Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


9.9.2017 COCO BONGO, JAKUBYSKO; Zvolen, Skate park

Autor: Wrbo | Počet videní: 655


O tomto koncerte som sa dozvedel len čírou náhodou. V piatok večer na zastávke mi kamoš zdeľuje, že sa vo Zvolene chystá akcia, kde ako sprievodný program nejakej skejtovej akcie bude koncert kapiel COCO BONGO a JAKUBYSKA. Skejtová kultúra ma vždy akosi obchádzala. Aj keď sa mi marí, že sa pár krát v našej partii skejty objavili. Žiaľ vtedy naša jemná motorika, opojená zlatým pokladom, milenkou alebo iným alkoholickým nápojom s príchuťou vína nebola schopná nič íné okrem sedenia, či prípadného potlačenia spoluopitým kamarátom dovoliť :-). Fejsbúčik avizuje, že sa koncert začína o 19:00. Mierne stresujem, pretože na ten čas to skutočne nedávam. Ukludňuje ma kamarát na telefóne, ktorý je na mieste a dáva mi echo, že sa to určite o 7 nezačne.
Auto parkujem pri benzínke, kde stretávam toho večera triezvejšiu časť ZvxHC krjú, ktorá si ide po občerstvenie do baru čerpačky. Tam už v rade stoja podgurážení borci z druhej časti zvolenskej HC sebranky a kupujú si vypálenú malinu a colu zero (chlast je síce chlast, ale kalórie si treba strážiť!).
Do areálu skejtparku sa vchádza dierou v plote (dobre čítaš, dokonca aj na evente bol tento vchod popísaný ako hlavný :-)). Na mieste môže byť tak 150 deciek. Pomaly sa finišuje s jazdami a čaká sa na vyhlásenie výsledkov. Čakanie na začiatok koncertu nám spestruje burania miestnej alkoholickej komunity a znova raz hrá hlavnú úlohu v tomto kabarete Štimove prirodzenie. Akurát som sa posťažoval ostatným, že som tento rok videl malého Štímela už asi viac krát, ako svojich vlastných rodičov - a to už skutočne nie je normálne :-). Ale to odbočujem. DJ Jeger (ako mal napísané na aute) nazvučuje bicie dobrú polhodinku a aj po takom dlhom čase stále znejú, ako keby sa búchalo po kartóne. Slogan žiariaci sa na jeho prívese "ozvučíme všetko" sa teda dá považovať za pravdivý, no adekvátne prídavné meno k otázke kvality nazvučenia tam už žiaľ nedosadil.
Po pol 9 začína prvá kapela COCO BONGO. Chalanov som naposledy videl na No feste, a tak som bol zvedavý, kam sa odvtedy posunuli. Tentoraz mi zneli maximálne kompaktne a celé vystúpenie, aj napriek chabým schopnostiam DJa Jégra malo ten správny pankový náboj. Ak sa nemýlim, tak oproti minulému stretnutiu vymenili gitaristu. Ten mi trochu svojimi pohybmi a vizážou pripomínal Morella z RATM :-). Prednedávnom vypustili podarené dvojpiesňové demo a pieseň "Spot je skejtový squat" mám už celkom slušne napočúvanú, takže som si ju v hlave nôtil spolu s nimi :-). Počas ich setu zapúšťame s Kalachom debatu o tom, ako je možné, že tu vyrastá generácia aktívnych punkáčov s tak vyzretými a uvedomelými názormi, kým my sme sa v ich veku vedeli tak akurát poskladať na jedno víno a prázdny plasťák potom zahodiť do kríku (ten sme pravidlene raz za čas čistili a odpad vyniesli, aby ste si nemysleli, že sme boli totálne prasatá :-)). Je strašná škoda, že podobných kapiel nie je u nás viac. JAKUBYSKO samozvané aj ako KOKOTISKO bolo v ten večer kapelou číslo dva. Dnes opäť len v dvojici. Po 14 rokoch hrania dal definitívne zbohom ich pôvodný basáčisko. Náhrada sa už ale našla (viem, ale nepoviem!) a aktívne sa aj zaúča, takže som v očakávaní. DJ Jéger zápasí so zvukom a robí všetko, čo je v jeho silách, ale tento boj definitívne prehráva. Z pódia lezie poctivý zvuk Peavey 5150, no z vonkajších bední počuť akýsi zlý tranzistor najspodnejšej rady od Kustom-a. Takto zabiť taký fajn aparát ach jaj. Nemyslím si ale, že by to v tú chvíľu niekomu nejak podstatnejšie vadilo. Pod pódiom sa robia kotrmelce, v kotli lieta metla a dvojmetrový borec leje z výšky Jamesona priamo do úst statočným bojovníkom, ktorí sa ešte vládzu udržať na nohách. Tá dvojica na pódiu rozprúdila také peklo, že sa pivo lialo na všetky strany a ľudia robili neskutočný bordel. Takto má vyzerať pravá panková zábava! Treba vôbec niečo viac písať k ich samotnému setu? Videl/a si niekedy zlý alebo nudný koncert JAKUBYSKA? Ja nie. Je ale pravdou, že takáto divočina bola aj pre mňa novinkou. Ale to je už asi údel domácej pôdy ZVxHC!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: G+B+N

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)