa volá Gruby.. je z Nového Zélandu a spoznali sme sa tak, že sa ma opýtal, či poznám Tomáša Bulánka... ne nepoznám som mal radšej povedať). Takže po tom, čo som v robote vyumýval počas 8 hodín tak 3800 tanierov/plechov/príborov/pohárov/šálok a neviem ešte jakého reštauračného servisu, som sa pobral opäť na metro smer Collingwood respektíve Severný Richmod. Minule bola POISON IDEA asi 5 minút chôdze od miesta, kde je koncert dnes. V Melbourne naozaj nehrozí problém, že nemáte kde zorganizovať koncert a celkom mi príde, že to mesto dosť hudbou žije.. Minulý týždeň tu bol jazzový festival, ktorý trval 8 dní a počas neho bolo zorganizovaných 70 (!!!!) koncertov po celom meste. Ja som sa bol pozrieť len na jeden, ale to sem nepatrí... proste keď klikám na stránky, zisťujem, že tu bude počas jedného mesiaca CARCASS, KREATOR, HIGH ON FIRE, EARTH, NEUROSIS, potom neskôr TOXIC HOLOCAUST a IRON REAGAN. Trošku horšie to je s diy kapelami.

Ok zamotávam sa, takže prvé dve kapely boli strašne zlé. Prvá bola taká zlá, že by som im zakázal hrať. Ten black/crust bol v skutočnosti totálne iritujúci metalcore s nahalovaným vokálom. Bol to ich prvý koncert (hovoríme o kapele CORDELL). O tom, že to s crustom naozaj nemalo nič spoločné hovorilo aj publikum, ktoré prišlo túto kapelu podporiť. Machomocho karateristi, ktorí si užívali hlavne tie pomalé sekavé pasáže. Není mi to sympatické ani za boha. Po koncerte som to aj bubeníkovi povedal a veľmi to nepobral hehehhe. Crust je CRUDE SS a nie toto. Druhí hrali SOLIS. No, akože keď sa premôžem, tak napíšem, že boli lepší ako kolegovia pred nimi, ale opäť nakladať so slovom crust v takomto prípade je proste hriech kurva... myslím, že to boli kapely takého toho modernejšieho typu blacku jaký dnes hrá napr. the SECRET alebo WOLVES IN THE THRONE ROOM s tým, že týmto sa to nedalo veriť, a to je dosť podstatné pri takej hudbe. Alebo som len ja strašne obmedzený. Celý koncert týchto mlátičov som nevydrzal a išiel som vonku do uličky kde sa pilo. Zoznámil som sa tu s príjemnou Poľkou, ktorá fičí no DOOM.. a ja jej vravím, že som ich nedávno tu v Melb videl a ona že doom, ale metal.. Tiež mi oznámila, že BLACK JESUS nezahrajú. Keď máte radi starý death metal ako AUTOPSY alebo ranný ENTOMBED pozrite sa po tejto kapele.. Z nahrávok je to paráda, preto ma to trosku zamrzelo, že nazahrajú (možno si to rozmysleli, keď videli prvé dve kapely heheh). Tak "aspoň" DEBACLE. Melbournskí pijoniéri. Na pódiu sa objavili štyria zombotróni a začali sekať crust v štýle aký sa hral často v 90-tych rokoch. Klasické crust punkové rytmy prekladané klepačkami. Dosť dobré... čo dosť dobré, bolo to parádne! A hlavne nafackali tie prvé dve vymydlené kapely. DEBACLE čoskoro vyrážajú na eu tour a budú napr aj na PFOD, takže keď si uctievač kapiel ako DISRUPT, AUTORITAR alebo LIES AND DISTRUST, tak s DEBACLOM nebudeš mať problém. Myslím, že basák hral v PISSCHRIST, ale to je aj tak nepodstatné. Škoda toho Ježiša, možno by ma konečne osvietilo heheheh... po koncerte som pil a domov som došiel o 9 ráno značne zmordovaný...

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Y+V+J

Správa:

#5913 M napí­sal/a: 11.06.2014 13:43:01

strejdo dikes ale az tak "horke" by som to nevidel...kazdopadne, Carcass uz bol ale na ten Neurosis sa chystam

#5911 stryco Marhin napí­sal/a: 09.06.2014 14:59:36

jednička zase, nič sa neda robiť ... velice prijemne obsvieženie tohto webu tvoje prispefky Matušu ... lem ťukaj ďalej potom jak bolo na Neurosis alebo Carcass napr.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)